Професионални серии за коса - тема 106

• 79 579
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета,
Много бърз въпрос: Слънце-защитата на Лакме и серията Диип Кеър съдържат ли силикони? Ако да, можете ли да ме насочите към слънце-защита без силикони и като професионална марка като цяло?  bouquet
Имат силикони, да. Почти няма професионална серия без тях. Такива, които изобщо не съдържат са Living proof, или пък с по-малко "здравословно" съдържание са Филип Кингсли-те имат продукти за защита от слънце (крем swimcap, както и повечето им финиш серуми). Може да ги разгледаш в Златна рибка.
А ти защо не искаш силикони?

Благодаря!  bouquet
Тъкмо поръчах travel-size от серията anti-frizz на Living Proof. Ще прегледам Филип Кингсли за слънце-защита (имам време до морето). Относно силиконите - от няколко месеца съм silicone free. Запалих се след като гледах това:
https://www.youtube.com/watch?v=hDkJgTsvPDg

Освен това имам и малко личен опит в тази насока: За бала ми исках да пусна косата си малко по-дълга и 4-5 месеца по-рано започнах да използвам само био шампоан за ежедневна употреба на Cattier и масла(кокосово, жожоба и арган) и домашни маски. Резултат -(няколко месеца след бала, на парти за Хелоуин):
Скрит текст:
По-хубава коса не съм имала! Тук е само измита и изсушена. Няма стилизанти и оформяне.

# 616
Най-после съм горд притежател на Парлукс  Heart Eyes След сагата с Енцо и над 2 седмично чакане за признаване на рекламацията ето го новия звяр  Party         

Утре ще си получа и дифузера  Party

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 14:01 от bubka:)

# 617
  • София
Къде сте красивокоски?! Еййй, стана лято и избягахте под палмите с коктейл в ръка!
 Денси, благодаря ти за споделеното. Бях на косъм да купя, но след, като те прочетох се спрях. Не се пени шампоана казваш? Много лошо. Не харесвам непенещи се измивни продукти. За каквато и цел да са, предназначени. Спрея как го усети? Не е мазен, клечкосващ и т.н, нали?  Thinking  Hug  Wink
Бубе, благодаря ти, за комплимента!  Blush Аз съм по изпълнителна от теб, ей сега ще се отчета със снимки!  Hug  Wink
 Аниии, изпреварила си ме. На снимките, които имам аз, косата ти е още, по-по. Няма рижо-червен нюанс.  Hug  Simple Smile
Днес измих с шампоан на Шваркопф, подсуших и нанесох само на дължините оцветяващ шампоан. Цвят "кафе". Както Ани е писала, голяма мацаница си е. Втвърдява косата доста, но с маската на секундата се поправя. Не посмях да седя, колкото е указано. А само 3-5 минути. Плакнах многоооо дълго. Маската я смесих с тази към шампоана- Шварцкопф. За които продукти, благодаря на Бубка.  Heart Eyes  Hug За дами, без бели коси, мисля е удачен вариант, защото доста тонира. При бели коси, не зная, как би се държал. Аз нанесох само в дължините, целта ми беше да матирам- оранжевите оттенъци, които избиват, ли избиват.

Бубс, охооо! Честито! Радвам се за теб! Знаех си, че днес ми мирише на красиви коси и коктейли!  Heart Eyes  Hug  bouquet

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 13:51 от Denisha

# 618
  • Бургас / София
Бубка, честито най после е в ръцете ти с кеф да си го използваш  Hug

# 619
  • Бургас/Пз
можете ли да ме насочите към слънце-защита без силикони и като професионална марка като цяло?  bouquet

Ив роше ги дават без силикони, но не смея да го твърдя на 100% просто така пише на продукта. Не са професионална марка, но може да видиш дали ще ти харесат има доста голям избор от продукти. Дъщеря ми е с нетретирана, жива коса и много й допадат. От професионалните освен Ливинг Прууф, май и Pureology имат без силикони
https://www.bonjour.bg/product.php?ProductID=29
тук също можеш да погледнеш дали ще си харесаш нещо http://sheerluxe.com/2014/07/22/sulphate-silicone-free-shampoo

Бубееее, със здраве да си го ползваш , чакам отзиви и от дифузера Simple Smile
Дени, страхотна е косата  Hug

# 620
  • Чукарландия
На мен Слънцезащитната серия на Лакме страшно ми пресуши косата. Не бих повторила. Peace

И да се похваля - поръчах си сатенена шапчица за спане, предпазвала косата (уж) от намачкване, начупване на където не трябва... Mr. Green
Моята всяка сутрин е начупена по безобразен начин и задължително трябва да я дръпна с преса, преди да излезна навън. Дано сега с тази шапчица не се обезформя през нощта. #Silly

# 621
СИТИ,АНИ,ДЕНИ,благодаря момичета  Hug То и сега бяха големи саги,но с хепи енд  Laughing
ДЕНИ,мнооого хубаво се е получило  Flutter  Hug

# 622
  • Чукарландия
То и сега бяха големи саги,но с хепи енд  Laughing

Пак какви саги, Бубка? Mr. Green

Един път да решиш да поръчаш Парлукс, златен ти излезна... Rolling Eyes

Хайде вече без перипетии, със здраве да го ползваш! И да е държелив! Hug

# 623
БЕЛЛА,този път не пострадах финансово  Laughing Пък и Енцо коректно ми върнаха парите...Нямам загуби,освен време и нерви  Mr. Green Дано сешоара си струва мъките  Laughing

# 624
  • Чукарландия
БЕЛЛА,този път не пострадах финансово  Laughing Пък и Енцо коректно ми върнаха парите...Нямам загуби,освен време и нерви  Mr. Green Дано сешоара си струва мъките  Laughing

И аз за нервите и времето говоря. Peace

Струва си, шЪ знаЙш! Wink

# 625
бубка честито Hug да си го ползваш със здраве и да споделиш отзиви за дифузера. Praynig

# 626
бубка честито и от мен! bouquet Имам същия, пак от Ензо, но розов. Страхотен е! По-добра инвестиция не бях правила от гледна точка на коса.  Hug

ani_d Благодаря! Аз ползвам Phyto в момента, но и при тях не всички продукти са без силикони и трябва да се внимава. За сметка на това са добри. Иначе всички марки, които предлагат био сертифицирани продукти за коса са без силикони (тук пак да похваля Cattier, но и Alba Botanica (без серията с кокос, там балсама има 1 силикон) и т.н.). По-евтини варианти са продуктите за коса на Alverde от DM. Там също има попадения.

Ще проуча Pureology, Aveda, 3 more inches и L'occitane, а EverPure серията на L'oreal я търсих преди време и така и не я открих.

# 627
  • Велико Търново
Дени, страхотна коса, пу-пу...гъста, лъскава Hug bouquet
Утре ще се боядисвам - предишните два пъти се правих със 7.1 на Вела колестон, сега съм взела 7.17 - малко по-тъмно е, защото косата ми страшно бързо изсветлява и добива един, никакъв оттенък - рижаво-медно-русо...абе, не се харесвам. Ще пусна снимки след това Peace
Иначе, доизразходвам си Марокан-ите Simple Smile и обмислям нещо хидратиращо за лятото - ще почакам за още мнения за лятната Макадамия, ако не измисля нещо друго, ще заложа на "старите, добри" Моисчър рикавъри на Джойко Peace

# 628
Бубка, честит! bouquet
Дени, страхотна коса! Heart Eyes Hug bouquet
Не ми клечоса и омазни спрея на Макадамия, но и аз внимавах. Съжалявам обаче, че не си взех и разплитащия балсам без измиване от серията и ако още го има, май ще го взема.

Супер доволна съм от измиването вчера на косата ми с Алтерна Рипеър. Много подредена и блестяща.

# 629

Ще проуча Pureology, Aveda, 3 more inches и L'occitane, а EverPure серията на L'oreal я търсих преди време и така и не я открих.

Има я във feelunique, но предполагам знаеш, че не се води професионална. Peace

http://eu.feelunique.com/brands/loreal/hair-care

Общи условия

Активация на акаунт