АСТМА-тема 33

• 85 231
  • 753
  •   2
Отговори
# 30
  • София
Е то пещерите кво...те тр да ходят непрекъснато и да нощуват там.имаче аз ги заврях тая година в съевата дупка.добре че не я срутиха 😅 а мин.г.в проходна,но беше ужасно щото те бяха на две и до ушите излезнахме в кал...

# 31
момичета, като навлизаща отскоро в темата астма да ви питам:
- пробвали ли сте посещение на пещери, плуване, пиене на магарешко мляко?
- децата ни имат ли някакви привилегии - примерно преференциален прием в ясли и градини, лечение по санаториуми или др? тук нямам предвид деца с телк, а с диагноза астма
- кое е по-голямото зло - вентолин или пулмикорт? флексид или пулмикорт?
- кога се прави "профилактиката" с тези препарати - май и септември ли?

За плуване -да, винаги когато има възможност. Първо ни забраниха басейн, заради хлорирането, после аз на своя глава отмених забраната и го пускам.

За привилегии -не знам, по-вероятно НЕ.

Вентолин и Пулмикорт са съвсем различни препарати -няма как да се сравнят. Единия действа на момента, другия терапевтира. При все че са инхалаторни, смятам че са доста по-безобидни от всички лекарства през устата или венозно.

Флексотид и Пулмикорт -по начало са еднакви, но се твърди ,че Пулмикорта е една идея по-пречистен препарат от Флексотида .

Профилактика се назначава от пулмолог, може и алерголог.Някои правят почивки, други -не. Обикновено се започва началото на есента (действат с натрупване), и в началото на лятото, когато се смята, че не е сезона на вирусите, както и че повечето полени са прецъфтели вече може да се направи почивка.

НИе започнахме средата на август 2015, говорихме с пулмолога за началото на юни да направим почивката, но на контролата ще прецени.

Благодаря ти,г-це Д👍

# 32
- децата ни имат ли някакви привилегии - примерно преференциален прием в ясли и градини, лечение по санаториуми или др? тук нямам предвид деца с телк, а с диагноза астма
Има оздравителни детски градини, където се приемат деца с диагноза астма и им се осигурява по-здравословна среда от стандартната. Групите са по-малки, обикновено са на места с чист въздух, има басейн, следи се да няма болни деца, има меню без алергени, дори можеш да носиш храна от вкъщи.
За магарешкото мляко знам, че има таблетки - това ли мислиш да пробваш или си намерила истинско мляко?

# 33
Има оздравителни детски градини, където се приемат деца с диагноза астма и им се осигурява по-здравословна среда от стандартната. Групите са по-малки, обикновено са на места с чист въздух, има басейн, следи се да няма болни деца, има меню без алергени, дори можеш да носиш храна от вкъщи.
За магарешкото мляко знам, че има таблетки - това ли мислиш да пробваш или си намерила истинско мляко?
Aйс, търся активно магарешко мляко, но ако не намеря, бих опитала и с таблетките. досега съм давала на детето за 1 месец козя коластра, но но нямам наблюдения дали ни е помогнала... Магарешка коластра не съм и виждала - сигурно би била полезна.
ще поразгледам за такива детски градини - надали са държавни?

# 34
  • София
Истинско магарешко мляко кумът ми носи за детето си от Сърбия...доста трудоемко е.по негово събрано инфо в бг няма.

# 35
  • Варна
 Lady Be, държавни са .
Във Варна е само една градина, и доколкото знам е с доста добро реноме, поддържат средата чиста, намират се в хубав квартал, в близост са борови гори, духа ги морския бриз целогодишно ... Но влизането там е малко трудно, защото има много деца с алергии, основно АБКМ и си трябва и за там късмет .
В другите градове може да е по-различно, не знам ....

# 36
Благодаря ви г-ца Д и Канари bouquet

# 37
  • на плажа
Аз също съм пробвала с хомеопатия, но е много трудно. За сега вдигнах ръце и се отказах. Давам антихистамини, а явно от днес ще включа и вентолина, че нещо му е странно дишането.

# 38
Lady Be, държавни са .
Във Варна е само една градина, и доколкото знам е с доста добро реноме, поддържат средата чиста, намират се в хубав квартал, в близост са борови гори, духа ги морския бриз целогодишно ... Но влизането там е малко трудно, защото има много деца с алергии, основно АБКМ и си трябва и за там късмет .
В другите градове може да е по-различно, не знам ....
Г-ца Д., предполагам говориш за "Ален мак". Има и още една - Логопедичната в Морската градина. Там са две сгради. В едната са само децата с белодробни проблеми. Чувала съм добри неща. Ако реша да давам малката на държавна детска градина, мисля да е там. А голямата ми дъщеря е в "Ален мак" нормална група, не оздравителна. Според мен при толкова много деца в една сграда няма как да ги опазят от болести. Мине се не мине ден и каката носи нов сопол от който бебето прави бронхиолит. Инак влизането не е трудно. Тази година всички, които кандидатстваха, бяха приети.

# 39
Мили мами имам 3 кутйй пулмикорт ако някое дете се нуждае свържете се с мен 0887221523

# 40
Мами,
с малко закъснение, но да се включа  и аз с отговора на въпроса дали се пълнее от кортикостероидите.
Моето мнение е категорично - ДА.
За да се премахне негативният ефект, по време на лечението, и след спирането му - трябват 3 неща: здравословно хранене на детето, спорт и спорт.
Разбрах, че докъм пубертета ще се изчисти организма на детето, и то ще се нормализира откъм килограми, но за тази цел трябва много спорт и спорт.

Ние поради кг си, не го обичаме много това занимание. Но гледам да го прилъжа да си пораздвижи Д-то. Инак може да си стои на пейката цял ден и да сгъва оригами, да играе шах или да чете. Само не и да търчи насам-натам. От спортовете обича само плуването, но за зла участ нашият градски басейн се увреди, и вече нямаме плуване. Ще трябва да наваксваме лятото на моренцето Wink

# 41
Момичета, днес попаднах на една статия и искам да я споделя с вас:
http://www.holisticabg.com/homepatia/item/28-alergii/28-alergii.html

# 42
  • на плажа
Леди Би, абсолютно съм съгласна с написаното в статията, но това не помага особено, ако не попаднеш на точния хомеопат, който да стигне до същността на проблема. Всичко е много субективно и не винаги успяват да налучкат точното лекарство. Поне моят опит е такъв. За момента аз се отказах, но не съм се отчаяла. Ще пробвам с акупунктура, когато детето позволи.

# 43
Аз също водих бебето на първично интервю при двама хомеопати, единият много препоръчван. Веднага усетих, че се почувстваха в небрано лозе, заради недоносеността. Наложи се да им обяснявам, какво означават написаните в епикризите множество диагнози. Едната като попрехвърли тестето направо ни каза да си вдишваме кортикостероидите. Другата каза да не ги вдишваме, но не предложи алтернатива.
Лично аз имам повече доверие на натуропатията. Вероятно и хомеопатията би била ефективна, но трудното е да се намери точно такъв хомеопат/натуропат, който да има опит с асматичните състояния. Болшинството са на нивото на общопрактикуващите лекари и когато се появи някой по-специфичен случай, изпадат в ступор.

# 44
  • Варна
ice_sparky, в коя г.с. се роди твоето бебе?

Ние днес бяхме на преглед при Грънчарова. Нищо ново не ми каза, придържа се и тя към стандартните лечения - Пулмикорт и Вентолин при нужда, Ефира до края на юни, овладяване на пристъпите вкъщи, а не хоспитализация.

Изписа и имуностимулант за голямото ми дете, за да не боледува и да не носи вируси вкъщи.
Въпреки че две години подред, с имуностимуланти си боледува като стой, та гледай и не знам въобще колко ефективна стъпка е това.

Общи условия

Активация на акаунт