АСТМА-тема 33

• 85 890
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
gk77 , всеки да си прецени цената, която ще плати .. Не искам да се заяждам, но чисто емоциално 12 годишните са в пика на пубертета, много фактори могат да са ключови за поведението на детето ...

Сухата и непрестанна кашлица изнервяше и моето дете, още преди да започнем каквото и да е било -инхалаци или лекарства. Той се изнервяше защото нямаше сили от кашляне да говори, нито пък да играе с децата навън, дразнеше , че трябва да стои седнал на площадката и още и още ...
Тревожността му се засилваше и воденето на какви ли не доктори, докато се установи какво го провокира и как да го лекуваме, кръвни изследвания, тестове ...така че не бих казала, че Сингулера или подобен препарат е взел връх в цялостната картина.

Не агитираме никой да започва терапия.

mystic woman, за какъв тип инхалация питаш -ако е само физ.р-р можеш да правиш по 3мл. Ако ще е в комбинация с друго лекарство -инхалаторен вентолин или Пулмикорт е различно.

За кверцетина наскоро се заговори в темата.Има няколко страници назад писано за него

# 76
  • Пловдив
 bouquet
Само за физиолог р-р...обаче се оказа,че инх. на една приятелка е ръчен,т.е. няма да ми свърши работа Thinking

Да ви питам за завишените кръвни изследвания...напр. Имуноглобулин.При нас с-тта е 688,при реф. ст-ст 165.Та...в какъв момент спадат тия показатели и въобще страшно ли е това?

# 77
  • Бургас
Аз също не агитирам никой и не се сърдя на никой само споделям,  това което се случи при нас. В един момент прецених, че нещата не могат да продължават така и се обърнах към хомеопат. Сега 6 месеца по-късно  детето ми отново е здраво ,  лъчезарно и амбициозно  и съм абсолютна сигурна, че поведението му  се дължеше на лекарствата.

# 78
  • Пловдив
Аз също не агитирам никой и не се сърдя на никой само споделям,  това което се случи при нас. В един момент прецених, че нещата не могат да продължават така и се обърнах към хомеопат. Сега 6 месеца по-късно  детето ми отново е здраво ,  лъчезарно и амбициозно  и съм абсолютна сигурна, че поведението му  се дължеше на лекарствата.

Кажи от къде си и при кой ходите?Класически хомеопат ли е?

# 79
Мистик, точно завишениет стойности на имуноглобулините са индикатор за алерг. реакция. Аз и в другата тема ти писах -инахалаторно приложение на вентолин, за да се отворят бронхите, може и в комбинация с пулмикорт. Дозата я определя доктор, а не форума  Peace
Според мен най-големият проблем в случая е, че нямаш доверие на доктора и отричаш проблема. Потърси второ, трето мнение ако трябва и действай. Госпожица Димитрова по-назад добра информация ти е дала, всички сме минали през твоите колебания, но в крайна сметка терапията е факт. Твой избор  Wink

# 80
  • София
Ами как...водих на алерголог...ама се оказа с мн секрет в гърдите и изписа ударна терапия.спря ксизала-нямало смисъл..и изписа вентолин 3 пъти на ден и за 3 дни 2 пъти на ден по цяла ампула пулмикорт...Sad за пръв път такава доза.и гентазон за носа.и докато не спре пристъпа нищо не може да се тества естествено...та следв сряда-пак.и дано се е оправила...

# 81
това със спирането на терапията има и обратна страна. племенничето ми мн пострада - всяка седмица в бърза помощ. сега вече й ги дават редовно, но мн често има пристъпи. и от градина я спряха, постоянно кашля милото.  Sad

# 82
Майчета, едното ми момче беше мин седмица с тежък пристъп (не знам има ли разлика между пристъп и спазъм???) и освен вентолин, флексотид ни изписаха Ердомед сироп. Струва ми се , че много добре се отрази - чета на листовката, че е по лекарско предписание т.е. не е като др. сиропчета Амбрекс, Флудитек и т.н. Можете ли да ми кажете нещо повече за Ердомед - действие, странични реакции, колко често може да се ползва - каквото се сетите
Благодаря

# 83
Ердомед е отхрачващ сироп,доста силен при това.При големия ми син е помагал на няколко пъти след продължителни спазми да се изчистят секретите.Странични действия не сме имали.

# 84
  • Пловдив
Някой да е ползвал иглотерапия и да е имало ефект?

# 85
Ердомед е отхрачващ сироп,доста силен при това.При големия ми син е помагал на няколко пъти след продължителни спазми да се изчистят секретите.Странични действия не сме имали.

здр, за ердомеда - давай го само колкото време са ти казали. инак ако продължиш и след това, ще кашля - защото той самият сироп го кара да кашля-да отхрачи. аз първия път не знаех, и давах ли давах, то кашля ли кашля. спряхме го и спря да се напъва с кашлянето. иначе съм мн доволна от сиропа, освен от цената му  Wink

# 86
Благодаря за споделеното  bouquet
 и аз за сега съм доволна (цената....основен спонсор сме на аптечната мрежа за съжаление)

# 87
Здравейте. Не съм писала отдавна. Сега малко да ви поразкажа и при нас как вървят нещата.
Та първо за Мария - бяхме миналата седмица на ТЕЛК комисия. И в писмото се иска и консултация с пулмолог. Дъщеря ми от както е на 1г е следена от Алерголог, но както и да е личната лекарка даде талон и си запазих час за д-р Стойчева в Токуда. С влизането и казах че за мен идването ми е излишно, но ми трябва това и това.. Жената се оказа много сладка, и много симпатична. Прегледа подробно Мария, запозна се с цялата история на заболяването и, изпрати я на ФИД  - е за моя огромна изненада с лош резултат. И така Мария мина отново на лечение, този път със Симбикорт. На втората седмица се оплака от бучка в гърлото, която с всеки ден според нея се влошава, и започна да се затруднява да преглъща. Д-р Стойчева веднага спря Симбикорта, изписа Кларитин и във вторник съм запазила час, за да видим какво следва от тук нататък.
Михаил - заведох и него. Заведох го със спазъм, цялата налична събрана от мен документация, и моят дневник, който ежедневно попълвам, и в който описвам моето виждане за състоянието на детето по дни - резултат: не добре контролирана астма според докторката. Увеличи за постоянно дозата на Пулмикорта който Михаил диша - 2х2 мл, но иска да включи и Монтелокаст. А аз не. За това още не сме се спогодили, във вторник пак ще говоря с  нея.
В заключение си закупих Пийкфлоу метър за домашна употреба. Тепърва ще изучавам коя стойност какво означава. 
Поздрави от нас.

# 88
   Меричери аз миналия месец правих фид-това е с меренето на издишания въздух,нали?Излезе не добър резултат.Алерголожката се усъмни и ме прати да повторя-излезе добър.Та мисълта ми е,че може и Мария да не го е направила правилно изследването  Thinking.Дано бързо намерите правилните терапии.Защо смени алерголога?Нали постоянно ходехте при един мъж /не съм сигурна при Мустаков ли беше  newsm78/?
  Дописвам-грешно съм прочела,сега видях,че си ги водила при пулмолог.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 16:59 от Мамекс

# 89
  • Варна
 marychery, нашата пулмоложка ни даде едни тръбички да се упражнява вкъщи детето да издишва , за да може да е подготвен за ФИДа, защото при първия опит му беше трудно, тя му показва няколко пъти, правиха суха тренировка и се получи добре, отчете съвсем леко разколебаване на единия показател, но каза че вероятно защото не е изпълнил добре издухването ...

Дано следващия път е по-добър, ние отдавна не сме правили, всъщност от ноември. Този месец трябва да ходим пак за контрола при пулмолога, и аз много искам да спрем Сингулера вече, поне до края на лятото, но като знам, че няма 2 пълни месеца от последния спазъм и може да ни откаже док.

Общи условия

Активация на акаунт