Как живёт Болгария (Познавательное ТВ, Пламен Пасков)

• 22 969
  • 166
  •   1
Отговори
# 150
Ми като е толкова хубав тоя Евросъюз защо никой не ще да стои в България и всички се изнасят от тука?
защото онова, което ''строяха'' половин век се оказа кухо като хралупа,
а ако не бяхме в ЕС тук нямаше даостане никой, никой,
все още щяхме да сме катоеднаафриканска страна с 20 долара заплати и 5 долара песнии ...

# 151
Европейският съюз е само примамка за балъци. Българите яко се набутахме с тоя смотан европейски съюз, това вече го разбраха и най-тъпите почитатели на плевньо-натовеца. Последните години населението на  България направо се топи, според чужди данни вече сме под 7 милиона, от които 1 милион пенсионери. Това сигурно е от хубавия живот в европейският съюз.

И същите балъци бягат пак в Европейския съюз, а не в Русия, нали?

И къде ще отидат тези масово избягалите ако не сме в ЕС? Какъв процент от емигрантите живеят извън него? Причината за масовата вълна от последните две години и половина е, че най-желаните страни за емиграция в ЕС, премахнаха ограничението за работа за българи на 1 януари 2014 (имаше 7 годишен период на ограничение от датата на приемането ни в съюза), а не че преди тази дата в България беше по-хубаво. Преди това не че не  ставаше, но беше далеч по-трудно. Сега отиваш и почваш работа без пермити и други специални процедури. От друга страна като не работиш официално, не можеш да стоиш в съответната държава повече от два пъти по три месеца в година. Щото свободното движение е обвързано с работа (или частен бизнес), а не просто така да си живееш в ЕС.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 11:17 от Анонимен

# 152
Ми като е толкова хубав тоя Евросъюз защо никой не ще да стои в България и всички се изнасят от тука? Защо намалява населението? Я кажи, ако сме равноправен член защо евробюрократите не искат да ни приемат в еврозоната? За какво ме карат да им купувам евро-боклуците? У нас в цялата държава няма откъде да си купиш една свястна наденица и нормално сирене, всичко е бъкано с отрови и химии, ядем фалшиви пластмасови домати и краставици от Гърция и от къде ли не, а ти къде си тръгнала да се мериш с руснаците.
Прогнозата е, че в следващите 10 години България ще се стопи с половин милион души.
http://-reklamen-spam-/news/do-2025-g-v-balgariya-shte-ima-ostar … na-raka-9921.html

Причината е проста – голяма част младите българи са решили да се „размножават“ в Западна Европа и САЩ. Първите три месеца на тази година са най-слабите по раждаемост от Освобождението!
Още по-лошо – много родени в България деца стават първолаци в Западна Европа, само миналата година те са 13 хил., родените само в София – 3 хил.:
http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/09/02/122901/%D1%80%D0% … utm_campaign=menu

http://www.standartnews.com/balgariya-obrazovanie/izchezna_tsyal … latsi-298889.html

Техните родители не могат да бъдат винени, че търсят да осигурят по-добър живот за децата си и затова бягат от бедната и корумпирана колкото Русия България. Единственото, което „държи“ Русия все още малко на повърхността, е, че притежава най-големите природни богатства на планетата.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 13:15 от arrianan

# 153
Единственото, което „държи“ Русия все още малко на повърхността, е, че притежава най-големите природни богатства на планетата.

По-скоро че на обикновения руснак, не му е позволено да отиде да живее където иска.

# 154

Единственото, което „държи“ Русия все още малко на повърхността, е, че притежава най-големите природни богатства на планетата.

То е малко относително понятие това "над повърхността".
 Тази тяхната "повърхност" ни я пробутваха повече от 50 години и се оказа повърхността на дъното...

# 155
Ми като е толкова хубав тоя Евросъюз защо никой не ще да стои в България и всички се изнасят от тука? Защо намалява населението? Я кажи, ако сме равноправен член защо евробюрократите не искат да ни приемат в еврозоната? За какво ме карат да им купувам евро-боклуците? У нас в цялата държава няма откъде да си купиш една свястна наденица и нормално сирене, всичко е бъкано с отрови и химии, ядем фалшиви пластмасови домати и краставици от Гърция и от къде ли не, а ти къде си тръгнала да се мериш с руснаците.

Чакай още малко да видиш как ще ни залеят с американските боклуци. Тогава това,което ядем ще ти се види направо БИО,ЕКО и подобни. Интересно защо не виждаме нашата си кочина,а все Русия ни е в устата. С Русия винаги ще се съобразяват-правят го и сега. Ние обаче сме едни послушковци с безгранично раболепие пред господарите от Брюксел. Няма как да ни уважават,нищо, че галят ББ по главицата.

# 156

Интересно защо не виждаме нашата си кочина,а все Русия ни е в устата.
Не знаех, че някои от тук списващите живеят в кочина.. Tired

# 157
  • инфантилно и разглезено хлапе
Ми като е толкова хубав тоя Евросъюз защо никой не ще да стои в България и всички се изнасят от тука?
все още щяхме да сме катоеднаафриканска страна с 20 долара заплати и 5 долара песнии ...

Ти и сега не си в Евросъюза. Grinning Колкото Македония е в ЕС, толкова е и България.  Laughing
 Докато не ни приемат в еврозоната, реално не сме влезли в никакъв евросъюз, а шансовете това да се случи в близките 30 години клонят към нула.
Продължавай да си мечтаеш за безплатно европейско лапане на корем и евтино финансиране от ЕЦБ, докато нашите хубостници теглят заем след заем, за които естествено ние ще трябва да плащаме скъпо и прескъпо. Евробюрократите нещо нямат желание да наливат повече пари при нас.

# 158
Блуелче, прав(а) си, в никакъв Евросъюз не съм, Дания, Швеция и Англия и те са там, колкото и Македония. ooooh! Joy

# 159
Ти и сега не си в Евросъюза. Grinning Колкото Македония е в ЕС, толкова е и България.  Laughing

аз съм в ЕС, за теб не знам, и не еврозоната определя еврочленството, ако не си разбрала все още ...
предпочитам да си останем с лева- за мен е ок,
докато рускините ще продължат да драпат за брак с чужденец...  брак с българин за тях си остава все така привлекателен, както и преди : ))

# 160
Лева е на борд така че аз не виждам разлика голяма дали сме в еврозоната или не. Де факто СМЕ. Лева е вързан за еврото.

# 161
Лева е на борд така че аз не виждам разлика голяма дали сме в еврозоната или не. Де факто СМЕ. Лева е вързан за еврото.

Количествените улеснения, например.

# 162
Дааа, излизане от ЕС и от борда и една деноминация ще улеснят сметките на много хора - ще стопи задълженията на кредитните милионери като едновременно с това обезцени спестените за черни дни пари на обикновените хорица. Чиста работа. Пито - платено. Това не го ли играхме вече?  newsm78

# 163

Количествените улеснения, например.
Хиперинфлацийка за нашите хора. Както Banshee  съвсем на място е подчертала.

Количествените улеснения не са за бивши членове на БКП и дечицата им. Техните ръчички няма да барат вече финансите по този начин. ЕС не дава.
Пипнат ли червените ръчички и Шойбле удря с показалката.... hahaha

# 164
Страшното е не толкова това, че България се топи демографски, а в това, че расте много бързо делът на хората с ниско или липсващо образование. Всеки народ си заслужава съдбата (управлението), ние допускаме да ни „управляват“ политици, за които е изгодно ромският етнос да се увеличава, защото го купуват на избори и после крадат по-лесно. Затова няма реално прилагане на изплащане на социални помощи под условия. Увеличават се училищата с ученици „мъртви души“, защото директорите източват хазната с фиктивни “ученици“ чрез делегираните бюджети, а неходещите на училище ромчета пак си получават помощите. Официално една четвърт от ромските деца между 7 и 15 години не учат. Истинският дял е по-голям, защото много цигани не се определят като такива. България e все по-малко привлекателна дестинация за чужди инвестиции (7 пъти намаление през тази година). Работодателите в цели сектори се задъхват да намерят хора, защото търсещите работа не отговарят на базови изисквания, а образованието, в голяма част, е демодирано и неефективно.
България, с болшинство от андрешковци,  е обречена да загине.
Според Световната банка и Института за пазарна икономика през 2030 г. 40% от хората в трудоспособна възраст ще са с ромски произход. Ако те не могат да четат и пишат, нямат умения и квалификация, не работят или са лошо платени, то откъде ще идват пенсиите на бъдещите пенсионери? Пенсионната ни система, която се базира на солидарния модел, при който работещите се грижат за хората извън работна възраст, ще се срине. Ще се увеличи драматично нивото на бедността при хората в работоспособна възраст.
Населението ни намалява с най-високите темпове в Европа, a ако я нямаше циганската раждаемост, България щеше да се топи многократно по-бързо. За 3 поколения българите от 90% намаляват до малцинство.
2030 г. - 40% от населението на България ще е ромско, което, с 10% турци и още 1-2% други малцинства, ще направи малцинствата мнозинство, а българите ще са малцинство - в перспектива след 2050-а те ще станат едно доста екзотично изчезващо малцинство.

Общи условия

Активация на акаунт