Многодетни мами - тема № 66

• 120 513
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
  • В чуден свят с четири Слънца
Благодаря за идеите за подарък на баткото, още мислим, той в Музейко два пъти ходи наскоро, джаджи от Декатлон има бол, беше фен на колоезденето, та то не бяха скоростомери, дисаги, багажници, огледала за задно виждане, ръкавици за колело, мазила за веригата и какво ли още не. И му мина и тази мания, сега колелото, богато оборудвано, мухлясвя в мазето.
Комплекти за експерименти много има, ама нещо няма интерес, то на мен май са ми по-интересни. И за микроскоп се бяхме сетили, но пък съпруга ми работи в инвитро клиника и го води често с него на работа, та там е виждал най-висок клас микроскопи, та кавото и да му купим, ще е слабо...
Но пък днес му хрумна, че искал сандали за Коледа, спортни за планини. Тамън се зарадвах, и то се оказа, че зимата нещо тези артикули хич не се продават и избора е много ограничен.
И продъжаваме да мислим. То вината си е моя, явно детето ми е презадоволено  Thinking. Аз навремето как съм си мечтала за някоя джаджа с години, събирам си парички, търся я, а сега всичко е под път и над път, децата си имат спестявания и си взимат всичко, каквото им потрябва на момента.
Мислех си за ескейп рум, нали са на мода сега, веговите приятелчета в такива си правят рождените дни, но пък там е подходящо за група, само дете не става...
Остава да търся посред зима сандали  Crazy

Van Steirteghem, заинтригува ме с тези мултифункционални химикалки, какво представлявт и от къде се купуват. И ножче Викторинокс май ще го зарадва, той имаше детския модел и го изгуби. Благодаря за идеите отново!

# 631
Сега е моментът за сандали, може да са на промоция. Можеш да ги поръчаш и от амазон. Има вероятност и да дойдат до Коледа.

# 632
# 633
Странно, вчера писах, но постът ми не се е публикувал. mama_galka, сподели ми рецептата си за гофрети, няма да е лошо да разнообразя малко менюто на моите хлапета. С мед обичат да си похапват палачинки, меденки, тиганици, мекици, баница. Гофрети обаче не знам как се правят.

# 634
  • София
Аз правя гофрети със сместа ми за палачинки, но нещо напоследък ми залепват, не знам от плочите на гофретника, или сместа е с по-друга рецепта.

# 635
О, то трябва и специален уред, значи! Е, ще се запише в списъка на дядо Коледа, пък ако го изпълни в следващите години, и ние ще се радваме на такова нещо.
Наскоро една съседка ми сподели, че правела бърз кекс с домашно сладко. Идеята ми хареса, тъй като у нас тези сладка се заседяват твърде много, почти не ги ядем. Та реших, че искам да пробвам. Обаче ми беше неудобно да я търся за рецептата и се допитах до интернет. Намерих това: http://magi-bg.blogspot.bg/2011/06/blog-post_30.html Оказа се много сполучливо. chef Аз съм по бързите и лесни рецепти, че нямам голям опит в кухнята.

# 636
И аз направих експеримент с рецепта от тук 'бързи колачета' с орехов пълнеж. Станаха супер.

# 637
Какво е "тиганици"?  Нещо като катми ли?  Blush
Май сместа за гофрети не е баш като за палачинки, но и аз не знам, нямаме гофретник.
Windekind, би ли споделила рецептата за тези колачета, моля ! Сега като сме повечко вкъщи неизменно търся рецепти за сладкиши и дебелея съответно..  Rolling Eyes
Колачетата звучат интересно, ако са и лесни веднага ги замесвам chef

# 638
Какво е "тиганици"?  Нещо като катми ли?  Blush
http://kulinar.bg/%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D … _l.r_i.71594.html
Ето, това са тиганици. В нашия край така им викали.(Като намерих рецептата в интернет и ги направих, мм каза, че баба му е правила такива на времето и им казвала "тиганици". Мисля, че името е по-интересно от бухтички и вкъщи продължихме да им викаме така.) А иначе били бухтички. Стават вкусни и само в този вид на снимката, а ако ги залеете със захарен сироп, стават като толумбичките по магазините.

# 639
pum_pall,
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=485050;;20
Ето ги Simple Smile
Аз ги правих с масло и с пушено топено сирене Жоси, ама май трябваше да е само топено.
Маслото го намалих, имах един голям пакет. о/о 70 грама оставих за пълнежа, другото в тестото отиде. Станаха за няколко минути. Трикът е да се размеси хубаво тестото. Става като бутер.
Ореховият пълнеж е разкошен. Simple Smile Ванилията я сложих в пълнежа.

# 640
Може и аз да я пробвам тази рецепта с колачетата. Звучи лесна.

# 641
  • В чуден свят с четири Слънца
Аз гофретите ги правя понякога с тесто за палачинки, но и на мен започна да ми лепне плочата на гофретника, не знам дали тестото има връзка.
Иначе за гофрети си има различно тесто, няколко пъти съм правила, но е много пипкаво, разбиват се отделно белтъци, отделно жълтъци, после ги смесваш с другите съставки, слага се много захар и масло..бавна работа, а аз обичам бързите рецепти.
Запалих се да пробвам още днес с децата рецептите за тиганици и колачета, децата много обичат да правим заедно вкусотийки, но ако са пипкави, губят интерес.

# 642
  • Варна
Аз гофрети правя на гофретника, като разбърквам всички продукти накуп и стават супер. Ето какво смесвам:
яйца - 2 броя големи
брашно - 2 чаши
прясно мляко - 1 и 1/3 чаши
олио - 1/2 чаша растително
захар - 1 супена лъжица
бакпулвер - 4 чаени лъжици
сол - 1/4 чаена лъжичка

# 643
Само тиганиците ги пържи на бавен огън, иначе вътре остават сурови. Аз ги боцвам с вилица и ги натискам леко да видя дали ще изкочи сурово тесто, че понякога не съм сигурна, че са добре изпържени.

# 644
Мама Галка, трудна работа са тийновете с избора си на подарък.  Wink Голямата щерка все трудно си харесва нещо. Поне за Коледа от 2 години се е спряла на спортни неща. Спортува много и тази година си избра колан за катерене, миналата - обувки за катерене. Оборудването е доста скъпо и така поне знам, че парите отиват за нещо, което обича да прави.

Гофрети правя по рецепта от книжката към гофретника:
5 яйца
250 гр. захар
250 гр. масло
500 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
500 мл. прясно мляко

Това е оригиналната рецепта, но аз я промених по наш вкус. Слагам само около 20 - 30 гр. захар. Децата след това мажат с шоколад или ябълков мус и им е достатъчно захарта.  Wink Слагам пълнозърнесто брашно и тогава добавям още малко мляко на око.
От сместа излиза голямо количество и ни стига за 2 закуски.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт