Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ти ще си работодател на брокера и имаш пълно право да го подбереш по свои изисквания. Млад - стар, мъж - жена, руса - прошарена, по твой вкус.
Аз писах - за мене е важно да не е от голяма фирма, на заплата.
След като приходите зависят само от сделката - ще се старае да подбира имот според желанията на клиента-работодател.
Какво да питаш за жилищо е  писано много пъти. Цялостното впечатление от блока, входа, етажите, околното пространство са важни.
Разгледай всичко наоколо. Също питай дали освен продавача има и други наследници, дали е в брак.  Ако има парно - питай колко приблизително е сметката за миналия сезон. Може също да се поинтересуваш какви са плановете на общината за застрояване на улицата, дали се предвиждат нови строежи наоколо. Може да отидеш сама на адреса и да огледаш съседите, да чуеш дали са шумни.

# 631
Интересно ми е какво ви е мнението за гредореда. Бихте ли купили ?

Имота е на хубаво място, двуетажна къща близнак с ид. ч. от дворното място( парцел 530 кв., т.е. нашия близнак е с 50 %)строена 53г. , има нужда от основен ремонт.Има изграден водопровод ,ток и тец.ММ е по-скоро против, много пари щял да е ремонта т.н. пък и гредореда го притеснява. Аз обаче , не мисля че е за изпускане, ако можем да се преборим  newsm78.
П.С. Гледам в оценката на имота: При последваща експлоатация на сградата и удължаване на живота й, е необходимо укрепване на носещата способност със стоманобетонни елементи.

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 09:41 от ..Луничка..

# 632

Имота е на хубаво място, двуетажна къща близнак с ид. ч. от дворното място( парцел 530 кв., т.е. нашия близнак е с 50 %)строена 53г. , има нужда от основен ремонт.Има изграден водопровод ,ток и тец.ММ е по-скоро против, много пари щял да е ремонта т.н. пък и гредореда го притеснява. Аз обаче , не мисля че е за изпускане, ако можем да се преборим  newsm78.
П.С. Гледам в оценката на имота: При последваща експлоатация на сградата и удължаване на живота й, е необходимо укрепване на носещата способност със стоманобетонни елементи.

Бих купил само ако е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО изгодно предложението, ако имам доста пари за ремонта. При това първо е необходимо сериозно обследване състоянието на конструкцията, за да е ясен точно обхвата на ремонта. Ако нямате опит с подобна дейност, моят съвет е да не се захващате. Или поне да си дадете сметка с какво се захващате реално.

# 633

Имота е на хубаво място, двуетажна къща близнак с ид. ч. от дворното място( парцел 530 кв., т.е. нашия близнак е с 50 %)строена 53г. , има нужда от основен ремонт.Има изграден водопровод ,ток и тец.ММ е по-скоро против, много пари щял да е ремонта т.н. пък и гредореда го притеснява. Аз обаче , не мисля че е за изпускане, ако можем да се преборим  newsm78.

Я го зарежи тоя имот, ако не си професионалистка само проблеми ще имаш. И явно после трябва сериозен ремонт - най-вероятно отвън трябва се изливат колони и греди за външен бетонов скелет, после и с гредореда трябва да се види какво може да се направи...То си е почти строителство.

# 634
Ние не бихме купили, гледали сме такива къщи няколко пъти, но преценихме, че тая разправия не е за нашия джоб и нерви. А и цената не беше такава, че да си кажеш "страхотна оферта", не е за изпускане. Скептична съм.

# 635
Може би сте прави. Затова исках да чуя и странични мнения. Състоянието е лошо,защото дълги години не е обитавана за съжаление, иначе в близнака на къщата си живеят хора и си е съвсем стабилен, което ме кара да си мисля,че положението не е чак толкова зле. Естествено мога и да греша.
Иначе при всички положения, ако я купим ,то ще трябва да теглим после кредит за ремонт. Но все пак ще имаме къща в хубав район на София  newsm78 , другия вариант е апартамент. Пак ще има ремонт,но не в такива мащаби , и няма да е на толкова хубаво място. Сложен е казуса  Thinking

Според приятелка на майка ми - архитект, мястото си заслужава, въпроса е колко пари допълнително ще трябва да се набият. Или да търся продажба ,което също няма да е лесно и да не се занимавам.

# 636
  • Варна
За свалянето на цената - според мен е относително и няма правило. Аз съм купувач - от 130х евро ни свалиха на 112х, но така или иначе до сделка не стигнахме. Моята брокерка казва - нищо не губиш да опиташ да свалиш цената, никога не знаеш продавача защо продава, колко бърза, какво е вложил, от кога продава, писнало ли му е, и т.н.

# 637
  • България-Швейцария
Преустройството на стара къща е изключително времеемко, трудоемко и скъпо начинание.
А къща, която дълго време не е обитавана, ще глътне средства като за построяване на нова.

Иначе хората правят чудеса със стари сгради, но сметката за да добият този вид със сигурност е шестцифрена. Това по-долу например ми бърка в здравето, защото имам подобна вила и искам да направя точно същото - промяна в нивата на етажите (първият е безумно висок, а вторият изключително нисък, вътрешното разпределение също не ме устройва). Нямам обаче толкова средства и засега само въздишам по осъществени проекти.
http://www.myhouseidea.com/2015/01/11/house-rehabilitation-dom-arquitectura/
Ето и селски имот с все плевните преустроен, изобщо прекрасни неща могат да се получат, стига да има кой да плаща Wink
http://www.dom-arquitectura.com/en/projects/arquitectura-en/reha … s-en-la-cerdanya/

# 638
Еха.... какви красоти !
Да, наистина е така  Tired По-скоро и аз клоня към това,че ще ни дойде ту мъч.

# 639
Имам въпрос към вас.Свързах се с брокер, процента за комисионна е 2.5.На въпроса ми ако продавача и купувача са техни клиенти, тя ми отговори че и двамата й плащат по 2.5 %.При вас как е?

# 640
  • София
Имам въпрос към вас.Свързах се с брокер, процента за комисионна е 2.5.На въпроса ми ако продавача и купувача са техни клиенти, тя ми отговори че и двамата й плащат по 2.5 %.При вас как е?
Как да е при нас, не сме брокери.
Ти си се свързала и тя ти продава информация. Ако имате сделка ще и платиш %.
Какви уговорки и с кого има другата страна/продавача/ не е твоя работа.
Ако не ти харесва нейната услуга - наеми си доверен брокер и той да ти търси.

# 641
Ясно ми е, че не сте брокери Rolling Eyes Интересува ме, защото ако и продавача и купувача са нейни клиенти тя реално получава 5%.Интересуваше ме как е в този случай.Разбрах вече.

# 642
Така е Peace

# 643
  • София
Така е Peace

Не си избирай такива брокери. Чии интереси ще защитават според теб?

# 644
Така е Peace

Не си избирай такива брокери. Чии интереси ще защитават според теб?
Joy собствените Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт