Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 58 281
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Предварително се извинявам, че ще питам същото като майката по-горе, но наистина ми е важно и ако може и някой друг да потвърди. Близнаците ми са приети на трето желание в съседния квартал, след като отпаднаха от яслата до нашия блок след жребий - имаше много деца по социален критерий. Сега в яслата ни по първо желание са първи резерви, но за момента не се очертава да има свободно място. Ако ги запиша в яслата, в която са приети на по-ниско желание ще продължим ли да участваме в следващите класирания за яслата по първо желание - вече ще сме с пълните си точки и дори и едно място да се освободи ще приемат и двамата? Не искам да се отказваме от удобната ни ясла, но и няма как да рискувам сигурните места..

# 481
  • София
Предварително се извинявам, че ще питам същото като майката по-горе, но наистина ми е важно и ако може и някой друг да потвърди.
И аз ще потвърдя. Записвайте ги спокойно. Можете след това отново да кандидатствате като си запазвате 3 т. за първо и 2 т. за второ желание. Само както е предупредил и татко Ники трябва отново да кандидатствате, защото след записване се трият всички останали кандидатури.

# 482
Здравейте,
Ние сме от неприетите за момента. Знаете ли до кога е срока, в който може да се прави примени в желанията. Второто класиране е 28.05t

# 483
Здравейте,
Ние сме от неприетите за момента. Знаете ли до кога е срока, в който може да се прави примени в желанията. Второто класиране е 28.05t
В петък 27.05 от 17:00 директорките няма да могат да записват нови деца, и до заключването на системата в 18:00 ще можете да видите колко свободни места (най-вече от незаписани деца или отказали се родители) остават и да правите промени по желанията и кандидатурите.
Наблюденията ми са, че разместванията тогава са минимални, но винаги може да стане някакъв катаклизъм, така че си струва да се следи какво става по време на този час, да се пресмятат вероятности, и да се реагира по съответен начин.  Успех  newsm10

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 01:29 от татко Ники

# 484
Здравейте, някой да се е записал в 56 ОДЗ Здравец? В четвъртък се записахме, но още не сме отразени в системата. Започвам лекичко да се притеснявам.
Здравейте на всички пишещи в темата.Ние също подадохме всички необходими документи в четвъртак, миналата седмица.Всичко беше наред, но все още не сме отбелязани като записани.Ще звъня да видя какво става.

# 485
Здравейте, гледам в сайта на ИСОДЗ, че за нашия набор има много ясли с текущо незаписани. Какво означават тези цифри? Струва ми се нереално да има все още толкова много деца, които не са записани. Нали утре е крайният срок? Тези незаети места ще се прехвърлят ли към свободните?

# 486
Здравейте, гледам в сайта на ИСОДЗ, че за нашия набор има много ясли с текущо незаписани. Какво означават тези цифри? Струва ми се нереално да има все още толкова много деца, които не са записани. Нали утре е крайният срок? Тези незаети места ще се прехвърлят ли към свободните?
Да, ще се прехвърлят. Трябва да имате предвид, че някои директорки изчакват последния момент, за да въведат данните за записаните, така че утре между 17:00 и 18:00 ще има по-реална картина.

# 487
Благодаря. Предполагам, че децата просто не са въведени все още в системата, имайки предвид, че районите за които кандидатстваме са много натоварени и никога не остават свободни места:( Все пак надеждата умира последна Mr. Green

# 488
  • София
Моят син септември ще е точно на годинка и е приет на ясла.Смятам да го отложа до 3 мес,но на много мои приятелки децата проходиха късно.Какво се случва ако детето не е проходило стабилно до 1г 3мес?А трябва ли да може до се храни самостоятелно ?Не вярвам да успеем с това умение до тази възраст?Колко ли ще гладува горкото!
Има тема за "детските ясли -всичко, което ни вълнува..." - нещо подобно. Въпросът е по-скоро за нея. Няма изискване децата на ясла да се хранят самостоятелно - помага им се. Същото е и за прохождането. Директорките предпочитат да са проходили, но не могат да откажат посещение на детето.

# 489
На нас още вчера след като се записахме директорката каза, че трябва да получим уведомителен имейл за това, че детето е записано. Отделно в системата на ИСОДЗ вече сме отбелязани. Но директорката изрично ме предупреди ако не ни отбележат и не получим писмото, да й звънна, за да разберем какво става! Така че мисля, че трябва да си говорите с директорките!
В нашето ОДЗ няма изискване за махнат памперс, но трябва детето да е стабилно проходило...той и сега си ходи, но дано до октомври да укрепне и стабилизира походката!

# 490
И аз имам едно предложение:) Според мен разделянето на социалната опашка и общата в съотношение 40% към 60% изобщо не е справедливо. Излиза че почти половината от децата са в някакво неравностойно положение, което не е така и води към корупция - вадят се фалшиви телкове, родителите умишлено не признават децата си, за да се водят майките самотни и т.н.
Разпределение 30% към 70% е по-реално, а най-реално в 20% към 80%.
Друго предложение, което видях по-горе, е местата по 2.2.4 да се обявяват в системата и също да участват в на общото класиране с отделна опашка. Не е нужно медицинския проблем на детето да е видим за всички, разбира се. Така директорките няма да могат да приемат "свои" хора (платили или с връзки) по тази точка.

# 491
  • София
Аз моя го записах тази сутрин и получих мейл, предполагам защото госпожата веднага въведе информацията в системата.

# 492
  • София
И аз имам едно предложение:) Според мен разделянето на социалната опашка и общата в съотношение 40% към 60% изобщо не е справедливо. Излиза че почти половината от децата са в някакво неравностойно положение, което не е така и води към корупция - вадят се фалшиви телкове, родителите умишлено не признават децата си, за да се водят майките самотни и т.н.
Разпределение 30% към 70% е по-реално, а най-реално в 20% към 80%.
Друго предложение, което видях по-горе, е местата по 2.2.4 да се обявяват в системата и също да участват в на общото класиране с отделна опашка. Не е нужно медицинския проблем на детето да е видим за всички, разбира се. Така директорките няма да могат да приемат "свои" хора (платили или с връзки) по тази точка.

Не знам колко са с ТЕЛК и колко са с неизвестен родител, но в нашата социална опашка са приети 11 деца (трябваше да са 10), от които 3 двойки близнаци и 2 деца от многодетни семейства, общо 8.

# 493
  • София
а близнаците защо са към социалната опашка?
да приемат и втория, ако са приели единия разбирам, ама не мога да измисля с какво са по-различни от единичните деца.  Rolling Eyes

# 494
  • София
С това че са 2 наведнъж. Едни имат бонус 0.1 защото имат брат/сестра в градината. Други имат 0.1, защото са породени. И аз не разбирам защо майчинството за близнаци е същото като за 1, но кой ме пита. Такъв ми бил късмета.
И ще обясня още една разлика между 1 и близнаци. Финанси!!! Заплатата ми не е двойна затова, че имам близнаци. А частната ясла и детегледачките са двойни!!!

Общи условия

Активация на акаунт