АСТМА-тема 33

• 86 026
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Ами не знам. Аз за първи път разбрах,че е възможно от д-р Филчев,  когато бях завела Михаил за консултация.  И споменах, че и големите са били с астма но вече е зад гърба ни,че те добре и са израснали проблемите. . А д -р Филчев ми каза. ..аз съм асматик от дете. Доста години бях добре, сега съм на Серетид. ..лекар пулмолог и хомеопат  newsm78 #Crazyмного се учудих. А той продължи -често в пубертета нещата се завръщат. Големият е добре. Няма и помен от астма.  Но другите двама все още си имат прояви

# 301
  • Варна
И ние вчера тичахме до Лисичкова. От събота вечер вдига температура, която стига до 38 градуса.
Попаднахме на д-р Господинова, не я бях виждала по-рано, честно казано съм разочарована от прегледа. За щастие, гърдите и дишането са чисти. Лошото е, че в подобни случи лесно се слага диагноза "от зъбите е, ще вади зъб", а аз треперя какво ще е развитието. Страхувах се най-много от недоизчистен спазъм, но щом не е това и не е червено гърлото, се надявам детето да започне да се подобрява. А утре - при личния лекар, като сутринта ще пусна кръвна картина и CRP за всеки случай.

# 302
Здравейте !

Искам да попитамм какви други санаториуми има за деца с бронхилана астма, които да приемат деца за климатолечение, процедури и профилактика,по здравна каса с направление от лекуващият  лекар,( освен санаториума в Травна - там вече сме ходили ) ?

Дочух нещо за санаториум във Габрово, там условията са били по- добри ?

# 303
  • София
Здравейте, може ли някой спешно да ми каже през колко време мога да правя инхалации с пулмикорт на 8 годишно дете. Личната не вдига, а ние сме със спазъм.

# 304
Два пъти на ден през 12 часа по 2мл+2мл физ.разтвор ни е изписвано.Но Пулмикорта няма да се справи със спазъма-Вентолин правите ли?

# 305
  • София
Не, ние до сега бяхме само 2-3 пъти годишно с вирусите и бронхо спазъм, а от един месец прави спазъм така от нищо. Има силна алергия към акари. Когато ги намалихме значително смятах, че съм овладяла положението. Сега сме на планина и според мен дъжда вчера ни провокира пристъпа. Личната лекарка обясни, че вентолина не е за такъв случай, вече, и съм правила инхалации с пулмикорт, може би десетина.

# 306
  • София
Аз искам да споделя нещо, което според мен трябва всички да знаете. Много съм наблюдавала детето си, помогна ми и учителката от занималнята. Пробвайте да сложите найлони върху матраците, не непромокаеми чаршафи. Акарите са причина в 80% от астматичните случаи. Сополите ни се редуцираха на поне 80-90%. Има и други алергии, обаче седи ли до мека мебел и килими запичва едно прокашляне и през нощта спазъм.

# 307
  • Варна
А ние сме в болница отново от сряда, защото се справихме със спазъма вкъщи, но той продължи да се чувства зле и да обикаляме спешните кабинети. Уж е с остър ларинготрахеит в момента, но направи и ужасяваща алергична реакция още преди да му включат АБ, та ни консултираха и с алерглог. Вероятно е проявление на вируса, но аз не им вярвам особено.
Не бях попадала в държавна болница от години, все такива простачки са си повечето от персонала. Днес отказаха на съквартирантката ми нов чаршаф за бебето й, което изцапа своя, понеже нямат никакво чисто бельо. В детско отделение.

# 308
  • Варна
Ех, Тайга, много неприятно Confused, сигурно сте в Терапията, остави условията, ами дано по-скоро някой добър лекар се намеси и с правилно лечение, че да се прибирате вкъщи здрави .

Вие при кой доктор се следяхте, можеш ли да се консултираш с него ? Или с педиатъра ви?

# 309
  • София
Привет, момичета,

Има ли някаква промяна с пулмикорта по здравна каса? оня ден педиатърката ни го търси дълго време, намери го и го изписа, и сега в аптеката на мъжа ми по тоя код са му дали пулмикорт за впръскване, а не ампулите?

Моля ако някой скоро е вземал по здравна каса да погледне на какъв код са му го изписвали?  ooooh!

# 310
Знам че щяха да сменят пак опаковката,т.е.бройката в кутия,кода не го знам за жалост.

# 311
  • София
Привет, момичета,

Има ли някаква промяна с пулмикорта по здравна каса? оня ден педиатърката ни го търси дълго време, намери го и го изписа, и сега в аптеката на мъжа ми по тоя код са му дали пулмикорт за впръскване, а не ампулите?

Моля ако някой скоро е вземал по здравна каса да погледне на какъв код са му го изписвали?  ooooh!
Няма промяна, аз взимах миналата седмица-ампулите. Единствено разликата е, че е за 30 дена. Преди на нас ни го изписваха за 40 дена.

# 312
  • Пловдив
Момичета,да споделя една рецепта по Мермерски...който вярва в силата на билките нека пробва...суп.лъж. тичинки от лопен се запарван с 300мл. вода.Това количество се пие сутрин и вечер.Така 3 дни.Жената,която е споделила рецептата се е избавила от задух.
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2009/12/14/lopenyt-bie-shut- … -i-iazvata.454696

# 313
  • София
Привет, момичета,

Няма промяна, аз взимах миналата седмица-ампулите. Единствено разликата е, че е за 30 дена. Преди на нас ни го изписваха за 40 дена.

Можеш ли да погледнеш в рецептурната книжка по кой код е? че нашата педиатърка търси търси.... и накрая каза че само това има по здр.книжка?

# 314
  • Варна
кода е RF 199

Общи условия

Активация на акаунт