Как живёт Болгария (Познавательное ТВ, Пламен Пасков)

• 22 662
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
Ето ти САЩ

Ето ти описание на прекрасния живот там от писател преподавал там
 Какъв беше животът ви там?
 Не беше лек.
 Една година преподавах и като гимназиален учител, което беше най-ужасното нещо, което ми се е случвало.
Училището беше в гетото, в много беден квартал и там се сблъсках с неща, които преди това бях виждал само по филми. Деца на по 17-18 години, които вече са в банди, които са отглеждани от самотна майка, бащата примерно е в затвора, или пък - от баби и дядовци. Те бяха неконтролируеми. Ставаше въпрос за физическо оцеляване, целта беше включително да не се избият. Започнах да работя там главно с оглед на медицинската застраховка.

Там деца, имащи желание да научат нещо, са смазвани от самата среда. Имаше например едно момче, дошло от Нигерия. Първите дни седеше на първия чин, вдигаше ръка и ми говореше на „сър”. Но всички така му се подиграваха, че той бързо започна да се адаптира, да идва в клас с тъмни очила, смъкнати панталони, слушалки на ушите и  „танцова стъпка”. И да не слуша.

http://e-vestnik.bg/13675/vladimir-levchev/

# 91
  • The QC to be!!!

Може да мине и за окей  Grinning

Шотландия е в Европа.
Постингите ти са супер объркани.
Ако ОК беше в друг контекст, да, можеше да мине за окей.
Кое точно е объркано? Кой е написал, че Шотландия не е в европа?  newsm78

# 92
# 93
  • The QC to be!!!
Е не така де, сложете снимки, не линк само. Но… нито снимки нито линкове могат да помогнат на някои хора.

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 16:56 от Baby*

# 94
Не разбирам тия снимки какво показват. Ако ще сравнявате сравнявайте коректно -сити със сити и гето с гето.

И пак няма смисъл.

Отдавна вече е демоде на всяка критика на Русия да се отговаря   А в САЩ бият негрите...

# 95
Не разбирам тия снимки какво показват. Ако ще сравнявате сравнявайте коректно -сити със сити и гето с гето.

И пак няма смисъл.

Отдавна вече е демоде на всяка критика на Русия да се отговаря  В САЩ бият негрите...
Това правя - в отговор на младежа  Peace

# 96

И пак няма смисъл.

Отдавна вече е демоде на всяка критика на Русия да се отговаря   А в САЩ бият негрите...
Четеш ли темата ...ако да, би трябвало да ти е направило впечатление, че на мнозинството хора им е
дошло до гуша да четат глупости за Русия ...

Искаш гета в Русия ?
Няма как да ти се покажат милиони чернокожи със патлаци ...може да има някъде малки бедни къщички и хора , но тези къщички ще ти се сторят рай и спокойствие пред американското гето .

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 18:02 от vasilena***

# 97
В САЩ живеят около 10 млн. нелегални имигранти (3% от населението). Много американци са пропищели от тях. Затова Доналд Тръмп се възползва като гледа да привлича "протестен" вот. В Русия почти няма "нелегални", защото стандартът на живот там е нисък.  Това е "бананова държава" с най-големите природни ресурси в света.

# 98
Това е вица на темата Mr. Green.
В Русия има милиони нелегални гастарбайтери Wink. И легални тоже.
И също са огромен проблем, оня ден се млатиха в масов бой при спор за територии.

# 99
  • София - Рим и обратно

От 1974 до 1989 живях в една страна, в която всички бяхме душевно и културно богати , и жадно гледахме витрините на кореком  . Thank you very much !  
Кажи и за бананите, моля те Mr. Green.
Вносни дрешки руснаците ходят и си купуват в Италия на едро. Ама аз няма как да си хващам самолета всеки път, когато искам да се насладя на петербургския държавен балет Tired. Примерно. (Това ми е най-прясното впечатление, което дълго ще ми държи влага.)

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 21:43 от 'Кафе с мед'

# 100
  • София
И също са огромен проблем, оня ден се млатиха в масов бой при спор за територии.

Присъствала съм на акция на ОМОН за залавяне на нелегални.  Измениха си си законите за да ограничат притока на нелегални. Това сигурно заради ниския стандарт.  Живяла съм в крайния север. Ами имат си всичко хората. Кварталните магазини са заредени със всичко необходимо, че и отгоре - сьомга и скариди има във всеки магазин. Стоките се зареждат само със самолети, но това не пречи да има краставици, домати, салати и др. пресни зеленчуци. Какво значи пропаганда и промити мозъци? Ами отидете, вижте. Бананова република - ами с ембаргото което им наложиха от ЕС им направиха едно добро.

# 101

Още малко и ще ги изкараш като хАмариканците , които са събрани от кол и въже
от цял свят - никарагуанци, колумбийци , пуерториканци ..и други анци  Twisted Evil

# 102
Заради огромните си размери Русия е подложена на имигрантски натиск, главно от Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан и Казахстан - 3,5 млн. имигранти
http://bg.rbth.com/2015/06/05/izpit-po-ruski-za-migrantite-skpo- … nenadezhdno_96751

Но голяма част от тях използват Русия, за да достигнат Запада - Норвегия вдига ограда
http://ureport.bg/117331/2016/04/30/politika/evropa/norvegiya-vd … anitsata-s-rusiya

Прогнозите са, че в следващите 10 години Русия ще се стопи с 10 млн. души (руснаците живеят средно с 5 години по-малко от българите).
В САЩ, които са двойно по-големи по население, има между 12 и 22 млн. нелегални имигранти
https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigrant_population_of_the_United_States

# 103
Санкциите срещу Русия са главно военни (забрана за закупуване на руско оръжие) и недопускане на територията на ЕС на приближени на Путин
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/pogled-vyrhu-no … tu-rusiia-6018727

С контрасанкциите си Путин искаше да удари главно страните от Централна и Източна Европа (искаше и нас да удари, но износът ни за Русия и без това беше много малък), като забрани внос главно на хранителни продукти, но с това той на практика наказа собствените си невинни поданици, защото, заедно и с девалвиращата рубла, разходите им се увеличиха.

# 104
Не ми пускай линкове, аз съм гледала не един и два  и то не от бг преса;-).
http://esa.un.org/unmigration/documents/The_number_of_international_migrants.pdf

Но голяма част от тях използват Русия, за да достигнат Запада - Норвегия вдига ограда
http://ureport.bg/117331/2016/04/30/politika/evropa/norvegiya-vd … anitsata-s-rusiya
Това е пълна глупост, отиват в Русия, за да работят. Само украинците напр. са над 3 млн.
Пътя до Норвегия в един кратък период се използваше от емигранти, но те са пренебрежима част от влизащите в Русия. То се вижда и от линка ти - 5 500 души.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 22:31 от flambe

Общи условия

Активация на акаунт