Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 480
  • 741
  •   1
Отговори
# 375

Ето ти боксониера с тъмен бокс в Младост 2 в София

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a146001794970335 … k=28qhau&f1=1
Изглежда много по добре от показаното " двустайно с тъмен бокс" по назад. Peace
И на мен ми хареса . Цената е добра. Кварталът не ми е познат много , май Младост 1 и 3 се предпочитат или греша...(( Изглежда  не трябва голям ремонт. Май е и поддържан вход с 2 асансьора , добре е. 20 етажа съвсем ми се виждат вече в повече , но.. Снимката от бокса ме озадачи, изглежда от по-високо снимката. Аз съм на по.висок етаж, но така не ги виждам колите дребосъци.
10-ти етаж си е добре по моите представи.  Цената също е добра , не пише квадратурата или поне не видях. Има и тераса остъклена -добро жилище за тази цена. Не пише има ли мазе. Нещо обаче , за Младост не е ли евтино като ви чета тук.

# 376
. Нещо обаче , за Младост не е ли евтино като ви чета тук.
900 Е/м2 евтино ли е?

# 377
1000 евро на кв за Младост 2 не ми се вижда ниска цена  Whistling Whistling

# 378
Извинявам се, грешката е моя((
Не видях колко е квадратурата. 35 кв.м ми се вижда малко , а на снимките доста по-широко изглежда и просторно . Мислех , че са 2 стаи с бокс светъл, остъклен балкон и сервизни. Нещо, не ми излиза сметката с квадратурата .

# 379
На вас с квадратурата, на тях - цената. В Младост са се побъркали.

# 380
  • България-Швейцария
Добре де, как пък от всички линкове към обяви в тази и околните теми една свястна баня не видях Tired
Тотал щетите за ремонт ясно, но тези с претенциите за такъв, че и луксозен дори завеса нямаха около душа, за кабина да не говорим...
Мокреща се изцяло баня се заносва за няма и година време.
Само не ми обяснявайте как след всеки взет душ се забърсват под и стени, защото не познавам човек, поне работещ активно такъв, който да го прави. В най-добрия случай баня се чисти веднъж седмично (со зор) и си съхне на собствен ход.

# 381
  • София, Bulgaria
Ехоооо..... хораааа..... гледайте малко по-позитивно!!! Стига сте мрънкали .... банята каква била, лилави били стените, какво било това обзавеждане...тъмни кухни, стаите не били просторни, първи етаж гадно..последен също...мръсно било...шумно било....мрън..мрън...мрън...казвам го и на вас и на себе си най-вече, защото забелязвам как последната година съм станала и аз голямо мрънкало: " няма имоти...какви апартаменти съм купувала преди, какви сега...как няма един свестен апартамент с кеф да купиш...мрън ...мрън..мрън" 
А всъщност не е точно така има си читави имоти, но трябва и очи, за да ги видиш и да не се отхвърлят с лека ръка. Трябва да се оценяват истински важните неща за един имот, тези които не можеш да промениш дори и с пари. Забравяме, че това са нечий други имоти и хората са си ги направили по техните виждания. И нашите имоти, в които живеем, ако излязат сега на пазара, на колко човека ще се харесат.. на 1, на този който ще го купи... на всички други няма.
Ако се отървем от мрънкането, може и да прогледнем и да видим търсения имот.

Докато ние си мрънкаме , хората си купуват и продават имотите...или ще кажете...като има балъци...така ще е ...ама балъци... балъци... всички да са балъци???...В София всеки ден стават по около 120 сделки... 120 купувачи и 120 продавачи.

# 382
Да питам и тук за дограмата. Моята е трипрофилна ПВЦ от 12 години май и старичка. Искам да я сменя  , но съм санирала отвън и ме е страх да не се разкърти и съсипя всичко. В къщи ме успокояват , че всичко се оправяло , но... не се решавам.

По принцип внимават и измъкват старата дограма навътре и външната изолация и мазилката не се нарушават. Само на местенца може заради залепналата за дограмата мазилка да се откъсне малко парченце от най-горния сой на мазилката. За да не става това може преди да дойдат дограмаджиите с да прокараш един моделен нож през мястото където се допират мазилка и дограма. После слагат новата и ако е добре оразмерена остава само малък луфт от някакви милиметри. Най-добре този луфт се запълва със силикон Ceresit CS26. Вече ако има повреди си трябва поправка, но не е болка за умиране. Лошото е, че е много дребна работа и никой майстор няма да дойде. Не върви и да си купуваш цяла кофа мазилка. Най-добре да намериш къде майстори слагат изолация и да им поискаш една чашка (ако е същия цвят). При свеки беше бяла мазилка и стана лесно. Ако первазът под прозорците е с гранитогрес и остане по-голяма фуга може и с теракол преди силикона. Полагането на силикон не изисква "висше образование", но знай, че трябва да се заглади с нещо. Това се прави за да приклепне добре и да проникне във фугата. Иначе е само пльоснат отгоре. Най-добре става с нож за масло (с тъп заоблен връх) като го топиш в сапунена вода.

И съвет - не пести пари и си сложи троен стъклопакет и скъпа дограма. На свеки сложихме Трокал с троен стъклопакет от Ролпласт и сме доволни. Те предлагат пълна услуга - и дограма, и обръщане на прозорците после. Отнасят и старите дограми и бяха точни и коректни. Също така много удобно е дограмата да не е бяла, а с някаква дървесна шарка, но това си зависи от интериора все пак.

# 383
Я да питам аз, боксониера 30 кв м, в район Подуене, около стадион Герена,с тераса. Няма подобрение, чист блок ,хубаво място ,бокса не е отелен , ами си направо една голяма стая -относително.
Различни цени гледам , но миналото лято дори ми предложи брокер , че е 18х евро и ми се видя странно
има някакъв козметичен ремонт сега, ама не е хич луксозна
има ли търсене и каква би била цената
за колко време би станала сделка
не знам ама в Младост 1000евро , пък там...то си е хубаво място има си всичко , но...18х евро ми се видяха .. Иска ми се да продам и съчетая нещо за гарсониера .
Струва ми се че няма да купи никой една стая , нещо съм се отчаяла , а за тази цена няма смисъл да продавам, не ми върши работа. Изобщо търсят ли се боксониери и за колко време се купуват средно, като цена относително сега как вървят.

И съвет - не пести пари и си сложи троен стъклопакет и скъпа дограма. На свеки сложихме Трокал с троен стъклопакет от Ролпласт и сме доволни. Те предлагат пълна услуга - и дограма, и обръщане на прозорците после. Отнасят и старите дограми и бяха точни и коректни. Също така много удобно е дограмата да не е бяла, а с някаква дървесна шарка, но това си зависи от интериора все пак.
Благодаря ти! Моята не знам колко камерна е , не помня, ама пожълтя отвън рамката , става и е добра , но дръжките се нещо развалиха , искам по -изолираща и да е в кафяв цвят . Лошото е , че имам много прозорци(( 4 стаен ми е апартамента. Нямам тази възможност сега за всички стаи, но поне тези към антените да изолирам съм решила , а е и хола и трапезарията оттам. Знам как се махна дървената преди и затова се притеснявам след санирането да не съсипя всичко пък сега. При всички случай , ако не сега след 5-6 години ще е задължително да я сменя. Имам и теч при биене на дъжд, няма добра изолация нещо не знам какво става и никой не разбира дори майстори. Ворошилов ми слагаха дограмата , писах жалби до потребителите и нищо. Сега не знам. Няма начин да не се изкърти отвън санирането и наруши то е просто залепено с дограмата. Голям проблем ще ми се окаже. Събираме парички нещо да съчетаем и ако не стане ще видим с дограмата, че има нужда там .

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 10:21 от Sun Ray

# 384

Струва ми се че няма да купи никой една стая , нещо съм се отчаяла , а за тази цена няма смисъл да продавам, не ми върши работа. Изобщо търсят ли се боксониери и за колко време се купуват средно, като цена относително сега как вървят.

Всичко се продава, в София пък още по лесно. Добро предлагане и атрактивна цена, ще замине за 0 време.

# 385
18 000 евро на мен ми изглежда малко. Това са 600 евро на кв/м. Но все пак зависи къде точно е имотът, на кой етаж. Тези 30 квадрата с терасата или без нея са?

# 386
18 000 евро на мен ми изглежда малко. Това са 600 евро на кв/м. Но все пак зависи къде точно е имотът, на кой етаж. Тези 30 квадрата с терасата или без нея са?
С терасата -всичко е 30кв м без мазето . Хубаво е мястото срещу градинка и пазар на Герена. Блока е супер , етажа е 5. Ми толкова предложиха, живя един човек там и всичко се съсипа , то и не беше нещо особено , но... Та исках да продам тогава без ремонт, сега освежих и оправих , но... ако пак е тази цена няма да продавам. Лятото пак ще си имам занимавка май((( Все малко нещо не достига, все изпускам момента , не знам вече какво става.

# 387
Благодаря ти! Моята не знам колко камерна е , не помня, ама пожълтя отвън рамката , става и е добра , но дръжките се нещо развалиха , искам по -изолираща и да е в кафяв цвят . Лошото е , че имам много прозорци(( 4 стаен ми е апартамента. Нямам тази възможност сега за всички стаи, но поне тези към антените да изолирам съм решила , а е и хола и трапезарията оттам. Знам как се махна дървената преди и затова се притеснявам след санирането да не съсипя всичко пък сега. При всички случай , ако не сега след 5-6 години ще е задължително да я сменя. Имам и теч при биене на дъжд, няма добра изолация нещо не знам какво става и никой не разбира дори майстори. Ворошилов ми слагаха дограмата , писах жалби до потребителите и нищо. Сега не знам. Няма начин да не се изкърти отвън санирането и наруши то е просто залепено с дограмата. Голям проблем ще ми се окаже. Събираме парички нещо да съчетаем и ако не стане ще видим с дограмата, че има нужда там .

Тройният стъклопакет е нещо различно от броя на камерите. Едното касае дограмата, а другото стъклата.
Цветната дограма именно не се цапа и не и личи да пожълтява. Разните там в цвят дъб стоят много добре.

Теч при биене на дъжд и ние имахме - става от фуги между дограмата и замазките, най-вече между перваза и дограмата. Майката му е силикон. На нас едни калпави майстори слагаха теракота на перваза след саниране и не бяха измазали добре фугата. А и тя малка и тераколът(фугата) не влиза добре. ММ мина със силикон и от тогава няма проблеми.
Може да се сложат и едни водобранни лайсни на самата дограма долу за да не ти се пълни с вода профилът на дограмата при силен дъжд. То по принцип си има дренажни отвори да изтича, но винаги остава мръсно след това. А с тези лайсни е рахат.

А за разкъртването не се кахъри - почти няма да има вреди. Само мини с ножа както казах.  Така ще премахнеш свръзката между замазка и дограма и няма какво да се откъртва.

# 388
На нас кафява дограма ще е супер, ама да видим.
Така е с ножа сигурно, но санирането е почти върху дограмата отчасти , в къщи същото ми го обясняват, че няма проблем , но вече съм наплашена и ако трябва пак същото да се разправям и за санирането после се отказвам(( Не си поръчвайте бяло ПВЦ да знаете, няма препарат дето да го поддържа бяло след години, особено ако е слънчево изложението (мое мнение)
Те от Ворошилов слагаха какво ли не  , но... да не говорим че не са нивелирали в хола големия прозорец и трябва шише да слагам да го  държи отворен(( Тече си и то не от прозорците съвсем , не знае никой откъде и защо, има фуга , но нищо не помага да се изолира (мираж)
Ще видим лятото нещо трябва да направим сме решили , апартамента или дограмата. Накрая ще си взема шапката да отида някъде и хич няма да се тормозя и без това много ми се насъбра всичко напоследък((
Благодаря ти, Черна станция!))

# 389
Извинявам се, грешката е моя((
Не видях колко е квадратурата. 35 кв.м ми се вижда малко , а на снимките доста по-широко изглежда и просторно . Мислех , че са 2 стаи с бокс светъл, остъклен балкон и сервизни. Нещо, не ми излиза сметката с квадратурата .

Това е една единствена стая за тези пари. Плюс бокс.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт