АСТМА-тема 33

• 86 013
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Една година бяхме в "Бела", две години - в "Панорама", а процедури правим в болницата. Аз пак казвам, че от трите поредни ходения в Трявна съм в пъти по-доволна, отколкото от всички изпити лекарства, пу-пу. Има цяла тема за Трявна в подфорум "Туризъм", а има и отделно за Санаториума в Трявна, но там е мизерия и не сме ходили, но в същата тема са се коментирали и процедурите в болницата  Peace

# 256
  • София
Една година бяхме в "Бела", две години - в "Панорама", а процедури правим в болницата. Аз пак казвам, че от трите поредни ходения в Трявна съм в пъти по-доволна, отколкото от всички изпити лекарства, пу-пу. Има цяла тема за Трявна в подфорум "Туризъм", а има и отделно за Санаториума в Трявна, но там е мизерия и не сме ходили, но в същата тема са се коментирали и процедурите в болницата  Peace
Здр., а хубави хотели в Трявна дали има?

# 257
Т.е. тези, които съм посочила не ти се струват хубави ли  newsm78 Има един 4-звезден - Калина Палас, има и басейн, но не съм посещавала.

# 258
  • софия
Рали, много ти Благодаря изключително ми е полезна тази информация значи, ако ходим в Сандански ще сменим за  Панорама. По скоро се чудя дали ще има желания ефект от въздух и вода за детето през август месец, нали се ходело Септември. newsm78

# 259
Цвети, няма защо  Hug
За Сандански зная, че благотворният ефект там се дължи на особеностите на разположението - минават няколко въздушни течения, които не знам точно как специално се преплитали, та в резултат на това било чисто от алергени. Та в тази връзка, поне според мен, едва ли има значение момента от годината. Друг е въпросът, че точно август ще се изпечете на бавен огън там  Laughing, но ако прекарвате деня около басейна, а вечер - разходка из парка (който е чудесен  Heart Eyes), мисля, че ще е ОК. Ние сме ходили септември, но за да съм откровена, ще кажа, че аз лично никаква ползва не видях, може би и защото беше еднократно, нямам представа  Rolling Eyes
В Трявна ефектът до голяма степен се дължи на цъфтежа на боровете, в комбинация с въздуха, естествено. Та там вече е по-важно кога точно се ходи.
Приятна почивка, където и да решите  bouquet

# 260
  • софия
Рали bouquet

# 261
  • Пловдив
От тая сутрин моя киха и се мъчи да издуха...има бистри сополи,малко са...обаче почнах да настръхвам.Уж утре за село ще тръгва Tired Дано е фалшива тревога Praynig

# 262
  • София
Една година бяхме в "Бела", две години - в "Панорама", а процедури правим в болницата. Аз пак казвам, че от трите поредни ходения в Трявна съм в пъти по-доволна, отколкото от всички изпити лекарства, пу-пу. Има цяла тема за Трявна в подфорум "Туризъм", а има и отделно за Санаториума в Трявна, но там е мизерия и не сме ходили, но в същата тема са се коментирали и процедурите в болницата  Peace
Т.е. тези, които съм посочила не ти се струват хубави ли  newsm78 Има един 4-звезден - Калина Палас, има и басейн, но не съм посещавала.

Не съм разбрала, че това са хотели в Трявна. Нали в Сандански има също Панорама и си мисля, че си писала за там. Моя грешка извинявам се.

# 263
  • Варна
Моят син пък е с бронхит. Днес правихме снимка, поне не е пневмония, че и това очаквах. Инхалаторът си почина два месеца и половина, стига му толкова.

# 264
Не съм разбрала, че това са хотели в Трявна. Нали в Сандански има също Панорама и си мисля, че си писала за там. Моя грешка извинявам се.
[/quote]
Няма проблем. Аз защото отговорих на запитване  къде сме отсядали в Трявна. А Панорама има и в Сандански, да, и там сме били  Grinning

# 265
Моят син пък е с бронхит. Днес правихме снимка, поне не е пневмония, че и това очаквах. Инхалаторът си почина два месеца и половина, стига му толкова.
С какво го лекувате?
Аз мойто го водих на двама лекари: едният изписа инхалации с венотолин и АБ Зинат, другият каза, че не е за АБ и да правя инхалации с вентолин и пулмикорт.
Реших да послушам втория, но ме е шубе да не е грешка и да не рсе влоши.  Tired

# 266
МОмичета ние се прибрахме от морето. Там нямахме никакви проблеми, в смисъл правих си инхалациите с пулмикорт. 2 дена след като се прибрахме започнаха едни леки сополки, вчера се изкашля няколко пъти и вечерта го водих да го слушат уж нямаше нищо но....към 03.00 се започна страшно свирене и дадох вентолин сирон 2 мл. Днес пак го водих на спешния да го слушат вече си беше с много сериозен спазъм. От вентолина много се беше разтреперил и имаше сърцебиене, затова ми казаха да дааваам 3 пъти по 1,5 мл /на 1 годинка и 3 месеца е- 14 кг/ сега спи но диша много учестено 44 вдишвания в минута и продължава да си свири сериозно при издишване. Много съм се шашнала. това му е 6-ти спазъм, но толкова зле не е бил до сега.  Направо не зная какво да правя, все ме е страх да не спре да диша...Утре имаме консултация с професор Шмилев, но до тогава ще се побъркам направо. Следя за това което се нарича тираж, но не зная как точно изглежда, да четох описание но не мога да се ориентирам. Той и сега докато спи го гледам че си диша някак и с корема. Има ли някъде снимка или клипче да видя как точно се проявява този тираж? 

# 267
  • София
МОмичета ние се прибрахме от морето. Там нямахме никакви проблеми, в смисъл правих си инхалациите с пулмикорт. 2 дена след като се прибрахме започнаха едни леки сополки, вчера се изкашля няколко пъти и вечерта го водих да го слушат уж нямаше нищо но....към 03.00 се започна страшно свирене и дадох вентолин сирон 2 мл. Днес пак го водих на спешния да го слушат вече си беше с много сериозен спазъм. От вентолина много се беше разтреперил и имаше сърцебиене, затова ми казаха да дааваам 3 пъти по 1,5 мл /на 1 годинка и 3 месеца е- 14 кг/ сега спи но диша много учестено 44 вдишвания в минута и продължава да си свири сериозно при издишване. Много съм се шашнала. това му е 6-ти спазъм, но толкова зле не е бил до сега.  Направо не зная какво да правя, все ме е страх да не спре да диша...Утре имаме консултация с професор Шмилев, но до тогава ще се побъркам направо. Следя за това което се нарича тираж, но не зная как точно изглежда, да четох описание но не мога да се ориентирам. Той и сега докато спи го гледам че си диша някак и с корема. Има ли някъде снимка или клипче да видя как точно се проявява този тираж? 
а защо пиете сироп вентолин, а не инхалации? А тиража няма как да го сбъркаш, просто се появява хлътване при дробчето

# 268
а защо пиете сироп вентолин, а не инхалации? А тиража няма как да го сбъркаш, просто се появява хлътване при дробчето

Пие сироп понеже до сега за всичките спазми, ни направи впечатление, че от инхалациите няма ефект. Даже на 2-3 пъти още при сополи и лека кашлица включвахме инхалации вентолин за да предотвратим спазъм, но той след няколко дни пак стигаше до спазъм. От сироп вентолин на 1-2 прием се оправяше почти изцяло. Сега обаче давам вече дадох втори прием, а не виждам особен ефект, но и самия спазъм си е по-сериозен от предните и може да трябва повечко време

# 269
  • Варна
С какво го лекувате?
Аз мойто го водих на двама лекари: едният изписа инхалации с венотолин и АБ Зинат, другият каза, че не е за АБ и да правя инхалации с вентолин и пулмикорт.
Реших да послушам втория, но ме е шубе да не е грешка и да не рсе влоши.  Tired

Правим инхалации с Вентолин и Пулмикорт, а му изписаха и Суметролим, който бил аналог на едновремешния Бисептол. Много се чудих дали да го давам изобщо, но в крайна сметка го започнахме. Ако не предстоеше уикенд, щях да пробвам без него.

Общи условия

Активация на акаунт