АСТМА-тема 33

• 85 244
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Пани и Айс,разбирам ви много добре.аз имам неуспешни опити с двама хомеопата,но умът и душата ми се бунтуват срещу конвенционалните подходи,за това търся по-щадящи алтернативи... при нас вс следвящ път е по-зле

# 46
Тайга, бебето ми се роди в 31 г.с. Преди време ти бях писала на лични относно раждането ти в Майчин дом, можеш да видиш писмата с повече подробности. И моето бебе има кака, която всяка седмица мъкне нещо ново от градината. Мисля, че е грешка, дето я записах в държавна градина. Там са стотици деца в една сграда и все от някъде ще се намери някоя болест, въпреки че цяла зима й давам коластра. Миналата година беше в една малка група Монтесори (В Карин дом) и за цяла година се разболя само веднъж.

# 47
  • Варна
Да, видях, припомних си Hug
Днес Грънчарова постави недоносеността на последно място като фактор за честото боледуване. Аз не знам доколко е така, въпреки че нашият случай не беше чак толкова тежък и детето уж навакса добре. И все пак...
... проблемът е, че вече на никого не вярвам (имам предвид лекари) и съм доста объркана.

# 48
Здравейте момичета, искам да ви попитам има ли нещо малко като помпичка, което да може да се използва при ларингиален спазъм настъпил през нощта. Имаме голям инхалатор, с който ползваме пулмикорт, но детето изпада в истерия като го включа през нощта и се налага да ходим за урбазон в спешното. Дали няма нещо ръчно, което да й впръскам й да я отпусне. Питам за идеи, иначе ще се консултирам и с пулмолога.

# 49
ние имаме пластмасова чаша, която прилича на топка за ръгби.
 струваше 25 лв. сглобява се от 2 части, като всяка част завършва с накрайник. От едната страна се впръсква вентолина или което, от другата страна детето вдишва. Издишва през носа.
пръскаш, чакаш малко и започва да вдишва. Поне 15 пъти за единично впръскване.
На нас ни беше адски удобна. Може да се използва навсякъде, не се нуждае от ток. Мие се с веро и вода.

така изглежда

# 50
  Това което показва Румка е бейбихалер.Наистина с него ще ти е по удобно ако е малко детето, но доколкото знам вентолина не повлиява добре ларингоспазмите, той си е за бронхоспазъм.Поправете ме ако греша  Peace.Пулмологът трябва да ти каже лекарството какво да е, информативно-има пулмикорт и на помпа.

# 51
Да, пулмологът ще ни консултира. Благодаря ви за идеите. Надявам се, че са безшумни, че лумът много я притеснява и стресира!

# 52
ние имаме инхалатор и бейбихалер - с второто е доста по-удобно и бързо за вентолин и флексотид го ползваме

# 53
 ooooh! вярно че беше бейбихалер. Ниу у нас ми казвахме чаша за дишане, те и това си спомням  bowuu

# 54
  • Пловдив
Здравейте!
Извинете,че нахлувам...детето ми е на 10г.След 2 изкарани бронхита,според мен недоизлекувани,сега е със свирещи гърди,без изменения в дишането...
Вчера правихме изследване за астма и БДТ теста е отрицателен...Притесни ме това Tired Имате ли опит с такова изследване да ми кажете повече за тоя резултат?
Благодаря!

п.п.Като диагноза поставят алерг.ринит и алерг.астма.

# 55
  • Варна
mystic woman, не мога да помогна за теста, на моето дете не е правен такъв, единствено спирометрия сме правили, като първия път беше с ужасно лоши резултати, но явно не беше изпълнена както трябва, защото детето ми си скачаше наоколо и беснееше, а резултата показваше състояние за реанимация и обдишване с тръба ...

Алергичен ринит и алергична астма -ами да, какво друго да кажат ...
Алергиите са бича на века, и децата ни най-сериозно го изпитват на гърба си. Не е добре,че не е доизлекувано детето, най-лошото е да не стане хронично. Търсете второ мнение и всичко ще е наред  Simple Smile

Моето киха, та се скъсва ...очаквам скоро да шурне бистрата хрема ..Аз все чакам нещо, един ден не се събудих без да съм в очакване  Whistling

Пулмикорт на помпичка ? Може ли повече инфо? Много ми се иска да имам нещо такова, за път, омръзнало ми е да разнасям инхалатора  и един куп шишенца, спринцовки, и тн ..

# 56
Г-це Д, не съм виждала, но в предната тема една от "старите" в темата мами беше писала че ползват такъв, не помня коя  newsm78.

# 57
  • Пловдив
Г ца Д,благодаря!
Знам,че просто не знаят кво да кажат...особено,че АБ не действа и затова е станало така...
Изписаха салбутамола на помпа,бил по щадящ Crossing Arms
Детето е ок външно...играе,яде,диша нормално...само свиренето.но отслабва.

С билки някой да е пробвал и да има облекчение?

# 58
  • Варна
Мамекс, да , от старата тема. Дано се включи да поясни  Simple Smile

mystic woman, на много от нас децата ни , когато са със спазъм или просвирват тичат,като побеснели ...Не можеш да кажеш, че това дете има проблеми.  Свиренето обаче трябва да спре. Само салбутамол ли ви изписаха, а нещо за след него ? Защото той само отваря бронхите и като му мине действието те пак се затварят ...

Бъди предпазлива с билките, особено ако не знаеш към какво е алергично детето ти. Миналото лято, преди да стане ясно , че и нашето е алергична астма, за да туширам непрестанната суха кашлица правих билкови отвари, разни бабини рецепти , че и мед ползвах, не постигнах ефект, само  задълбочих проблема.
Сега съм по-смела с чая и меда, но то е защото сме на терапия за алергията и тя дава резултати.

# 59
  • Пловдив
А с какво борите алегрията?

Изписа още някакви лекарства,не помя какви са...даже искаше да го диспансеризира,че и рецептурна книжка да издадяла личната Crazy Stop Не!Няма да се дам толкоз лесно аз!

Чудя се как да го накарам да кашля newsm78

Общи условия

Активация на акаунт