Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 193
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Писах им за моя проблем.С две думи ми отговориха да съм си актуализирала данните преди класирането и ме оставиха в ръцете на директорката , да ходя да се оправям с нея.

# 76
какъв картон ще трябва този от бебе ли който се води?
Подобен, но е нов и в него се попълват някои измервания, изследвания, заболявания, които са правени/настъпили по време на посещението в ДЗ и стои там. Другият си остава във вас.
Всъщност здравна карта ли се води

# 77
какъв картон ще трябва този от бебе ли който се води?
Подобен, но е нов и в него се попълват някои измервания, изследвания, заболявания, които са правени/настъпили по време на посещението в ДЗ и стои там. Другият си остава във вас.
как да разбера какъв е снимка може ли за да мога да отидя да я запиша

Вижте на първа страница в скритите изображения. Картонът прилича на този от лл, но са само 2 корици. Заедно с паспорта е 1лв и ги има във всяка книжарница. Simple Smile
от това което видях пише само за Здравно-профилактична карта на детето и имунизационен паспорт нищо друго

# 78
  • София
Здравно-профилактична карта и имунизационен паспорт. Точно както пише в системата.

# 79
  • София
Я кажете - направила съм една тъпа грешка ... - не съм си актуализирала профила на родител, и вместо да пиша къде работя (защото вече не съм майчинство), съм оставила стария профил от детската ясла и се водя по майчинство в системата.  ooooh!
Ще имам ли проблем?
Да пиша ли до някого?
Разлика в броя на точките няма - дали по майчинство, или работеща - все са едни точките... ама...

Преди 4 години бях направила същото. Нямах проблеми. В бележката пишеше просто, че имам трудов договор от дата еди коя си, с месторабота еди къде си, точка. Изобщо не повдигна въпрос.

# 80
# 81
Здравно-профилактична карта и имунизационен паспорт. Точно както пише в системата.
да това съм го направила но защото видях в интернет че има здравна карта за дете  newsm78 и съвсем се обърках

# 82
  • София
Я кажете - направила съм една тъпа грешка ... - не съм си актуализирала профила на родител, и вместо да пиша къде работя (защото вече не съм майчинство), съм оставила стария профил от детската ясла и се водя по майчинство в системата.  ooooh!
Ще имам ли проблем?
Да пиша ли до някого?
Разлика в броя на точките няма - дали по майчинство, или работеща - все са едни точките... ама...

Преди 4 години бях направила същото. Нямах проблеми. В бележката пишеше просто, че имам трудов договор от дата еди коя си, с месторабота еди къде си, точка. Изобщо не повдигна въпрос.
Просто зависи от директорката.
Една позната беше направила същото и нейната дир-ка не беше направила проблем, че липсва изречението 'отпуск по майчинство'. Но в темата преди време беше писала майка, на която й се бяха заяли за това. Така че - надяваш се приемащия документите да не се загледа/заяде...

А относно преместването от една градина в друга и летните месеци - по спомени имаше нещо по въпроса в протоколите на РГ. Можете там да погледнете.

# 83
Да питам и аз нещо (таткото съм):
Детето ни има АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко), но не сме кандидатствали чрез медицински документи, а през системата и сме класирани. Питането ми е - дали имат някакво основание да ни откажат записване в ОДЗ? Дали ще се заяждат за документите - нещо ако не е коректно попълнено според тях и т.н..?

# 84
  • София
Най-сигурно е да започнат да се правят проверки от директорите в НОИ и НАП при записването.
НОИ и НАП имат информация кой е работодателя/осигурителя, но не и къде е местоработата. Това би могло да се ползва за отпадане на изиксването за трудовата книжка.

Това не е вярно. В НОИ се регистрират трудовите договори, а в тях се съдържа точния адрес на местоработата. Справка там би могла да доведе до избягване на практиката, работодателят да издава на служителя служебна бележка с адрес, какъвто на последния е удобен. Особено за работодатели, които разполагат с няколко обекта на територията на София.

# 85
  • гр. София
Видях в предишната тема бележката:

http://prikachi.com/images.php?images/614/8805614W.png

Пише ли се някъде, че в момента ползвам 2-рата година по майчинство?

# 86
  • София
Да питам и аз нещо (таткото съм):
Детето ни има АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко), но не сме кандидатствали чрез медицински документи, а през системата и сме класирани. Питането ми е - дали имат някакво основание да ни откажат записване в ОДЗ? Дали ще се заяждат за документите - нещо ако не е коректно попълнено според тях и т.н..?
Не би трябвало да има проблем. Ако има отложени ваксини, трябва лл да напише защо и кои. Те са наясно по принцип какво са напишат.

# 87
  • София
Видях в предишната тема бележката:

http://prikachi.com/images.php?images/614/8805614W.png

Пише ли се някъде, че в момента ползвам 2-рата година по майчинство?
Няма значение. Води се в отпуск за гледане на дете.

# 88
  • София
Питане за самоосигуряващите се (собственик и управител на ЕООД) - според системата необходимият документ е: "декларация, заверена от НАП, че .... е самоосигуряващо се лице или копие от платежни документи за внесени осигурителни вноски преди датата на класиране на детето от ....".
Това декларация по чл. 92 от ЗКПО ли е и заверена от НАП какво означава - фотокопие на декларацията с печат от НАП, че е била входирана (т.е. прeснимам входираната декларация), или трябва сега копието да се занесе в НАП и да му сложат син/зелен печат?

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 10:48 от ayka

# 89
на мен са ми отбелязали в служ бележка че съм в отпуск за гледане на дете до 2 год по чл някой си да не ви излъжа че не е пред мен бележката

Общи условия

Активация на акаунт