Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 048
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Iveto благодаря за примера, нашите работодатели са ми дали по пестеливи бележки от към информация, дано не е проблем при записването

# 181
Видях, че на предната страница някой е питал за работното време и няма отговор. Та ... някакво стандартно ли е работното време на всички, че се чудя от кога да отида да вися по опашки?

# 182
  • София
Видях, че на предната страница някой е питал за работното време и няма отговор. Та ... някакво стандартно ли е работното време на всички, че се чудя от кога да отида да вися по опашки?

Директорката на нашето ЦДГ ми каза, че записването става след 10 ч. тъй като преди това си имали техни неща, които правя и проверяват.

# 183
  • София

Скрит текст:
Скрит текст:

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.
Аз това го приемах за даденост, но като погледнах правилника и ръководството, наистина не открих да пише датата на сл. бележка да бъде след датата на класирането. Ще поогледам документите и ако трябва ще коригирам.
По принцип е логично датата на сл. бележка да е след датата на класирането, но щом не го пише...
Може би това ще трябва да го видим в темите години назад. Възможно е да произлиза от отговор на поддръжката на системата или на директорка. Довечера ще се опитам да даунлоадна темите и да пусна едно голямо търсен

Аз пуснах запитване до системата и оттам ми отговориха, че служебнага бележка трябва да издадена не по-рано от един месец преди датата на класиране.До колко можем да им вярваме обаче , е друг въпрос Simple Smile

Аз мисля, че това за датата на сл. бележка е останало на първа страница от предишни години, когато по мои спомени този текст излизаше или в "Необходими документи" в профила на детето или го имаше при изброяване на критериите и с какво се доказва всеки от тях. Но го имаше някъде сигурна съм.
Обаче към днешна дата го няма нито в Правилата, нито на споменатите по-горе места. И може и да е логично датата да е след класирането, но като го няма като изискване, не мисля че чисто юридически при един спор аргументите биха издържали. Мисълта ми е, че не би следвало да връщат или отказват записване с такъв довод.
Просто някой в СО за пореден път е проспал нещо.

Ирайн, за отлагането на тръгването до декември: Ако детето започне да посещава ясла на 01.12. няма да има пълни 6 месеца (стават на 31.05.) до 1вото голямо класиране прз май месец и няма да получите заветната точка. Обикновено класирането е в диапазона 7-15.05.
Dandelionwine, има тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=829615.660;topicrefid=20.
Гледам, че не е много активна напоследък, но можеш да се върнеш назад, а и предполагам сега след приема ще се активизира. Иначе както и Анна ти е писала - няма такива изисквания.
Работното време на ДГ стандартно ли е или всяка си има свое работно време?
Работното време за посещение от децата е стандартно - от 7 до 19ч. Но ако питаш за записване, всяка градина си обявява някакви часове - някои са с об. почивка, други - не. Повечето пускат информация в профила си в ИСОДЗ. Ако липсва такава, по-добре питайте първо по телефона.

# 184
Току що ми изникна следния проблем и дали някой може да каже за следното:
Дъщеря ми е класирана и подготвям документите. Бащата й е на работа по трудов договор към посолство. При тях, както и в другите посолства не работят с трудови книжки, а с осигурителни. Копие от осигурителната книжка, еквивалентно ли е на копие от трудовата книжка и това може ли да се окаже проблем при записване?

# 185
Sorry, явно толкова съм и гледал  Embarassed
Мерси за инфото, ще звъня в ДГ.

Редактирано: сега звънях - за 56 ОДЗ в Младост, часовете са от 9 до 15 до края на другата седмица.

Скрит текст:
Скрит текст:

Не няма го, защото ако го имаше щях да изчакам класирането и тогава да ги изискам от работодател  Wink

От първа страница: Необходимо е датата на издаване на служебната бележка да е след датата на класиране.
Плюс, че в предната тема последните няколко страници още преди класирането се обсъждаше, че служебната бележка трябва да е след класирането.
За съжаление сега нова ще трябва да искаш.
Аз това го приемах за даденост, но като погледнах правилника и ръководството, наистина не открих да пише датата на сл. бележка да бъде след датата на класирането. Ще поогледам документите и ако трябва ще коригирам.
По принцип е логично датата на сл. бележка да е след датата на класирането, но щом не го пише...
Може би това ще трябва да го видим в темите години назад. Възможно е да произлиза от отговор на поддръжката на системата или на директорка. Довечера ще се опитам да даунлоадна темите и да пусна едно голямо търсен

Аз пуснах запитване до системата и оттам ми отговориха, че служебнага бележка трябва да издадена не по-рано от един месец преди датата на класиране.До колко можем да им вярваме обаче , е друг въпрос Simple Smile

Аз мисля, че това за датата на сл. бележка е останало на първа страница от предишни години, когато по мои спомени този текст излизаше или в "Необходими документи" в профила на детето или го имаше при изброяване на критериите и с какво се доказва всеки от тях. Но го имаше някъде сигурна съм.
Обаче към днешна дата го няма нито в Правилата, нито на споменатите по-горе места. И може и да е логично датата да е след класирането, но като го няма като изискване, не мисля че чисто юридически при един спор аргументите биха издържали. Мисълта ми е, че не би следвало да връщат или отказват записване с такъв довод.
Просто някой в СО за пореден път е проспал нещо.

Ирайн, за отлагането на тръгването до декември: Ако детето започне да посещава ясла на 01.12. няма да има пълни 6 месеца (стават на 31.05.) до 1вото голямо класиране прз май месец и няма да получите заветната точка. Обикновено класирането е в диапазона 7-15.05.
Dandelionwine, има тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=829615.660;topicrefid=20.
Гледам, че не е много активна напоследък, но можеш да се върнеш назад, а и предполагам сега след приема ще се активизира. Иначе както и Анна ти е писала - няма такива изисквания.
Работното време на ДГ стандартно ли е или всяка си има свое работно време?
Работното време за посещение от децата е стандартно - от 7 до 19ч. Но ако питаш за записване, всяка градина си обявява някакви часове - някои са с об. почивка, други - не. Повечето пускат информация в профила си в ИСОДЗ. Ако липсва такава, по-добре питайте първо по телефона.

# 186
Току що ми изникна следния проблем и дали някой може да каже за следното:
Дъщеря ми е класирана и подготвям документите. Бащата й е на работа по трудов договор към посолство. При тях, както и в другите посолства не работят с трудови книжки, а с осигурителни. Копие от осигурителната книжка, еквивалентно ли е на копие от трудовата книжка и това може ли да се окаже проблем при записване?

От правилата:
за работещ родител по трудово или служебно правоотношение – служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя; копие на трудова, служебна или осигурителна книжка, като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения (лицата, работещи в МВР, МО, ДАНС, НСО и др. подобни структури представят само служебна бележка);

Не е лошо да се четат правилата. А и за това е първа страница на темата с обяснения. Но най-лесно е просто да "нахлуеш" и да си поставиш въпроса. После да недоволстваш, че не ти е отговорено на мига. Възмущението ми е продиктувано не от конкретното питане, а от множеството повтарящи се въпроси, които се задават непръкъснато след класирането.  Peace

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 11:05 от Magairlin

# 187
Благодаря. В секцията с необходими документи пише "Копие на трудова/служебна книжка" и затова питам.

# 188
При мен в служебната бележка не фигурира, че отпуска за гледане за дете е по конкретен член. Трябва ли задължително да е посочен и кой номер е този член?! Аз съм в редовния отпуск още без да са изтекли двете години. Благодаря ви!

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 11:09 от koriandyr

# 189
Сега звъннах в 34то ОДЗ Брезичка и при тях записването е всеки работен ден до 16ч. Simple Smile

# 190
  • София
Сега звъннах в 34то ОДЗ Брезичка и при тях записването е всеки работен ден до 16ч. Simple Smile
обедна почивка нямат ли?
аз мислех да ходя по обед  Rolling Eyes

# 191
Питане за самоосигуряващите се (собственик и управител на ЕООД) - според системата необходимият документ е: "декларация, заверена от НАП, че .... е самоосигуряващо се лице или копие от платежни документи за внесени осигурителни вноски преди датата на класиране на детето от ....".
Това декларация по чл. 92 от ЗКПО ли е и заверена от НАП какво означава - фотокопие на декларацията с печат от НАП, че е била входирана (т.е. прeснимам входираната декларация), или трябва сега копието да се занесе в НАП и да му сложат син/зелен печат?

Повтарям си въпроса - имате ли информация за вида,  в който трябва да се предостави данъчната декларация на СОЛ? Писах и във формата за обратна връзка, но засега нямам отговор...Благодаря!

Супер полезен отговор чрез обратната връзка:
Здравейте, при записване в ДЗ трябва да представите документите, описани в секция „Необх. документи” в профилите на децата. Всички документи трябва да имат указаното съдържание. В противен случай записването ще бъде отказано. Попълненото „Заявление за записване” трябва да изискате от директора при самото записване. Моля обърнете се към директора на детското заведение. Нашата роля е да помогнем на родителите да изпълнят коректно и успешно процедурата по прием чрез системата.

За мен остава неясно...

На мен ми отговориха абсолютно същото на коренно различен въпрос и пак супер неадекватно. Вече си мисля, че няма реални хора там, а роботи. Иначе нашата директорка ми каза, че само платежните са й нужни - за платени осигуровки. Според мен най-лесно е да се видиш със самата директорка, за да си сигурна.

# 192
Здравейте,чета ви редовно и покрай вас се загледах в това което съм попълвала в системата и видях,че не съм написала района на месторабота на таткото.Според вас ще бъде ли проблем и мога ли да го напиша сега?

# 193
  • София
Здравейте. Изискуем документ са личните карти в оригинал, но мъжът ми пътува в чужбина и мога само копие да представя. Накой с подобен казус да се е сблъсквал?

# 194
  • София
Питане за самоосигуряващите се (собственик и управител на ЕООД) - според системата необходимият документ е: "декларация, заверена от НАП, че .... е самоосигуряващо се лице или копие от платежни документи за внесени осигурителни вноски преди датата на класиране на детето от ....".
Това декларация по чл. 92 от ЗКПО ли е и заверена от НАП какво означава - фотокопие на декларацията с печат от НАП, че е била входирана (т.е. прeснимам входираната декларация), или трябва сега копието да се занесе в НАП и да му сложат син/зелен печат?

Отива се в НАП, попълва се искане за издаване на копие от данъчна декларация. Не става с вашия екземпляр, те си го вадят от учрежденският им архив и правят заверка вярно с оригинала. Срока за издаване е 7 дни. Вчера минахме по този път...

Общи условия

Активация на акаунт