Как живёт Болгария (Познавательное ТВ, Пламен Пасков)

• 22 634
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
  • out of space
Е как, руска тройка с цигани, романси...

Ама като нашите ли са или по-друг типаж?
Да си призная, много малко знам за Русия извън статии и книги...  Embarassed

# 76
  • The QC to be!!!
В Русия има ли цигани?  Rolling Eyes
А в коя държава в европа няма?  newsm78

# 77
  • София - Рим и обратно
Руснаците в голямата си част са едни достойни и силни хора, които за съжаление не могат да изживеят спокойни и богати времена.
Руснаците са си достатъчно богати и без да са потопени в консумизъм, и без лъскавите витрини на всеки милиметър, и без няколкото холяди мола, както стана при нас. Те са богати душевно и културно. Културният им живот е активен и богат, театрите са им пълни, книжарниците и библиотеките, музеите - също. Хич не забелязах да се гърчат в бедност. Просто не изповядват консумизма, което им прави само услуга. Няма да деградират скоро.

# 78
  • out of space
В Русия има ли цигани?  Rolling Eyes
А в коя държава в европа няма?  newsm78

В Шотландия?  Rolling Eyes

# 79
[quote author=Iris04 link=topic=922237.msg33105602#msg3310560ѝ2 юdate=146330445
Е как, руска тройка с цигани, романси..

Ама като нашите ли са или по-друг типаж?
Да си призная, много малко знам за Русия извън
 статии и книги...  Embarassed

По друг. Руските цигани се смятат за едни от най образованите и интегрирани цигани от всички цигани.
Даже интегрирани не е точна дума, понеже цигани
н няма толкова обидния нюанс, който има у нас.  Тям ги смятат за творчески и свободни натури, а не за черни крадци и лентяи.
 .

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 14:03 от Iris04

# 80
  • The QC to be!!!

От кога Шотландия не е част от ОК? Но и там си има. Даже преди месец дали не беше дискутирахме точно това с колега който е от Джързи.

# 81
  • out of space

От кога Шотландия не е част от ОК? Но и там си има. Даже преди месец дали не беше дискутирахме точно това с колега който е от Джързи.

Част от ОК? Не го разбрах... Шотландия си е в Европа.

Ирис, мерси! Ще попрочета

# 82
Наскоро четох, че в Русия са забранени ГМО храни и продукти,за които се изписа достатъчно колко вредни  и канцерогенни са. Явно руските управници мислят повече за народа си отколкото нашите,които са готови с две ръце да гласуват спорния трансатлантически договор само и само да се харесат на "началниците".

# 83
  • The QC to be!!!
Скрит текст:

Част от ОК? Не го разбрах... Шотландия си е в Европа.

Ирис, мерси! Ще попрочета
 Grinning ОК= обединеното кралство, или вече не се казва така?  Laughing

Наскоро четох, че в Русия са забранени ГМО храни и продукти,за които се изписа достатъчно колко вредни  и канцерогенни са. Явно руските управници мислят повече за народа си отколкото нашите,които са готови с две ръце да гласуват спорния трансатлантически договор само и само да се харесат на "началниците".
Това не е ново за Русия.

# 84
"Не ги харесвам" е много любезно казано. Трябва ли да ги харесвам?

Мда, а засиления интерес и "загриженост" от тяхна страна към нас винаги са доста притеснителни.  Confused 
Не само не ги харесвам, а мисля, че е предателство да се харесват, поощряват и прокламират имперските им амбиции. Ама какво да се прави - ние сме си народ от поп Кръстьовци.  Close

Забранили били ГМО-тата, а за водката и сельодката нещо да сте чули?  Mr. Green
Добро пожаловать в рай!  Wink
http://varnasummer.com/gledane/6720-rusiya-v-57-snimki.html
http://varnasummer.com/gledane/6822-rusiya-v-snimki-ii.html
http://varnasummer.com/gledane/6970-sssr-2014.html

# 85

Мда, а засиления интерес и "загриженост" от тяхна страна към нас винаги са доста притеснителни.  Confused 
Не само не ги харесвам, а мисля, че е предателство да се харесват, поощряват и прокламират имперските им амбиции. Ама какво да се прави - ние сме си народ от поп Кръстьовци.  Close

По принцип съм съгласна, само да вметна, че след 1990  се спори по въпроса за поп Кръстьо. Има хипотеза, че е нарочен за изкупителна жертва, чела съм и за доказателства в тази посока. След 1944 е особено засилена тази идея, защото е бил удобен заради това, че е свещеник, а знаем отношението на тази идеология към религията. А и самият Левски е бил свещеник, а и колко други свещеници са били в освободителното движение, че и с пушки в ръка.  Оф-топик, но ми се струва много несправедливо и затова коментирам  Peace

# 86

Мда, а засиления интерес и "загриженост" от тяхна страна към нас винаги са доста притеснителни.  Confused  
Не само не ги харесвам, а мисля, че е предателство да се харесват, поощряват и прокламират имперските им амбиции. Ама какво да се прави - ние сме си народ от поп Кръстьовци.  Close

По принцип съм съгласна, само да вметна, че след 1990  се спори по въпроса за поп Кръстьо. Има хипотеза, че е нарочен за изкупителна жертва, чела съм и за доказателства в тази посока. След 1944 е особено засилена тази идея, защото е бил удобен заради това, че е свещеник, а знаем отношението на тази идеология към религията. А и самият Левски е бил свещеник, а и колко други свещеници са били в освободителното движение, че и с пушки в ръка.  Оф-топик, но ми се струва много несправедливо и затова коментирам  Peace
И да е нарочен за изкупителна жертва, това е станало още в онези години непосредствено след събитията по залавянето на Левски, а не след 1944 г. Така, че тезата "защото е бил свещеник - нека го дискредитираме" не е коректна.

# 87
Руснаците са си достатъчно богати и без да са потопени в консумизъм, и без лъскавите витрини на всеки милиметър, и без няколкото холяди мола, както стана при нас. Те са богати душевно и културно. Културният им живот е активен и богат, театрите са им пълни, книжарниците и библиотеките, музеите - също. Хич не забелязах да се гърчат в бедност. Просто не изповядват консумизма, което им прави само услуга. Няма да деградират скоро.
Ето това е Русия !

От 1974 до 1989 живях в една страна, в която всички бяхме душевно и културно богати , и жадно гледахме витрините на кореком  . Thank you very much !   

# 88
Хич не забелязах да се гърчат в бедност.
Контактувам предимно с избягали от Русия и е напълно нормално да имам съвсем други впечатления от положението там. И журналист познавам, можеш да си представиш колко е бил щастлив и без да изпадам в подробности. А рускоговорящата диаспора извън федерацията е 30 милиона. Не знам колко точно от тях са руснаци, но от ботуша явно са избягали доста. Аз един европеец не познавам, който да иска да живее там, а дори в България вече се образува английска диаспора... А по въпроса с гърченето от бедност мога само да кажа,  че заради лъскавите и пълни заведения всичките ми познати казват за България същото. Като започна да говоря за ниските заплати и ми се подсмихват Simple Smile

Дано сме живи и изгледаме филма след Путин.

ПП Сега погледнах нашата статистика. 1/3 от всички чужденци у нас са руснаци (не рускоговорящи, а от Русия, рускоговорящи са около половината от всички чужденци в България).

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 16:02 от Ли Лу

# 89
  • out of space

Може да мине и за окей  Grinning

Шотландия е в Европа.
Постингите ти са супер объркани.

Общи условия

Активация на акаунт