АСТМА-тема 33

• 85 111
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • бургас
Първо ноември месец направи бронхит, а сега е с бронхиолит. Всъщност ще се паднат 5 дена с инхалации на 4-ри часа. Уф много съм объркана, наред с това пие и антибиотик и медрол. Ударни дози, или е много болен или докторката си върза гащите...

# 736
  • София
Според мен доста се е презастраховала, 5 дни на 4 часа ми се вижда ужасно много...

# 737
  • София
Звъннете и просто или отидете при пулмолог, ако тя не е. Не може да знаем какво вижда на снимката и какво чува. На своя глава не бих ги намалила. Не казахте и каква е дозата на вентолина.

# 738
  • София
Извинете, че така нахлувам в темата - дали някой има мобилен номер на д-р Маркова (пулмолог)? С молба съм да ми го изпрати на ЛС.
От сутринта звъня в 1 дкк и или дава свободно и никой не вдига или директно се разпада връзката, дори заето не дават и 2та им  номера.
Имаме 1 преглед там с голямата ми дъщеря - изписа й профилактика с Ефира за 2-3 месеца (след 2 бронхоспазъма от октомври насам ), но тя от снощи е с хрема, сутринта вече и кашля. Ще я водя при ЛЛ, но ми се искаше и пулмолог да я чуе. Благодаря ви предварително

# 739
  • София
Извинете, че така нахлувам в темата - дали някой има мобилен номер на д-р Маркова (пулмолог)? С молба съм да ми го изпрати на ЛС.
От сутринта звъня в 1 дкк и или дава свободно и никой не вдига или директно се разпада връзката, дори заето не дават и 2та им  номера.
Имаме 1 преглед там с голямата ми дъщеря - изписа й профилактика с Ефира за 2-3 месеца (след 2 бронхоспазъма от октомври насам ), но тя от снощи е с хрема, сутринта вече и кашля. Ще я водя при ЛЛ, но ми се искаше и пулмолог да я чуе. Благодаря ви предварително

нямам мобилен, дала ми е само мейл, обикновено в рамките на деня отговаря, незнам колко работа ще ти свърши?

# 740
  • София
Скрит текст:

нямам мобилен, дала ми е само мейл, обикновено в рамките на деня отговаря, незнам колко работа ще ти свърши?

Благодаря ти за реакцията. Успях да се свържа най-накрая и като по чудо откриха някакъв отказан платен час за 18:30, та ще видим какво ще ни каже на живо.

# 741
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми се разболя преди няколко дни.Започна със задна хрема.
После сливиците се зачервиха.Пие Клацид четвърти ден.Започна да отхрачва.
Давам Ериус и Ефира всеки ден вече 4 месеца.
И преди малко ,като я слагах да си легне чух хрип. Cry
Дадох Вентолин-с инхалатор.След 4-5 часа пак ще дам.
Сега спи.
На мен вече ми се реве.Пиша и ми треперят ръцете.Очаквам следващия пристъп.Последният беше през октомври миналата година.
Май пак ще ходим в спешното да и бият Урбазон.
Още не мога да свикна с този кошмар.
Не знам какво повече да направя....
 newsm45 newsm45 newsm45

# 742
  • София
veni, ако знаеш как те разбирам. Стискам палци да ви се размине спешното.
Стискам палци и за моята. Бяхме при Маркова - каза има спазъм, което и аз подозирах. Просто този път го разви толкова бързо... даде ни и Вентолин, и Пулмикорт. Направихме още там 1 инхалация, за да я чуе дали се повлиява и уж беше по-добре, но докато се приберем пак много учести дишането.  Вентолина го правя и аз на 4 часа (за 1вото денонощие така ни го даде), но тя сега вдигна и лека температура, която знам, че също се отразява на дишането и само се притеснявам, понеже не знам до колко е учестено от Т и до колко от спазъма.
 На някой от вас детенце стигало ли е до повръщане при спазъм? Какво ви съветват? Пулмолозите, при които сме били някак го подминават това.

# 743
  • Най-красивата страна
Аз започнах инхалации със сода-малко сода във вряща вода и после детето диша парата.
Започна да отхрачва.Има някакво подобрение.Сега я оставих да поспи 1-2 часа и после пак ще правим инхалации.
Jiema,да случи се миналия път ,когато пак имаше пристъп,детето да повърне докато кашля.
Повърна много храчки наведнъж.
Верно,лекарите изобщо не обърнаха внимание на това.

# 744
  • София
Ох, момичета, кога се води пристъп? 2 инх. с вентолин вече правя и много й остава учестено дишането, но този път има и Т  - 37,6-38 варира. Предните пъти лекувахме съчетано хомеопатия с инх. Сега сме само на класически лек-ва и най-зле протича. Чудя се дали не я предозираха с този Вентолин на 4 ч. Преди сме правили най-често на 8. Възможно ли е сърдечната дейност да й е учестена и от там дишането....?
Даже си говорих с 1 лекар от 112 - каза, че ако се е поуспокоила и заспива значи не сме за спешно и урбазон, но сега докато спи пак качва до 45, но няма хлътване.. Вие кога водите нощно време до спешно? Честотата ли е водеща? И на 8 г. над 40 вече съвсем зле ли е? (Предните пъти е стигала само до 32-36. Ровя се из нета за инфо, но не мога да се ориентирам... Не че се надявам много в3 ч. да получа много отговори, но поне си споделих болката.  Hug

# 745
  • Най-красивата страна
При нас пристъпа започва към посреднощ към 3-4 .Когато детето диша учестено,гърдите свирят,кашля мъчително в продължение на часове и направи тираж-тоест корема хлътва.Тогава вече отиваме в спешното.Бият урбазон и тиража спира след минутка.

Този път мисля,че ни се размина.Инхалациите помогнаха.Поспахме малко ,преди малко пак правихме и започна да отхрачва.Но пристъпа е по-лек от предишния.Поне засега....

Jiema,вие как сте?

# 746
  • sf
Моля някой да пусне нова тема, че от телефона не мога.

# 747
  • Пловдив
Ние минахме на флексотид и ефира, след като се видя че пулмикорта 5месеца не даде очаквания ефект. Пак сме си с як спазъм:(

# 748
  • София
skeila,  Hug
veni, благодаря, че попита. Рано сутринта я поведохме на лекар пак - цяла нощ не свали това дишане, беше супер отпаднала, но нямаше хлътване и нямаше часове наред кашляне и даване. Даже към 6ч почна и тя да отхрачва. Въпреки това толкова учестено не е било (45-58) и видимо беше отпаднала. Та не само, че не ни се размина Урбазона, ами направо ни оставиха в болницата. Засега й го бият на 8 ч., освен това е с целия коктейл  Вентолин, Пулмикорт, че след изследвания и АБ включиха. В началото и за кислород мислеха, но тя реагира добре и бързо на 1ия урбазон и се отказаха. Все пак някой има ли опит? Какво представлява кислорода? как се "дава"?
Никога не е поемала толкова лекарства - казаха да си й давам вечер и ефирата.Моля се само за бързо възстановяване  и да не се случват тези пристъпи на никое детенце.  Praynig

# 749
  • Най-красивата страна
И ние сме с АБ,Ериус,Вентолин и Ефира.Отхрачва.Текат сополи.Сега се оплака,че и се гади.
Обаче сироп за кашлица не смея да дам.Цял ден правим инхалации със сода и вода.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 20:06 от -veni-

Общи условия

Активация на акаунт