Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Голямото лятно бутане - за майки, татковци и бебета

 • 2 871
 • 7
 •   1
Отговори
 • Мнения: 230
Кога: 11 юни, 2016: 10.00 часа
Кой: 500+ майки, татковци и техните бебчета
Къде: Южен парк, София
                                       
Какво
Академия за родители” предизвиква всички родители и техните бебоци да се присъединят към нас за дълга разходка, от 5000 крачки, в парка!   

Защо
В България 20% от децата до петгодишна възраст за затлъстели, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем. А до голяма степен справянето започва с родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време. Може лесно да стане част от ежедневната рутина и възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

Какво ще се случи
Голямото лятно бутане” ще се проведе в Южен парк - София, в събота - 11 юни, през първия ден на Фестивал на здравето и в партньроство с 5kmRun. Участието е безплатно.

В 10:00 часа, над 500 мами, татковци и техните бебоци, ще тръгнат заедно с количките по обозначен маршрут в Южния парк. Дължината на маршрута е 5000 стъпки, или 4 км, и няма състезателен характер. Всеки финиширал, ще получи подарък и сертификат от нас и нашите партньори.

Включи се и ти!

Какво друго ще се случи
Инициативата “Голямото лятно бутане” е част от Фестивал на здравето - най-забавният, цветен и полезен фестивал, свързан със здравословен и балансиран начин на живот. Целта на организаторите е да покажат, че да живеем в хармония не е мисия невъзможна.

Съдействие за обозначавене на маршрута, указателни табели и логистична подкрепа, ще ни окажат 5kmRun, които организират ежеседмични, безплатни бягания в четирите най-големи града в страната. В събота ще се проведе и благотворително бягане, с 500+ участника, което ще събира средства за нужна апаратура за Майчин дом, София.

# 1
 • Мнения: 832
Дааа и ще е пълно с бацили,при толкова много бебета и възрастни на едно място...
Не бих си завела детето... Peace

# 2
 • Мнения: 1 071
Поздравления за инициативата!

# 3
 • Мнения: 230
Поздравления за инициативата!


Надяваме се да се видим там!  bouquet

# 4
 • Мнения: 874
Да не би в парка или в градината/яслата да има по-малко бацили? ) Ще се видим там Simple Smile

# 5
 • Мнения: 832
Да не би в парка или в градината/яслата да има по-малко бацили? ) Ще се видим там Simple Smile
Определено - да,едно е 20-30 човека,друго е 500+...

# 6
 • Мнения: 230
Спортът, независимо дали отборен или индивидуален, е чудесно занимание за децата, което им носи и много други ползи в допълнение към физическата активност. Участието в различни спортове помага за изграждане на самочувствието и увереността, мотивира децата да постигат успехи в училище и им помага да придобият социални умения. Освен това те оценяват ползите от поставянето на цели и практикуването на дадена дейност.

Физическа активност

Физическата активност е най-очевидната полза от спорта. Децата често прекарват твърде много време пред телевизора или компютъра, а спортът и игрите са чудесна възможност за упражнения, които да ги поддържат здрави и във форма.

Социални умения

Участието в различни спортове помага на децата да изградят социални умения, които ще им служат през целия живот. Те се учат да общуват не само със своте връстници, но и с възрастни, например треньорите и съдиите. Децата придобиват лидерски умения, научават се да градят екип и да комуникират – всичко това ще им е от полза в училище, в бъдещата им кариера и отношенията им с другите.

Самочувствие

Спортът има благоприятно влияние върху самочувствието и увереността на децата. Тези от тях, които се занимават със спорт, получават похвали и биват окуражавани от треньорите и родителите, което спомага за изграждане на самочувствието им. Освен това, чрез спорта те се научават да се доверяват на собствените си умения и да изискват повече от себе си. Тъй като конструктивната критика играе важна роля в спорта, младите атлети се научават да я приемат и използват по най-добрия начин. Американската академия за детско-юношеска психиатрия препоръчва на родителите да се интересуват активно от спортните занимания на децата си, за да могат те да извлекат максимална полза от тях.

Успех в училище

Фактът, че децата, които спортуват, се справят добре в училище, не е изненадващ. Те прилагат към уроците си същите принципи на отдаденост и упорит труд, на които са се научили в спорта, а участието в спортния отбор на гимназията увеличава с 41% шансовете на младите жени да завършат колеж.

Здрави през целия живот

Спортът спомага за доброто здравословно и общо състояние, не само през детството, но и през целия живот. Спортове като плуване и голф са особено полезни, тъй като децата могат да продължат да ги практикуват и след като пораснат и да поддържат физическата си активнност. Освен това, спортуващите деца имат допълнителен стимул да се хранят здравословно. Спортът е чудесен начин за поддържане на здравето и благосъстоянието, но родителите също трябва да окуражават здравословния начин на живот и да бъдат положителни модели за подражание.

Не забравяйте да се регистрирате за най-дългата семейна разходка, 11 юни, в Южен парк - София.

# 7
 • Мнения: 230
Остават броени дни до най-голямата организирана семейна разходка! Напомняме, че участието е само с предварителна регистрация.
 
Всички финиширали ще получат сертификати за участие от “Академия за родители” и партньорите на инициативата. Подготвили сме и почти 5000 подаръка от Bebelan, Chicco, 9 месеца, Девин, DM, Harmonica, Pufies и Weleda - заслужени награди за тези, които приемат предизвикателството ни. 

Какво точно ще се случи?

10.00 - 10.30 часа: Регистрация

10.30 часа: Старт
Дължината на маршрута е 5000 крачки - около 4 км, а мамите от Stroller Fit Mama ще ни раздвижат допълнително по трасето с различни упражнения.

12.00 часа: Очакван финал

Какво друго ще се случи?

От 9.00 часа започва благотворително бягане, организирано от нашите приятели от 5kmrun - мотото е „За по-малко риск – повече шанс“, а събраните средства от София, Варна, Бургас и Пловдив, ще бъдат предоставени за закупуване на 5 бр. мониторингови системи за детски кувиози в спешното отделение на СБАЛАГ Майчин дом-София. Повече информация и как да се включите, намерете тук.

“Голямото лятно бутане” е част от “Фестивал на здравето”. Каним всички, след като финишират, да посетят лекциите, да опитат различни спортове и работилнички, както и да се запознаят с представители на различни организации. Вижте цялата интересна двудневна програма на фестивала тук.

Ще ви очакваме!

Общи условия

Активация на акаунт