АСТМА-тема 33

• 86 024
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
..............
Как на толкова малко детенце венозна кръв. На нас са ни изследвали имуноглобулините и с кръв от пръста или двата пръста

Ами така ми каза лекаря, така ми казаха и в лабораторията. Реални можели да бъдат само тестовеете с венозна. На вас излезе ли ви нещо при изследването?

Иначе купих сутринта ново шишенце вентолин и започвам да инхалирам от следобеда.
Утре ще ходим за кръвната картина от пръста и ми се ще да си изясня става ли и имуноглобулина с такава, защото ако става ще ги пусна и тези изследвания. Но не ми се плащат близо 100 лв за изслеване което може и нищо да не покаже защото не е изпълнено по точни начин.

# 286
  • Пловдив
В цибалаб бяха нашите изследвания. Ние като ги пускахме все още нямахме нито един бронхиолит, а някакво усложнение след ваксина направи. Имаше леко понижен имунуглобулин А. То аз си ги пуснах сама, защото никой разбира се няма да се сети.....както и да е. Да не навлизам в друга тема

# 287
С една и съща спринцовка ли изтегляте вентолина или всеки път сменяте?

# 288
  • Варна
Една и съща ползвам аз, но я изплаквам добре винаги.

# 289
Аз отдавна не съм писала в темата, но сега ще напиша и моят опит. Аз също предпочитам Вентолин за инхалации. Наистина важен е инхалатора с който се инхалира както Вентолина така и Пулмикорта. Долколкото помня на упътването на Пулмикорта си има и изискване за инхалатор. 2 на ден инхалация с Вентолин е малко, особено при тежък спазъм. Нормално, пулмолозите и педиатрите изписват инхалации на 8 или 6 ч. при деца които се лекуват в домашни условия. На 4 ч. обикновено прилагат инхалациите в болнична обстановка, но аз съм си ги правила и в къщи.
Аз лично купувам ново шишенце при всеки спазъм, защото срока на Вентолина е кратък след отварянето "Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С. Да се пази от пряка светлина.
Неизползваните количества в небулизатора трябва да се изхвърлят.
Остатъкът от лекарството в опаковката не трябва да се използва, ако е изминал повече от I месец след първото отваряне на бутилката.

Не използвайте Вентолин Разтвор след срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Още за ВЕНТОЛИН сол. 0.5 % 20 мл. (VENTOLIN sol. 0.5 % 20 ml.), цена и информация от Framar.bg: http://apteka.framar.bg/30000874/%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE% … -20-%D0%BC%D0%BB-"
Освен това Вентолин не се използва превантивно, а при наличен вече спазъм. Той няма да излекува детето, а ще облекчи бронхиалната обструкция, стягането в гърдите и кашлицата.

# 290
Ами не знам, на  мен ми каза едната пулмуложка започне ли да кашля веднага да включвам инхалации вентолин и пулмикорт дори още да няма спазъм.

Иначе за честотата да и на мен ми е правило впечатление когато съм чела назад темите, че доста повече на брой се правят. Знам ли може би понеже той беше малък...все пак при първия спазъм той нямаше и 6 месеца още.
Сега ще видим с инхалациите как ще е. Казаха ми до 4 на ден да ги разпределя. Днес вече се чуват освен спазъма и малко хрипчета в двата дроба и ще включвам и лек сироп за да ги втечни.

# 291
  • Варна
Момичета, малко ми е притеснено и минавам да питам - като си долепя ухото до гърба на детето и чувам свистене, не е точно хрип, но свирка леко .. И кашля съвсем малко, 2-3 закашляния... Казва,че му е сухо на гърлото, смуче ментолки , пие вода, отминава , но като диша го чувам това свистене  Confused

Да го водя ли на дежурен да го чуе или да включвам вентолин ?
Няма други симптоми ...

# 292
  • Варна
Според мен започни вентолина, не го разхождай посред нощ, щом няма температура и не е видимо отпаднал.
Лошото е, че във Варна чак вторник е работен ден.

# 293
  • Варна
Според мен започни вентолина, не го разхождай посред нощ, щом няма температура и не е видимо отпаднал.
Лошото е, че във Варна чак вторник е работен ден.
Заведох го, точно защото много почивни дни се събират ... Голям късмет, улучих нощното  на д-р Петкова в Лисичкова.
Съвсем в начален етап е, не е  точно спазъм, много тънко свистене е, според нея обаче е нещо вирусно-ларингитно, защото и гласът му звучал пресипнал, на мен не ми прави впечатление да е така, но и дъгите му били зачервени.
Все пак: 3 дни вентолин по 3 пъти на ден, 5дни  -пулмикорт ,Ксизалче, нещо за смучене и такива неща
 Утре щяха да станат 4 месеца без спазъм.

# 294
  • Варна
Късмет си е Петкова, наистина. Аз вече с големи резерви тръгвам към Лисичкова, защото ми се струва, че избързват с хоспитализацията, или поне при нас нещата все по един и същ начин се развиват. Прием, антибиотик, снимка, седем дни престой.
Точно Петкова ми вдъхна кураж да се справям вкъщи.

Аз лично много разчитам на новата детска болница в града, ако имат добри пулмолози, към тях (Майчин дом) ще се пренасоча.

Дано мине бързо, Г-це! Има много болни в момента, какви са тия вируси и чудеса постоянно  Sad

# 295
  • София
Вирусите в момента са чудо. Миналата седмица малката се разболя, беше шест дни с 38.5-39, първо казаха ангина, изписаха клацид, нищо след 4 дни го сменихме с аугментин и като че ли подейства. Тази седмица сме аз и каката, при нея имаше 3 дни ниска т и болки в гърлото. Давам изопринозин,добре е засега. Но аз май го отнесох най - много, уж като тяхното почна , стана толкова тежко гнойна ангина, че съм пред абсцес на три венозни антибиотика. Такова чудо, и вече два дни ми вливат и нямам подобрение. Направо ужас.

# 296
Момичета, малко ми е притеснено и минавам да питам - като си долепя ухото до гърба на детето и чувам свистене, не е точно хрип, но свирка леко .. И кашля съвсем малко, 2-3 закашляния... Казва,че му е сухо на гърлото, смуче ментолки , пие вода, отминава , но като диша го чувам това свистене  Confused

Да го водя ли на дежурен да го чуе или да включвам вентолин ?
Няма други симптоми ...

Точно така бяхме миналата събота... И аз го заведох и на мен казаха съвсем в началото, дори нямаше още спазъм според лекарката, но той там дишаше някак по-леко, а аз вкъщи си го чувах от време на време като издиша свистенето. Добре е, че сте почнали лечение, аз същата вечер дадох само пулмикорт и в 3 през нощта направи тежкия спазъм и тогава вече дадох вентолин

# 297
  • Варна
Тайга, аз първо звъннах да питам кой е дежурен педиатър в Лисичкова, имам един лист, на който съм си записвала при кого сме се падали в подобни случаи, но  не можах да го открия, там съм си писала + и - за всеки док, и така де -преценявам на момента там ли да ходим или в Терапията.

Само информативно да споделя , д-р Петкова каза, че има само две нощни дежурства в месеца в Лисичкова.

Поразпитах я и за бъдещето ни  Laughing , предрече ни още една година на Сингулер , но това с д-р Гълъбова ще го решаваме .
Аз очаквах,че в Трявна ще се случват нещата, те почнаха още от тук .

# 298
Отдавна не съм писала във форума.  Но като се има в предвид, че пиша тук от както големите ми деца бяха малки, ще напиша и последното развитие на Астмата при Мария. Тя сега е на 14 г.Когато започнах да пиша в темата е била 2-3 годишна. Очаквахме с времето да израсте астмата, алергиите, атопичния дерматит. Израства ги наистина от към 6 г.  до към 12....и сега всичко се започна наново. Тя се разболя доста сериозно миналият октомври, нещата се повториха м. Юли. Сериозни пристъпи е правила общо 2 за последните 6 г. Януари 2015 и януари 2016. Но се оказа,  че астмата има и свои скрити прояви -задъхване по време на танци и активно тичане,  леко и уж безобидни подкашляне. След сериозното и боледуване  направихме консултация с пулмолог.  В Токуда има доста модерен апарат за Спирометрия. Преди 3м резултатите не бяха блестящи; сега са още по-лоши. Но поради сериозността на заболяването което прекара е противопоказно лечението за астма. Принципно с-д пулмолижката Мария си е за инсталаторно лечение на астмата. Но засега, за следващите 3м,.  до новата спирометрия ще е само на Монтелукаст . Атопичния дерматит си е пак в доста обострено състояние. Алергиите на лице.

# 299
  • sf
Меричери, съжалявам да чуя това.
А често ли се случва това завръщане на астмата? Притеснително ми е като чета, а аз се надявах,че прескочи ли дадена възраст и всичко ще е наред, пху

Общи условия

Активация на акаунт