АСТМА-тема 33

• 86 022
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Минахме консултацията с пулмолог. Нищо ново...Иска да направим някои изследвния и тогава ще реши какво да е лечението, но за него при 6 пристъпа за 1г и 3 м си е диагноза астма.

Взеха ни секрет от носа, но не ме питаха и чак после се усетих, че ние вече 2 дена слагаме капки с АБ в носа, така че не рачитам на коректен резултат.
Иска ренгенова снимка на дробове.
Иска и кръвни. Написано е Ig A;EG;M  Всичките тези различни ли са от това което е описано на 1 страница Ig total?

Другото е, че той настоява вентолина да го инхалирам, макар да споделих че не виждаме ефект. Също така ми каза да не смесвам вентолин с пулмикорт на едно инхалиране. Странно ми е понеже до сега 2 пулмоложки са ми казвали да смесвам. Та ако го правя разделно според вас кое следва да е първо вентолина или пулмикорта?

# 271
  • София
Та ако го правя разделно според вас кое следва да е първо вентолина или пулмикорта?

На нас са ни изписвали първо Вентолин и след 15-30 мин Пулмикорт..

# 272
  • Пловдив
Първо вентолин, след час правиш пулмикорт

# 273
Взимането на венозна кръв беше неуспешно и кошмарно...Много силно се разплака. Дълго не откриваха вените и накрая тъкмо го боднаха и той спря да диша и посиня....естествено всичко приключи. Ошашавихме се доста аз почти припаднах, лаборантките и те се изплашиха...Чак се удя с какъв акъл ссе навих да ги правим точно сега. Уж за добро, за да сме точни в диагнозата...но той е с тежък спазъм, а и от вентолина участява пулс, сърцебиене...То аз вкъщи тези дни го дебна, да не тича, да не реве много...просто беше кошмар някакъв. Иозбщо не съм убедена да ги правим ли тези имуноглобулини. Ако го правим ще е при здраво дете. Изобщо венозно вече само в краен случай бих правила. Но мисълта ми беше че така като чета на 1г и 3 м може изобщо да не са показателни и реални резултатите и просто се чудя има ли смисъл.

# 274
  • София
но той е с тежък спазъм, а и от вентолина участява пулс, сърцебиене...
Затова са ви изписали Вентолин инхалаторно. Голяма част от децата реагират така.
Как преценихте, че инхалаторния не действа? Имате ли инхалатор?
Пъвро правило е и майката да е спокойна. Повечето от децата с астма правят спазъм при по-силна емоция.

# 275
  • Варна
Отчитам се, преборихме спазъм за десетина дни. Без да влезем в болница и без антибиотик! Още вчера дишаше чисто, утре сме на контролен преглед и ако всичко е наред, спираме инхалациите и го броим здрав.

# 276
но той е с тежък спазъм, а и от вентолина участява пулс, сърцебиене...
Затова са ви изписали Вентолин инхалаторно. Голяма част от децата реагират така.
Как преценихте, че инхалаторния не действа? Имате ли инхалатор?
Пъвро правило е и майката да е спокойна. Повечето от децата с астма правят спазъм при по-силна емоция.

Смятам че не действа понеже на няколко пъти го включвахме още преди спазъм еддин вит превенция, но дори при 2 инхалации на ден той пак си направи спазъм и то сериозен, който не се повлияваше докато не го включихме като сироп. Иначе да, имаме инхалаотор с него си правим пулмикорта.

Само да поясня, това че не действа не са си мои виждания. Пулмоложката която го следеше предложи да пробваме вентолина под др форма, след като дни наред не настъпваше подобрение.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 18:10 от беба28

# 277
  • Пловдив
И при нас инхалирането с вентолина не изглежда да лекува. 15 дни си минават лечение. Май повече вреди, отколкото му помага. Сироп още не сме пробвали де.
Как на толкова малко детенце венозна кръв. На нас са ни изследвали имуноглобулините и с кръв от пръста или двата пръста

# 278
  • София
Извинявам се, че пак се намесвам, но Вентолина НЕ лекува, той облекчава спазъма, като помага на децата да дишат по-леко. Аз съм правила инхалации с Вентолин на 2 часа при тежък спазъм, но не защото той не лекува. Не се заяждам, просто вече 6 години живеем с астмата. В началото и аз мислех така - не лекува, от вирус е и т.н. Трудно се намира добър пулмолог, който да обясни нещата. Затова понякога слагат урбазон или децата пият кортикостероид, за да спрят спазъма.
Лично аз съм много против вентолина на сироп, тъй като е вреден за сърцето.

# 279
  • Пловдив
Да, да. Съгласна съм. Не се изразих добре. Просто при нас не изписаха никаква терапия с кортикостероид, а за 8 месеца имаме 7 бронхиолита. Ох, и аз все още си мисля, че всичко е от вируси. Вие кога разбрахте, че не са само те?

# 280
Да и аз съм против като се има предвид че моето дете е и с шум на сърцето, но беше много зле във събота и избирахме така да се каже по-малкото зло.

Иначе нещо интересно снощи с една лекарка при контролното слушане се заговорихме за инхалациите и тя допусна, че може би инхалатора ни не е достатъчно добър и не разпръсква добре частиците, така те стигат до трахеята, а не до целта която е дробовете и може би затова не виждаме ефекта.

Ние сме с  OMRON Comp Air C28P - Размер частиците: *MMAD **приблизително 3 μm

Смятате ли че е подходящ за целите ни? Когато го купувах четох много добри отзиви, но знам ли може пък наистина да ни трябва нещо по сериозно като инхалатор

# 281
Иначе при нас си е класическа астма без температура. До сега за 1г и 3м не е пил АБ не се е налагало просто, макар на 2 пъти да ни го бяха изписвали с опция ако се влоши да го почваме. До сега само пулмикорт и вентолин оправят нещата. На мен също така са ми го обяснявали самия спазъм се бори само с вентолин, пулмикорта е по скоро като  терапия, при спазъм обаче самия пулмикор няма да свърши особена работа ако не са отпуснати дробовете с вентолин.

Разбрахме се да почваме от днес проба с инхалиране, на по-чести интервали в смисъл до 4 инхалации ми казаха за 24 часа. Ще ида да купя ново шишенце понеже старото не помня кога съм го отворила. Как го съхранявате вентолина когато не се ползва? Той е много икономичен, понеже са малки количествата и се случва месеци наред да не го ползвам. Или купувате при всеки спазъм ново шишенце?

# 282
  • Северозапада
Аз спазвам инструкциите и изхвърлям месец след като е отворен. Обикновено купувам нов за всеки спазъм. Веднъж мисля се е случвало да има 2 спазъма в един месец.

# 283
  • София
Ние сме с  OMRON Comp Air C28P - Размер частиците: *MMAD **приблизително 3 μm

Смятате ли че е подходящ за целите ни? Когато го купувах четох много добри отзиви, но знам ли може пък наистина да ни трябва нещо по сериозно като инхалатор

[/quote]Точно  такъв използват в белодробната болница. Аз така преди време си  взех един скъп инхалатор и от болницата ми казаха, че не става. А и детето ми наистина не се повлияваше от лечението.  Сега си имам един инхалатор който събира прах. За този види обаче, съм сигурна, че използват в болницата.

# 284
  • София
Зависи от тежеста на спазъма - при моя син обикновено в първите дни изписват Вентолин инхалации на 4 часа, вкл и през нощта, после на 6 ч, после на 8

А при наистина силен спазъм сме правили /пак по назначение на пулмоложката ни/ Вентолин на 2 часа

Също така пулмикорта при спазъм са ни го променяли от 2 пъти дневно на 4 инхалации дневно...
И задължително Ериус или Ксизал като беше бебе...

2 инхалации на ден при спазъм е нищо общо взето - затова не действа...

Омрон С 28 - е добър инхалатор, масово се ползва и в болниците.

Общи условия

Активация на акаунт