За и против аборта

• 27 965
  • 272
  •   1
Отговори
# 225
  • България-Швейцария
Явно живот на пост и молитва и без секс Whistling

На онези, които лепят етикети за ниска сексуална култура заради нежеланието на жената да се тъпче с противозачатъчни само ще кажа, че вече е доказана пряката връзка между тях и все по-големия брой инсулти, при това в ранна възраст.

# 226
Аз не си спомням някой да е препоръчвал точно противозачатъчни...  newsm78

# 227
Принципно съм "за" една жена да прекъсне бременността ако не е желана, без да бъде унижавана да доказва, че има основателни причини за решението си, това решение е лично и следва да се вземе лично.
От друга няма как да гледам с добро око на жена, която в 21-ви век е стигнала до аборт. И аз не съм фен на плановата контрацепция, но какво пречи да се използват презервативи+спермициден гел, а ако и след това стане гаф - хапче за спешна контрацепция?
Дълго съм си мислила убийство ли е абортът или не е, имало е период, в който смятах, че е, но вече не смятам така, няма да се обяснявам защо, за да не давам хляб на нова вълна от спорове, но не е убийство.

# 228
За семейство с две деца, което не иска трето, купуват си презерватив и си го ползват преди половия акт. Не подкрепям ползването на противозачатъчни, защото увреждат жената. Лично за себе си и съпруга ми не приемаме и контрацепция, която е микроабортна.

# 229
  • Куциндрел
И кво, ако нямат 2 деца - никакви презервативи, нито преди, нито по време на половия акт! Joy

# 230
Шуберт, слабо ме вълнува дали за Пенка някакъв ембрион е цял жив човек. От моя и от медицинска гледна точка това е просто нещо с потенциал да се превърне в живо същество, но за момента е едно нищо. Нито диша, нито чува, нито говори, няма нервна система, не усеща и не осъзнава нищо. Просто клетка. И не аз омаловажавам, а вие преувеличавате неимоверно. Но пък е сладко, признавам. Само че още малко и ще се превърне в жалко  Laughing

Нека е сладко, все някой ще оцени. Аз пък се ужасявам от тези неща, които говориш. Но реакциите ти са показателни, не можеш да скриеш какво всъщност мислиш и чувстваш. Човещина.

Ама не съм се и съмнявала, че ти си по-наясно от мен какво мисля и чувствам и дали го крия  Laughing Осъзнавам колко много ти се иска да съм съкрушена, изпълнена с вина и ядосана на целия свят, но уви... ще трябва дълбоко да те разочаровам и да си останеш с искането. Нямало е миг, в който да съм съжалила за взетото решение, не се и сещам за него, освен ако не стане въпрос или не се пръкне подобна тема, в която уж зрели жени започват през пост да припадат театрално при думата "аборт". В пълен мир съм със себе си, а ако се наложи бих го направила пак.

Не съм против аборта в смисъла, да искам да се забрани, но някой да казва, че било "нещо, което е нищо".... незнам .... незнам ... - явно има силни защитни механизми...

Никой не казва, че абортът е нещо, което е нищо. А "незнам" се пише отделно.  Wink

# 231
  • София
За семейство с две деца, което не иска трето, купуват си презерватив и си го ползват преди половия акт. Не подкрепям ползването на противозачатъчни, защото увреждат жената. Лично за себе си и съпруга ми не приемаме и контрацепция, която е микроабортна.

Само че не говорим за идеалния вариант, в който всички ползват контрацептиви, няма фалове, няма странични ефекти... След като е настъпило забременяване, значи говорим за вариант, в който някъде по веригата нещо се е скъсало. Аз в такава ситуация (конкретно в моя случай не след второто, а след първото дете), ще направя аборт. Според теб какво е решението за хипотетичната двойка в този случай?

# 232
Вижте, не ми се обясняват елементарни неща като на тийнейджъри в час по сексуална култура. То е ясно как могат да се пазят двама зрели пораснали индивида, особено ако вече са станали и родители. Най-малкото могат да се посъветват и със специалист по семейно планиране.
Ако все пак се случи забременяване, Миленака, лично ние като двойка бихме го запазили, въпреки, че вероятно ще ни е трудно от финансова и друга гледна точка. Но това е наше решение, на семейството.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 13:57 от Nataka

# 233
  • София
Въпреки пазенето, стават гафове. Тогава какво предлагаш?

# 234
  • Куциндрел
Нищо не предлага, говори наизуст.
Въпреки семейно планиране, пазене с най-различни средства, гафове стават.
На 100% предпазва само не-правенето на секс.

# 235
Въпреки пазенето, стават гафове. Тогава какво предлагаш?

Как какво? Пълно въздържание, само с леки целувки по бузките.

# 236
Колкото повече внимание се обръща на предпазването, толкова по-малко са гафовте - примерно къса се презерватив и пиеш спешно хапче. Когато е станал гаф, обикновено говорим за "приятелят ми ме пази, като го вади в правилния момент". Точно по този метод се стига до аборти, защото дори не подозираш, че приятелят ти не го извадил точно навреме. Няма какво да се извиняваме с "гафове стават", стават наистина, но поне можем да намалим шанса да се случат на нас.

# 237
Янечек, спешните хапчета са хормонална бомба, а много млади момичета злоупотребяват с тях, забравяйки, че са за прием само в екстремни ситуации. Би могло да се каже, че са по-малкото зло, но не винаги навреме се разбира, че е станал гаф за да се реагира адекватно и да бъде избегнат аборт.

# 238
  • София
Скрит текст:
Колкото повече внимание се обръща на предпазването, толкова по-малко са гафовте - примерно къса се презерватив и пиеш спешно хапче.
Когато е станал гаф, обикновено говорим за "приятелят ми ме пази, като го вади в правилния момент".
Скрит текст:
Точно по този метод се стига до аборти, защото дори не подозираш, че приятелят ти не го извадил точно навреме. Няма какво да се извиняваме с "гафове стават", стават наистина, но поне можем да намалим шанса да се случат на нас.

Янечек, дори и при това положение. Ако жената не иска да ражда, ако иска да прави аборт, имаме ли право да се опитваме да ѝ внушаваме вина, да се опитваме ѝ отнемаме избора? Не говоря конкретно за теб, мен или някой друг, а по принцип.

# 239
То идеята на спешното хапче е да се пие, именно когато имаме спешност и ако се злоупотребява с тези таблетки, говорим за невежество. Каква би била алтернативата тези млади момичета да не прибягват до хапчето - до 20-тата си година да са правили по един-два аборта?
Защо тези млади момичета не ползват презервативи? Ако се купува точният размер и се спазват указанията при употреба, няма да се късат.
Миленака, какво ме питаш точно? Аз съвсем ясно си написах мнинието по въпроса за вината още в първия си коментар по темата, не виждам смисъл да повтарям.

Общи условия

Активация на акаунт