АСТМА-тема 33

• 86 030
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София

bouquet благодаря много

# 316
  • София
Момичета,да споделя една рецепта по Мермерски...който вярва в силата на билките нека пробва...суп.лъж. тичинки от лопен се запарван с 300мл. вода.Това количество се пие сутрин и вечер.Така 3 дни.Жената,която е споделила рецептата се е избавила от задух.
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2009/12/14/lopenyt-bie-shut- … -i-iazvata.454696

Аз съм давала отвара от лопен, листа, като отхрачващо средство. Как обаче човек да знае има ли полза или не, като го дава в комбинация с куп неща.
Преди да дам монтелукаст, ще пробвам с кварцетин, зелени водорасли, биозин, коприва и две рецепти от класически хомеопат.

# 317
  • София
В момента има вирус, който прави бронхити. Ходихме до втора градска в крайна сметка, там докторката при която попаднахме случайно /в неделя/ ни каза. За това Пулмикорта и Вентолина не дават скоростния резултат, който се случва, когато пристъпа е чисто алергичен. Аз се изплаших да не е бактериална инфекция.
Успех на всички.

# 318
Оглеждам се за детска ясла и сега виждам, че във формуляра трябва да се посочат хронични заболявания. Астмата такова ли се явява? Не успявам да открия списък със заболяванията.

# 319
  • София
Оглеждам се за детска ясла и сега виждам, че във формуляра трябва да се посочат хронични заболявания. Астмата такова ли се явява? Не успявам да открия списък със заболяванията.
Такова се явява, но и да го напишеш, никой не чете.
Моят като беше в детската градина, трябваше няколко пъти да нося документ, че е с астма и затова кашля през цялата година.
Мжду другото, ако детето е с астма и имаш друг вариант, а не ясла, избери него. За съжаление в яслата може да се влоши състоянието. Но всеки според ситуацията си.

# 320
Изобщо нямам алтернатива. Даже се радвам, че работодателя ще си ме изчака до 2 години.

# 321
Изобщо нямам алтернатива. Даже се радвам, че работодателя ще си ме изчака до 2 години.

Как "да те изчака"  newsm78 До навършване на 3-годишна възраст на детето си защитена от уволнение/съкращение  Peace

# 322
  • София

Как "да те изчака"  newsm78 До навършване на 3-годишна възраст на детето си защитена от уволнение/съкращение  Peace
Направо в нормална държава живеем, ама да не коментирам...
Истината е, че едно дете с астма ще боледудва доста често (пожелавам да е здраво) в яслата. Моето там отключи астмата - правеше спазми през седмица. Добре, че имаше кой да го гледа, че май нямаше да мога да работя....

Моят кашля от два-три дни. Не чувам да свири, гърлото е леко зачервено, но не знам. Направих две инхалации с пулмикорт и ако продължи да кашля, май пак ще ходим при ДжПиТо

# 323

Истината е, че едно дете с астма ще боледудва доста често (пожелавам да е здраво) в яслата. Моето там отключи астмата - правеше спазми през седмица.

И моето също там се сдоби със спазмите  Tired Отчитам като най-голямата грешка в живота си, че предпочетох да се върна на работа след 2-та годинка на детето, но кой да ти знае, има деца, които не търпят негативи там, но си е руска рулетка общо взето. Сега със второто човече, живот и здраве, да не се заричам, но ще направим всичко възможно чак на 3 да тръгне на ДГ. Знам, че е трудно с една заплата да се кара цяла година, но повярвайте, не си струва жертвата  Cry

# 324

Рали, по принцип си права, но дефакто нещата в частните фирми не стоят така, дори да си защитен до 3 годинки на детето, ако шефа държи да се върнеш по-скоро, просто ще си наеме друг човек и като детето навърши три ще те съкрати  Outta Joint да не говорим,че малко хора могат да си позволят цяла година без доходи(а ако си седиш да гледаш детето, дори да се водиш на работа между 2 и 3 годинки е неплатен отпуск......).

# 325
Абсолютно съм съгласна с теб, Меган, но все пак, след като лично се убедих с какво се сдоби детето ми там, считам, че не си струва. Но да, има хора, които нямат избор.

# 326
Абсолютно съм съгласна с теб, Меган, но все пак, след като лично се убедих с какво се сдоби детето ми там, считам, че не си струва. Но да, има хора, които нямат избор.
Hug за съжаление рисковете ги има...моето дете не е ходило на ясла, но пък си правеше пристъпите от бебе до миналата година.....

# 327
  • Варна
На мен в болницата директно ми казаха - "и никаква ясла, нали!" Rolling Eyes
Ще си се гледаме вкъщи, въпреки че на моменти толкова много мечтая за поне половин ден самостоятелност, наспиване, тишина, размотаване по пижама, мързел и никой да не ме дърпа за крачола. Обаче, няма как  Laughing
Някакви зачатъци на хрема ма тревожат мен, да видим какво ще се окаже.

# 328
Частните градини/ясли от десетина или петнайсетина деца са алтернатива. Не е важно само групата да е малка, а и в цялата сграда да бъдат не повече от 20 деца. Моята дъщеря беше в такава и наистина децата рядко боледуваха, дори и тези с астма. Но там имаше и други предимства - много чист въздух, огромен двор, без препарати и изкуствени материали в стаите.

# 329
  • Най-красивата страна
Детето пак има хрема,диша през носа ,когато спи и всякаш носът и свири.Не кашля Thinking
Цяла вечер не можах да спя от притеснение да не направи пак бронхоспазъм. Praynig
Преди два дни се върнахме от планината.Там беше добре.20 дни без хрема,без лекарства,без да се закашля.
Но сега се ужасявам,че пак всичко ще започне от начало. smile3516

Споменахте яслата.Точно от там започнаха проблемите ни.
Записахме детето на ясла,когато беше на 2 години.До тогава не беше боледувало.Ходи 3 месеца.
3 дни ходи,15 дни вкъщи с гнойна ангина и  антибиотици.И това се повтаряше непрекъснато.
Отказахме се по препоръка на педиатъра.
На 4 години тръгна на частна занималня и там не боледуваше .

Общи условия

Активация на акаунт