MasterChef България - сезон II (16.05. - 22.05.2016г.)

• 48 028
  • 466
  •   1
Отговори
# 390
 Simple SmileДъщеря ми като се прибере първите 3-4 дена и бягат думи и има странен изговор и после веднага влиза в крачка, Елизабет може и да е живяла там, но се е оженила тук, родила е тук и живее тук, предостатъчно време това да е изчистено- за мен си е поза нейното вече.

П.с. Севда също е живяла доста в чужбина 10-15 години ли нещо такова, на нея не и бягат думите, а и седи проблема с потъмняването на гласните, който не е изчистила

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 10:03 от zari65

# 391
  • София-Младост
Как се изчиства? Прибираш се за 1 година в Българи я и забравяш чуждите езици, които знаеш...напрежение е ключова дума, която създава стрес и кара мозъка да не намира винаги точната дума на правилният език.
След 10-ти клас държах изпит-писмен и устен по италиански...и на устния на всеки въпрос от изпитващата отговарях с "да" на френски...като и до ден днешен френски не съм учила.

# 392
Зависи кога е заминала. Моето дете научава много думи, които не ги използваме у дома, първо на чуждият език и след това на български. Е няма как да говори добър български след време и да не му "бягат" доста думи.

# 393
 Simple SmileДобре , на изпит сте в чужбина или чужденец в бг и казвате на изпитващия в случая на журито, знам, ама ми бяга на как се казва там на немски, френски и конкретната ситуация на български.
Има се конкретен език, на който трябва да се прави нещото.
За мен не е редно.
И ако смятате, че за Елизабет е ок, защо тогава постоянно се подигравате на Севда, на която не и бягат думите, а при нея още седи проблема с изговора.
Добре е стандарта да не е двоен, а това си е проблем на участника и не редно да се ползва за извинение или както в случая на Елизабет за благосклонност от журито, конкретно Токев и разрешава обикновено да си каже на италиански.

# 394
  • Испания

П.с. Севда също е живяла доста в чужбина 10-15 години ли нещо такова, на нея не и бягат думите, а и седи проблема с потъмняването на гласните, който не е изчистила

Не е изчистила, защото не е работила в това направление, а и това е нещо, което има по рождение /възможна е корекция, разбира се/. В чужбина е живяла на зряла възраст.  Peace

Няма база за  сравнение в това отношение с Елизабет.

# 395
 Simple SmileБазата е българския език, оттам нататък, кой и какво защо говори както трябва си е негов проблем.
Но в единия случай понеже единия участник е нарочен му се подиграват, а другия по-симпатичен го извиняват.

# 396
Севда я ръфаме за реването основно. Wink Говора й ми идва много патетичен но това не е резултат от чуждите езици които владее.

# 397
  • София-Младост
Аз поне не съм се подигравала на нито един участник. Севда според мен има малко диалектен изговор на определени думи. Отделно сякаш говори леко носово. Аз я възприемам като непрекъснато хремава, когато говори Simple Smile

# 398
Елизабет си е в България, участва в български формат и би следвало ако не знае някой термин на въпросният език просто да не й се дават точки при правилен отговор. Да не говорим, че е смешно как точно сега започна да си натрапва италианския, а преди не го правеше. То не беше при задачата на Лео, при разни буламачи, при двете задачи, от балкона ... Whistling Точно с демонстративна цел го прави - да не забравят хората, че идва от Италия  Whistling

# 399
Безмислен е спора, всеки си има симпатии и антипатии. Не визирам никого конкретно.
Личното ми мнение е, че не е редно на Елизабет да се позволява италианския.
Отчитам, че това е готварско предаване и има ястия, които са си в оригинал, но тук става въпрос за действия по тези ястия, които са базови Simple Smile и фламбиране е чуждица, но е наложилата се чуждица.

Централния въпрос е журито при оценката да подхожда обективно, а не субективно, в случая на Елизабет и се прави подбутване, явно Токев знае италиански.

За стреса и напрежението- еднакви са за всички и всеки си е направил сметка като отишъл там и не би трябвало да очаква по-специално отношение.На нея и бягали думите, друг нещо забравял и т.н., това е част от състезанието и не е оправдание.

# 400
Няма спор, споделяме мнения Peace
Не симпатизирам на Елизабет. Моят фаворит го изгониха.

# 401
Споровете ви са излишни. Миналата година нито при Каролина, Ву , Графинята и още един участник /беше пълен, не си спомням името му, учил в Америка/ имаше проблеми с наименованията. Склонна съм да мисля че при Елизабет е поза, стойки, чупки и т.н. да се прави на интересна.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 11:07 от vita

# 402
  • Майничка
Боян.

# 403
# 404
 Simple SmileИ моя фаворит си замина без време.

Общи условия

Активация на акаунт