Многодетни мами - тема № 66

• 120 502
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Хаха, аз за акъла в главата ще се радвам, ако им дойде на възраст за женене...  Все им обясняваме, говорим, търпеливи сме и все някакви очаквани и неочаквани изцепки... За каката и баткото говоря.. Бебетата ясно, че са неконтролируеми..
Поне с третото на мен ми дойде акъла, че освен да се примиря с бебешкия пубертет и да го премина с търпение друго не мога да направя... Simple Smile  

Сега дребното е на вълна"скубане" и яростно се хвърля да скубе дългата до кръста коса на каката. Ама скубе я с впити нокти бе! Толкова здраво стиска и изскубва по една връзка косми Rolling Eyes Хващам я, разтварям двете ръчички с голяма сила! Другото првз това време крещи и реве та се къса, панаир! И я пляскам по ръцете(ама силно, понеже на леко ми се смее и й викам-Не, кака я боли! Уж си взема поука, след десет минути пак я скубе!! И така по цял ден разтървавам. Май взе да поразрежда скубането след сериозните плесници.. Днес по-рядко ги разтървавах..

Туй ми е най-бойното дете. Всички са характери, но големите никога не са били агресивни един към друг, най-много да де скарат. Туй блъска, скубе, пробива си път пред тях с лакти и нокти.. Чудо! А те в същото време не отвръщат, пазят я бандитката.. Може би всички най-малки са по-бойни, защото имат вече голяма конкуренция да  сборват:-) 

# 661
Ай, ай, тя и моята най-малката буболечка скубе кака си. Но те и двете са малки, та и аз в чудо се виждам все да повтарям, че каката я боли, а то пак да я скубе. С баткото сякаш по се разбират... освен като му скъсат някоя картинка или му докопат нещо друго, ценно за него. Rolling Eyes

# 662
  • София
Да, малките имат голяма конкуренция. Давид не пропуска, ако гледаме снимка или показваме нещо, трябва задължително и той да види! Най-шумен и настойчив е от 3-мата.

# 663
Моето най-малкото беше изключително кротко бебе. Като онези от списанията, които се усмихват, спинкат сладко и не реват, ами пускат сълзичка. После започна да осъзнава, че не е единствена и започна да бута, дращи в лицето на другите, удря и т.н.  Скоро ще стане на две и малко се кротна, но всяка втора дума ѝ е мой, аз, мене  Laughing Доста по-рано от другите осъзна тези понятия.

# 664
  • София/Варна
Това със скубането научи каката да си връзва косата. Отмина за няколко месеца.
Моето най-малкото беше изключително кротко бебе. Като онези от списанията, които се усмихват, спинкат сладко и не реват, ами пускат сълзичка. После започна да осъзнава, че не е единствена и започна да бута, дращи в лицето на другите, удря и т.н.  Скоро ще стане на две и малко се кротна, но всяка втора дума ѝ е мой, аз, мене  Laughing Доста по-рано от другите осъзна тези понятия.
Абсолютно същата работа - първата година си имах най-слънчевото, кротко и прекрасно бебе. Щом проходи и се поосъзна малко и започна да преследва големите и да им налага своите правила.

# 665
Ние имаме напредък май! Simple Smile Днеска бебето и каката се навряли заедно в една палатка на средата на хола. По едно време Радина пищи, ясно защо, аз бях в другата стая и само викнах--"Александра, чакай да те видя аз какво правиш! " - Отидох при тях и дребното тъкмо си разплиташе пръстчетата от косата на сестра й и същевременно ме гледа и се хили! Ще се сети тя Simple Smile))

# 666
Моето средното беше кротко бебе, отскоро обаче се е научила да реве продължително за всяка дреболия, та като надуе гайдата, и търпение да имаш пак ти иде да се скриеш някъде. А малката се научи като реве направо да пищи. Баткото я научи да пищи, че и той обича да експериментира с гласа си. Аз ги търпя, че са си мои, обаче ми е жал за съседите. Как не са се изселили още не знам. Joy

# 667
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Emel, страшно много ти благодаря за здравословния мед Simple Smile Получих го преди 1/2 час, а трите се наредиха с по една лъжица и похапнаха одобрително още преди да мине през водна баня Simple Smile , а по принцип не обичат захаросан мед Simple Smile Щом те го одобряват, а са капризни - значи правите едно огромно бижу Simple Smile

# 668
Еееее, много се радвам, че ви е харесал меда! Хем да сте здрави, хем да сте щастливи всички в къщи! Hug

# 669
Моите момичета се обринаха и те с варцела снощи. Явно ще я изкарат заедно. Поне ще го отметнем това от списъка с болестите.

# 670
Моите момичета се обринаха и те с варцела снощи. Явно ще я изкарат заедно. Поне ще го отметнем това от списъка с болестите.
И трите наведнъж!?! Е, уредила си се предпразнично  Rolling Eyes

# 671
  • София
Бързо оздравяване на всички болнички дечица. Hug
Моите се изредиха трите поред с вируса с висока температура, но поне за по 2 дни и се оправиха.
Аз съм тотално недоспала напоследък, дори и от коледното парти си тръгнах рано рано, само и само да се наспя... Добре, че е последна седмица и после има шанс за малко почивка и наваксване със съня..

Пускам една снимка на моите момичета, благодарение на Драга Сапаревска

# 672
  • Сливен
pum_pall, бързо да оздравяват  Hug
Aila, много са ти хубави момичетата  Hug
В момента в предаването на Гала, обсъжданата тема е за многодетните семейства и как фондацията на д-р Врабевски помага на такива семейства. И друг път в същото предаване съм гледала за други инициативи на този човек - евала, страхотен е!
При нас тази година коледната фотосесия  беше пълен кошмар, и каката и бебето не искаха да се отделят от мен и имат по 1-2 самостоятелни снимки, повечето ни снимки са общи - на цялото семейство.
Скрит текст:
Хубави и топли празници ви пожелавам  Hug

# 673
  • Sofia
Aila, страхотни са! Да са живи и здрави!

# 674
Леле, Айла, какви красоти си имаш ти! Heart Прекрасни са ти госпожиците, да са ти живи и здрави!

roxana, и ти, страхотни дечица! Двама принцове и една принцеса Елза Wink  Да са ти живи и здрави!

Благодаря ви за снимките, дами! Така става много коледно в страничката Simple Smile 

И ние ходихме на коледна фотосесия. Беше ми мечта одавна и беше стахотно:-)  Е, баткото малко се изнервоса накрая(като най-голям;-)) , но като цяло се получи прекрасно. Ще се пробвам и аз да кача някоя снимка.
На Врабевски и аз съм му фен, родолюбец не само на думи.

Иначе варицелата минава леко, нямат температура. Радина има съвсем малко пъпки, ако не са десет та на. Но пък бебка е много обрината по лицето и отгоре на всичко по дупето. Там е най-зле. Дано не стане някаква инфекция. Пръскам я с джинджира и сега и със судокрем. И мажа с осмофорс и сякаш наистина помага, намалява зачервяването . Благодаря за пожеланията! Аз се радвам, че ги хвана, че да минава. Поне за бъдеще да не го мисля това.

Общи условия

Активация на акаунт