АСТМА-тема 33

• 85 882
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
А с какво борите алегрията?

Изписа още някакви лекарства,не помя какви са...даже искаше да го диспансеризира,че и рецептурна книжка да издадяла личната Crazy Stop Не!Няма да се дам толкоз лесно аз!

Чудя се как да го накарам да кашля newsm78
Ами стандартната терапия: Сингулер , вече 10ти месец го пие ,Пулмикорт инхалации и Вентолин -при нужда. Периодично изписват антихистамини -капки , и за носа -спрей.
Защо искаш да го накараш да кашля ?

Ако има нужда да пие лекарствата не се дърпай от книжката, Пулмикорта е напълно безплатен по ЗК, иначе една кутия излиза към 70лв .

# 61
Г-це Д,
Може ли да споделиш как ви се отразява терапията със сингулер? какви са ти наблюденията за този препарат? доколкото разбрах, не е кортикостероид. по-щадящ ли е от пулмикорта? нашата пулмоложка иска да ни го предпише за септември. заплаща ли се по ЗК?

# 62
Пулмикорт на помпичка ? Може ли повече инфо? Много ми се иска да имам нещо такова, за път, омръзнало ми е да разнасям инхалатора  и един куп шишенца, спринцовки, и тн ..
http://apteka.framar.bg/76005176/%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%BC%D0%B8% … D0%BE%D0%B7%D0%B8

# 63
  • Пловдив
А с какво борите алегрията?

Изписа още някакви лекарства,не помя какви са...даже искаше да го диспансеризира,че и рецептурна книжка да издадяла личната Crazy Stop Не!Няма да се дам толкоз лесно аз!

Чудя се как да го накарам да кашля newsm78
Ами стандартната терапия: Сингулер , вече 10ти месец го пие ,Пулмикорт инхалации и Вентолин -при нужда. Периодично изписват антихистамини -капки , и за носа -спрей.
Защо искаш да го накараш да кашля ?

Ако има нужда да пие лекарствата не се дърпай от книжката, Пулмикорта е напълно безплатен по ЗК, иначе една кутия излиза към 70лв .
Ами,ако не кашля как ше излезе тоя секрет от дробовете?

И като се лекувате така,има ли подобрение,някаква динамика?Спряха ли спазмите?

# 64
  • Варна
Пулмикорт на помпичка ? Може ли повече инфо? Много ми се иска да имам нещо такова, за път, омръзнало ми е да разнасям инхалатора  и един куп шишенца, спринцовки, и тн ..
http://apteka.framar.bg/76005176/%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%BC%D0%B8% … D0%BE%D0%B7%D0%B8

Много ти благодаря, ще се консултирам с пулмолога .

Lady Be, нормално си протичат нещата. В началото се дърпах много от лекарството, особено след като прочетох листовката. Пулмолога ни ме увери, че няма дете в практиката си, което да е проявило и един от страничните симптоми на лекарството, и че това е най-добрия начин да контролираме алергията и астмата . Токсичност настъпвала чак след като се вземе 300пъти над определената норма лекарство наведнъж .

Но тъй като съвпадва тръгването на у-ще с пиенето на Сингулер в началото имаше едно превъзбуждане, нервност, раздразнителност ... Вероятно беше и от стрес -ново място, нови хора, повече отговорности и тн. Поговорих и с други приятелки, чиито деца тръгнаха 1ви клас и описаха същото поведение, без да са на Сингулер.

При нас , смея да твърдя помага. От както е на него нямаме пристъп със свирене, разреди ги  , за тия 10месеца имаме един сериозен спазъм, но все пак овладян вкъщи, другите едва ги хващат на слушалка(три на брой), според док са единични удължени издишвания.

През февруари беше най-сериозно, по време на грипната ваканция, тогава направи трахеобронхит, но според оскъдните ми познания това е по-леко от бронхит.

mystic woman , сигурна ли си,че има секрет в дробовете.
Какво са ви предписали ? Обикновено терапията е -Вентолин сироп /инхалации, или Салбутамол , както е при вас, и след него се прави инхалация с Пулмикорт. Откашлянето настъпва с Пулмикорта.
Някои доктори продължават да изписват Флудитек/ Амбрекс-втечняващ сироп , който разкашля и ако има  секрет да го втечни и по-лесно да го изкара от бронхите.

# 65
  • Пловдив
Ами на снимката се вижда...а и от какво ще свири?Има нещо останало.

# 66
  • Варна
Е щом се вижда какво ви предписаха ?
Само със салбутамол няма да изкашля секрета.

# 67
  • Пловдив
Е щом се вижда какво ви предписаха ?
Само със салбутамол няма да изкашля секрета.
Някакво Ephyra tabl. и салбутамола,назонекс за носа.
не знам как да го накарам да кашля Tired

# 68
  • Варна
Ефира, Сингулер и Монтелукаст са идентични, активната съствата е една и съща.
Най-добре да потърсите второ мнение .

# 69
  • София
Здравейте мами...след кратко затишие мойто пак с алергичен пристъп...а тъкмо не бях давала зиртек седмица и вторник щяхме да правим тестовете :/
Най-тъпото е,че кашля само вкъщи...не знам вече какво да направя...днес ще чистя отново...

# 70
Благодаря ти,г-це Д😊

# 71
  • Пловдив
Кажете нещо за Ефира newsm78 ЛЛ каза да почвам нея,била много добра,нямала странични отражения  Crazy Можело доста време да се ползва.
Алергия заключи и тва си е...

# 72
  • Варна
Кажете нещо за Ефира newsm78 ЛЛ каза да почвам нея,била много добра,нямала странични отражения  Crazy Можело доста време да се ползва.
Алергия заключи и тва си е...
Аз писах по-горе -Ефира, Монтелукаст и Сингулер са идентични лекарства, имат една и съща съставка, производителя на трите е различен, цените също, ако се купуват по ЗК доплащането също е различно, най-скъп е Сингулера. Всъщност Ефира не знам колко струва, но Монтекуласт е около 3-4 лв, докато Сингулер е 23-24

Пие се продължително, действат с натрупване. Резултати най-рано след 3я месец, макар на листовката на Сингулера да пише, че настъпват след втората седмица.

Да, за алергията са. Нашата алерголожка ми обясни, че децата с алергична астма, или алерг.ринит имат хиперчувствителни бронхи.
С тази терапия се влияе върху левкотриените, които възбуждат тази хиперчувствителност.
Това правят и антихистимините, но тяхното влияние не е достатъчно, да се осигури "спокойствието" на брохите в присъствието на алергените.

Тъй като са описани и доста странични ефекти в листовката, по-горе една друга мама ме пита дали съм забелязала разлика в поведението на детето ми -отговорила съм, да не се повтарям пак.

Правили ли сте тест за алергия, знаете ли кое провокира?

Канари, как сте сега ?

# 73
  • Пловдив
Не,не сме се тестували...сега не бил момента.На есен.

А ако намеря инхалатор...по колко физиолог р-р трябва да слагам,за една инхалация?Нямам идея как се борави с туй нещо newsm78

п.п.Да сте чели за Кверцетин-а...http://www.zdravnitza.com/a/nav/rubrics/raz/10/cat/1/sub/1/rub/5

# 74
  • Бургас
Момичета, включвам се и аз като майка минала по вашия път. Нашата история е дълга, бях ме в предастматично състояние с неизяснена алергия и както всички тук сингулер, пулмикорт и ксизал. В началото и аз като вас се опъвах за сингулера, заради страничните ефекти, но след като месец след започване на терапията кашлицата не спираше го дадох. Синът ми тогава на 12 се промени страшно много в чисто емоционален аспект, стана нервен, непрекъснато крещеше, отказваше да ходи на училище и т.н. Не отричам , че кашлицата много намаля но с цената на какво... 

Общи условия

Активация на акаунт