MasterChef България - сезон II (16.05. - 22.05.2016г.)

• 47 993
  • 466
  •   1
Отговори
# 405
Във връзка с италианския на Елизабет, на мен по реакцията й ми се стори, че рибата не я знаеше изобщо как се казва на български. Ако голяма част от детството й е минало в Италия има вероятност някои наименования, които не се използват масово, всеки ден, да не ги знае на български, не виждам особена драма в това.
Не й симпатизирам кой знае колко, но в конкретния случай за мен решението на съдиите беше ок.

# 406
Споровете ви са излишни. Миналата година нито при Каролина, Ву , Графинята и още един участник /беше пълен, не си спомням името му, учил в Америка/ имаше проблеми с наименованията. Склонна съм да мисля че при Елизабет е поза, стойки, чупки и т.н. да се прави на интересна.

Вярно, бях забравила. Мисля, че Каролина само веднъж не се сети за нещо на български, но за мен при нея е простено - тя е чужденка, която не е дошла в ранна детска възраст в България и все пак е проявила уважението да научи български и да се опитва да го говори. Помня и друг случай, в който Нордел се издъни на някакъв тест с продукти, защото не знаеше термина на български. Просто при Елизабет си личи, че е поза, а и благосклонното отношение към нея дразни.

# 407
Значи на Елизабет баща и я е накарал да научи  кои са най използваните риби след като ще се явява в кулинарно шоу ,ама тя не ги е научила на български
Изобщо нещо не ми се връзва с тези риби
То не беше фламбе на италиански та макар и грешно ,сега пък рибата еее айде моля ви се
 на Севда никога не съм коментирала говора.Не ме дразни

# 408
  • София
Елизабет може да има оправдание, че не знае някоя българска дума, не знам, но проблемът тук е че се признава за верен отговор.А тя ако иска само на италиански да си говори, не ми пречи...
Всъщност журито много уважава в нея това, че тя готви италиански ястия, но на мен отдавна взе да ми става скучно.

# 409
Мъжът и българин ли е или италианец?

# 410
  • София
Българин е мъжът й, нали беше с нея на кастинга и гледаше лошо и недоверчиво.  Laughing

# 411
  • Бургас
Какво сте я зачекнали Елизабет с този италиански? Те, самите шефове, колко чуждици използват... а уж е български формат! Да не говорим за българския на Андре...

# 412
Мъжът и българин ли е или италианец?
Българин

# 413
Какво сте я зачекнали Елизабет с този италиански? Те, самите шефове, колко чуждици използват... а уж е български формат! Да не говорим за българския на Андре...

Много точно го каза! Плейтвам, джинджър.....

# 414
  • София
Чуждиците по начало и мен ме дразнят, но в случая с Елизабет не те ми пречат - хайде, казала отговора на италиански, но поне да е верен - а нейното лигавене и кокетничене с журито напоследък. И - поне от това, което показват - има го двойния аршин, прощават ѝ се някакви издънки, които при друг биха били санкционирани сериозно.
Може пък да е до момента от сценария, до който са стигнали, знам ли вече...

# 415
  • Велико Търново
Тъкмо това щях да напиша...както и това
Чуждиците по начало и мен ме дразнят, но в случая с Елизабет не те ми пречат - хайде, казала отговора на италиански, но поне да е верен - а нейното лигавене и кокетничене с журито напоследък. И - поне от това, което показват - има го двойния аршин, прощават ѝ се някакви издънки, които при друг биха били санкционирани сериозно.
Може пък да е до момента от сценария, до който са стигнали, знам ли вече...

# 416
  • София-Младост
"Егати сценария" това трябва да ни стане май редовната реплика извинявайки шефове, участници...всичко.  Mr. Green

# 417
Въпросът е,че Елизабет трябваше да познае рибата.Каза нещо на италиански. Токев рече,че е познала.
Никой друг не знае името на рибата на италиански. Неприятно и съмнително е.
А чуждиците,макар и дразнещи, явно са общоприети и познати в тези среди ,но всеки на конкретен език. Преди няколко епизода познаваха ястие-един каза-пролетни рулца,другият каза roll springs.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 18:19 от W

# 418
  • София
То при заснемането може да са направили пауза и да са проверили верен ли е отговорът. Все пак ние гледаме изрязани моменти. Със сигурност е обсъдено преди да почнат да готвят.

# 419
  • София
Помня и друг случай, в който Нордел се издъни на някакъв тест с продукти, защото не знаеше термина на български. Просто при Елизабет си личи, че е поза, а и благосклонното отношение към нея дразни.
Ако имаш предвид теста с познаването на плодове и зеленчуци, Нордел се издъни на дайкона, защото не се сети точното му наименование, а каза само, че е бяла ряпа.

Преди няколко епизода познаваха ястие-един каза-пролетни рулца,другият каза roll springs.
Spring Rolls  Peace

Общи условия

Активация на акаунт