Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 59 017
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Информиран ли е някой за принципа на второто класиране?
 В системата пише, че на 27ми приключва записването на децата от  1то класиране и на 28ми излизат резултатите от 2то.
Нещо не разбирам. Кога ще е отворена системата, за да може да се подредят кандидатурите?

# 376
 В системата пише, че на 27ми приключва записването на децата от  1то класиране и на 28ми излизат резултатите от 2то.
Нещо не разбирам. Кога ще е отворена системата, за да може да се подредят кандидатурите?

Можете и сега да нареждате желанията си, но на 27.05. от 17 до 18 ч. ще знаете и за свободните места от първо класиране на незаписалите се деца. Нека и други потвърдят, за да сте сигурни. На 1 стр.на новините са описани часовете за записване и заключване на системата.

# 377

Можете и сега да нареждате желанията си, но на 27.05. от 17 до 18 ч. ще знаете и за свободните места от първо класиране на незаписалите се деца. Нека и други потвърдят, за да сте сигурни. На 1 стр.на новините са описани часовете за записване и заключване на системата.
Потвърждавам  newsm10

# 378
  • София
Благодаря!

# 379
  • София
Здравейте, някой да се е записал в 56 ОДЗ Здравец? В четвъртък се записахме, но още не сме отразени в системата. Започвам лекичко да се притеснявам.

# 380
Здравейте, някой да се е записал в 56 ОДЗ Здравец? В четвъртък се записахме, но още не сме отразени в системата. Започвам лекичко да се притеснявам.
А имейл получихте ли? Спокойно, има директорки, които накуп записват по няколко деца. Ако и в сряда няма промяна, звъннете профилактично в градината.

# 381
Почти безобидн@- Благодаря за отговора. Обаче, не ми е ясно следното нещо. Майчинството / 01- вата година/ ми свършва на 31. 07. 2016г. Нямам финансовата възможност да си пусна и втора година майчинство. Следователно, когато си пусна тази молба за отлагане на яслата аз ще съм вече на работа или в отпуск, ако ми разрешат да си взема натрупаните дни за тази година. Тогава ще имам ли право на 50 %- та от майчинството от втората година, тъй като детето все пак ще е записано на ясла, въпреки, че още няма да ходи?

# 382
  • София
Нямам имейл. Ще изчакам и сряда целия ден и ако трябва ще ходя пак.

# 383
  • София
Следователно, когато си пусна тази молба за отлагане на яслата аз ще съм вече на работа или в отпуск, ако ми разрешат да си взема натрупаните дни за тази година. Тогава ще имам ли право на 50 %- та от майчинството от втората година, тъй като детето все пак ще е записано на ясла, въпреки, че още няма да ходи?
Не само записването, но и реалното посещение на ДЗ, не влияе на получаването на 50% от обезщетението за гледане на дете, освен в случаите, когато то е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, каквито яслите не са. Така че няма никакъв проблем да си получаваш парите. Но защо след като се връщаш на работа ще отлагаш тръгването на ясла на детето? Има ли кой да го гледа през това време?

# 384
Благодаря Mrs Jan  Hug, успокоих се. Притеснявам се, че ще я пусна много малка на ясла, на 1г. и 2 месеца ще е, а още не сме отказали биберона, не се храни стабилно с твърда храна и най- си обича млякото, още не е проходила, а и трябва да я уча на гърне. Та така, уговорихме се с таткото той и свекървата да се редуват в гледането до декември.

# 385
  • София
Записах сина ми на ясла,но смятам да го пусна края на октомври.Трябва ли да плащам такса още от 15.09?По мои спомени се плаща за да не си загубиш мястото.

# 386
Здравейте,
Днес записахме малкия на ясла в 8 ОДЗ Таврия. Не разбрах обаче кога ще е ясна датата на тръгване. Някой има ли информация. Само ми казаха, че трябва всички приети да се запишат.
Здравейте , днес записах дъщерите ми на ясла в Таврия.Директорката каза ,че на 8ми юни от 17 часа ще има родителска среща и да разговарям с мед.сестра за датата ,от която искам да тръгнат на ясла. Аз ще пожелая това да е крайната дата до която може да се отложи - ако е 15 декември , защото моето майчинство първата година ще е до 30 ноември и не искам да го губя.
Поздрави
Ако детето не посещава ясла с бележка от лекар, то може ли да се продължи да се ползва втората година от майчинството за още няколко месеца?

# 387
  • София
Записах сина ми на ясла,но смятам да го пусна края на октомври.Трябва ли да плащам такса още от 15.09?По мои спомени се плаща за да не си загубиш мястото.

Таксата се дължи от първия ден на реално посещение през октомври - в описания от теб случай.

# 388
Най-добре го пусни от 1 ноември, поне няма да плащаш нищо за октомври.

# 389
  • над кукувичето гнездо
Здравейте,
Следя темата, но не помня да съм срещала следния казус, а в системата на исодз не намерих отговор.
Ако ни приемат в СДЯ тази година, набор 2015, запиша детето, но по-натам преценя, че няма да го пускам, дори след 90-те дни отлагане и го отпиша, за класирането в следващата година ще имаме ли право на допълнителните точки за поредност на желанията?
Ако го отпиша или отложа с 90 дни, кога трябва да се върна на работа?

Общи условия

Активация на акаунт