Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 014
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
И аз днес записах детето в яслата. Много се притеснявах, понеже бях объркала района на месторабота (без това да ни носи точка), както и че в моята служебна бележка не пишеше изрично, че съм в отпуск за гледане на дете. Проблеми нямаше при нас, пиша го понеже имаше и други родители със същите несъответствия. Не поискаха и оригинали на трудовите книжки.

Успех със записването на всички класирани и късмет на второто класиране за некласираните.

# 316
Здравейте,
днес мина и нашето записване. Да кажа за хората които са се притеснили като четат форума че записването минава бързо и леко. Не се шашкайте. При нас искаха оригиналните трудови книжки но не ги носех и ми казаха да мина да им го покажа Simple Smile От педиатъра документа го дадоха на сестрата тя го последна и каза да и го върна септември сега не и е нужен. Детето не им трябваше за нищо. Сверяват всичко да отговаря за 5 минути и сте готови. Обясниха ми че на есен около 1 септември се изготвя график на тръгване  на вспко дете и кое дете в коя група ще бъде.Успех и с малко боледувания на есен Simple Smile

# 317
Има ли някой записал детето си в 47 ОДЗ "Незабравка" да сподели как е минало?

# 318
Здравейте,
Някой наясно ли кога и на какъв принцип се сформират яслените групи за новата учебна година?
Моят син има едно другарче, с което са приети в една и съща градина и бихме искали да са в една група, при записването директорката не присъстваше и не ми дадоха конкретен отговор. Звънях по телефона и там не получих нужната информация. След второто класиране има ли друго класиране, дали трябва да изчакам да се запишат децата приети на второ класиране и тогава евентуално да ходя да говоря с някой в градината? С директорката ли да говоря, как мислите дали би се съгласила?

# 319
Въпрос към родителите,които вече са записали — копие на цялата трудова книжка ли се изисква? Или има конкретни страници които се копират?

# 320
  • София
Въпрос към родителите,които вече са записали — копие на цялата трудова книжка ли се изисква? Или има конкретни страници които се копират?
Първата и последната, в която е вписана настоящата ви работа.
Аз имам друг въпрос - вярно ли че третото дете не плаща такса в яслата?

# 321
Скрит текст:
Да. За трето дете на многодетни семейства ( >= 3 деца) не се плаща такса. За второ се плаща 25%, за първо 50%. Намалението започва от месеца, следващ подаването на заявлението, т.е. за да ползвате намалението от септември, трябва да подадете заявление през август.

http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=75 Раздел III. Такси за ползване на детски ясли, детски кухни, детски градини, домове за социални грижи, общежития и други общински  социални услуги

Общинският съвет е писал малко хаотично, но нещата се намират Simple Smile

Ето едно примерно заявление (декларация) http://cdg19svetasofia.info/namalenie.pdf. Искат и копия от удостоверенията за раждане на децата.

P.S. Заявление трябва да се подава всяка година (да не би броят на децата да намалее  bigdance2 )

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 16:21 от татко Ники

# 322
Някой знае ли кога се актуализира системата?
Питам, защото вече съм записал наследството в ОДЗ, а в статуса и пише "незаписана", а това ме гложди  Laughing

# 323
  • София
Ние вчера се записахме!  Всичко мина бързо и безпроблемно, директорката набързо провери всичко и вкара данните в системата.
Ура!

# 324
  • София
Скрит текст:
Да. За трето дете на многодетни семейства ( >= 3 деца) не се плаща такса. За второ се плаща 25%, за първо 50%. Намалението започва от месеца, следващ подаването на заявлението, т.е. за да ползвате намалението от септември, трябва да подадете заявление през август.

http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=75 Раздел III. Такси за ползване на детски ясли, детски кухни, детски градини, домове за социални грижи, общежития и други общински  социални услуги

Ето едно примерно заявление (декларация) http://cdg19svetasofia.info/namalenie.pdf. Искат и копия от удостоверенията за раждане на децата.

P.S. Заявление трябва да се подава всяка година (да не би броят на децата да намалее  bigdance2 )
Това намаление важи ли за второто дете изобщо или само ако и двете деца посещават едно и също/различни детски заведения. Конкретно имам предвид, ако едното дете е ученик в общинско училище, а другото дете е в ОДЗ.

# 325
Скрит текст:
Скрит текст:

http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=75 Раздел III. Такси за ползване на детски ясли, детски кухни, детски градини, домове за социални грижи, общежития и други общински  социални услуги

Това намаление важи ли за второто дете изобщо или само ако и двете деца посещават едно и също/различни детски заведения. Конкретно имам предвид, ако едното дете е ученик в общинско училище, а другото дете е в ОДЗ.
Важи изобщо. Нашият случай е такъв - 3 деца, първото ходи на училище, второто ходи на ЦДГ, третото пълзи на пода и допълва бройката. Второто има 75% намаление на таксата.

# 326
Здравейте,
Днес записахме малкия на ясла в 8 ОДЗ Таврия. Не разбрах обаче кога ще е ясна датата на тръгване. Някой има ли информация. Само ми казаха, че трябва всички приети да се запишат.

# 327
Привет! Някой може ли да ми обясни защо се е получило така и дали мога да се оплача някъде, за да се промени нещо.
Става въпрос, че синът ми е със 7 точки за второ желание и не е приет, първи е в сисъка с неприети, няма друг след него със 7 точки и не попада в гранична група. Въпреки това има обявени 3 свободни места за следващото класиране. Защо не е приет на второто си желание?
Приет е на едно от последните желания с 5 точки. Не разбирам, нали уж алгоритъма на прием е в полза на желанията на децата. ....  newsm78

# 328
Здравейте днес и ние записахме малката в 5 ЦДГ Връбница бяхме готови за 2-3 мин набързо свериха данните ... директорката е много мила и любезнна:)

# 329
  • София
Привет! Някой може ли да ми обясни защо се е получило така и дали мога да се оплача някъде, за да се промени нещо.
Става въпрос, че синът ми е със 7 точки за второ желание и не е приет, първи е в сисъка с неприети, няма друг след него със 7 точки и не попада в гранична група. Въпреки това има обявени 3 свободни места за следващото класиране. Защо не е приет на второто си желание?
Приет е на едно от последните желания с 5 точки. Не разбирам, нали уж алгоритъма на прием е в полза на желанията на децата. ....  newsm78
A по първо желание бил ли е на жребий?
Иначе сега имате две опции - или се записвате където сте приети и участвате във второто класиране, или не се записвате (ако сте сигурни, че ще ви приемат пак) и участвате на второ класиране.

Общи условия

Активация на акаунт