АСТМА-тема 33

• 85 235
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
и аз пробвах с хомеопатия, но детето се влоши - затова смятам навреме се отказах. Сега си продължаваме със сингулар, флексотид и вентолин при нужда.

# 16
Всъщност опитахме с двама хомеопата-доктори да лекуваме бронхити и не се получи,но много бих искала да ме спестя на детето конвенционалтите препарати. А и всеки следващ път е по-зле-вече кме с астма.Ако някой е провел успешно лечение с хомеопат бих опитала... разбира се придружено с прегледи при холистичен доктор.

# 17
Lady Be, аз мисля да пробваме с кверцетин, но все още чакам сиропа да пристигне. Като го пробваме, ще споделя резултати. Днес питах пулмоложката. Единственото, което ми каза е: "ама вие откъде ще го намерите този кверцетин, в България няма, за това не мога да кажа нищо за действието". Казах й, че има откъде, само трябва да ме ориентира за дозата. Но явно и това не знаеше. Сиропът, който ще давам така или иначе е детски (дори става за новородени) и няма да предозирам, въпросът е да не давам прекалено малка доза, от която няма да се усети ефект.

# 18
Ice sparky,много интересно😀за първи път "чувам" за този препарат.ще чакаме отзиви😀а откъде се доставя?има ли из нета инфо за него?тво2то детенце на каквя възраст е?

# 19
  • Варна
ice_sparky , може ли да пуснеш линк как изглежда, защото в БГ все пак се продава Кверцетин ,основно с препоръката за спортисти, вероятно дозировката е друга , а може би и препарата е комбиниран с други подсилващи ...
Това ли е http://www.natrol.bg/bg/quercetin-500mg.html ?

# 20
ice_sparky , може ли да пуснеш линк как изглежда, защото в БГ все пак се продава Кверцетин ,основно с препоръката за спортисти, вероятно дозировката е друга , а може би и препарата е комбиниран с други подсилващи ...
Това ли е http://www.natrol.bg/bg/quercetin-500mg.html ?
Предполагам лекарката е имала предвид форма за деца. Ето това е сиропчето, скоро ще бъде налично: http://www.iherb.com/Country-Life-Baby-Care-Vitamin-C-Liquid-Che … l-oz-118-ml/17355
Кверцетиът е в ниски дози от естествен произход. Дозировката за 1 годишно дете е 40 мг., което означава 10 мл. от сиропа. Инак за възрастни има огромен избор на таблетки и една течна форма: http://www.iherb.com/search?sug=quercetin&kw=qvercet&rank=1 Най-ефективна е комбинацията с бромелаин. Тук е и продуктът от твоя линк, но на по-малко от половин цена Simple Smile Кверцетинът стимулира естественото производство на кортикостероиди и антихистамини от организма. В темата за айхерб има много хора с алергии, които са постигнали много добри резултати, тоест заменили са конвенционалното лечение. Един от проблемите при приема на кортикостероиди като медикамент е, че подтискат собственото производство. Затова всеки опит да бъдат спрени и заменени с алтернативно лечение обикновено води до рязко влошаване.

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 23:27 от ice_sparky

# 21
  • Варна
А твоето детенце на колко е ? Виждам ,че има описание на дозите до 4год.възраст...
Сега ме замисли и мен, ще разгледам ihebr за други препарати, моето дете е на 7.5г и може би този сироп би бил слаб за него ...
Иначе аз като съм питала за различни сиропи от Iherb  винаги доктори са ме гледали съмнително, и гледат да извъртят разговора, че няма да има ефект, точно защото не знаят как да го приложат .

# 22
А твоето детенце на колко е ? Виждам ,че има описание на дозите до 4год.възраст...
Сега ме замисли и мен, ще разгледам ihebr за други препарати, моето дете е на 7.5г и може би този сироп би бил слаб за него ...
Иначе аз като съм питала за различни сиропи от Iherb  винаги доктори са ме гледали съмнително, и гледат да извъртят разговора, че няма да има ефект, точно защото не знаят как да го приложат .
Моето дете е на годинка (10 м. и половина коригирани). Ако се разтърсиш в инфото на английски със сигурност ще разбереш, каква е дозировката за дете на 7-8 години. За възрастни е 500 мг. Особеното е, че в щатите имат някакви дъвчащи таблетки за деца и обикновено дават дозата не в мг, а в брой таблетки. А наистина повечето лекари, когато ги попиташ за нещо, за което не са компетентни реагират с пренебрежение, да не кажа с агресия. За това обикновено изобщо не си правя труда да ги питам.

# 23
Моето дете на на 17мес и последните 5 месеца са ад...-вс месец бронхит. До 1г не боледуваше от абсолютно нищо.а този сироп може ли да замести пулмикорта?

# 24
Ние така или иначе спираме фликсотида за лятото, така че ще пробвам кверцетина. Би трябвало да може, но гаранция няма. Всеки преценява според личните си възгледи, състоянието на детето, изписаното лечение и страничните ефекти, какъв риск е готов да поеме. Откакто дъщеря ми е на кортикостероид не може да се отърве от гъбички по дупето. Лекувам ги и след седмица-две пак избиват. За скритите екстри не ми се мисли. Но най ме притеснява, че това не е лечение, а едно подтискане. Докога така?

# 25
  • София
Цоп и аз.
Ние сме ок.аз не смея хомеопатия.тоя месец новото 20-чисти алергични пристъпи без свирене....и нищо не можем да направим...лекарката каза-без антихистамини поне 2 седм макар и за кръвни.а ако и ги спра,прави пристъп.но ако не изследваме не можем да сменим лечението.и сега се трови с безсмислени леларства...вгати и кръга

# 26
момичета, като навлизаща отскоро в темата астма да ви питам:
- пробвали ли сте посещение на пещери, плуване, пиене на магарешко мляко?
- децата ни имат ли някакви привилегии - примерно преференциален прием в ясли и градини, лечение по санаториуми или др? тук нямам предвид деца с телк, а с диагноза астма
- кое е по-голямото зло - вентолин или пулмикорт? флексид или пулмикорт?
- кога се прави "профилактиката" с тези препарати - май и септември ли?

# 27
  • Варна
Ние днес бяхме на преглед при личната лекарка, в момента е с напълно чисти гърди. Посъветва ни да се отправяме към Трявна поне за седем дни, препоръча и много плаж през лятото.
Ще звъня и на Грънчарова, да запиша час за консултация. Нея си мисля да разпитам за рехабилитация, има ли смисъл, няма ли, как да процедираме.

# 28
И двамата се оплакват, че ги боли гърло  Confused но гърдите поне вече са чисти  Praynig само ще смучат някакви таблети и парацетамол за 5 дни по 3 пъти на ден. Иначе почти не кащля вече, може би това е нещо ново  Tired

# 29
  • Варна
момичета, като навлизаща отскоро в темата астма да ви питам:
- пробвали ли сте посещение на пещери, плуване, пиене на магарешко мляко?
- децата ни имат ли някакви привилегии - примерно преференциален прием в ясли и градини, лечение по санаториуми или др? тук нямам предвид деца с телк, а с диагноза астма
- кое е по-голямото зло - вентолин или пулмикорт? флексид или пулмикорт?
- кога се прави "профилактиката" с тези препарати - май и септември ли?

За плуване -да, винаги когато има възможност. Първо ни забраниха басейн, заради хлорирането, после аз на своя глава отмених забраната и го пускам.

За привилегии -не знам, по-вероятно НЕ.

Вентолин и Пулмикорт са съвсем различни препарати -няма как да се сравнят. Единия действа на момента, другия терапевтира. При все че са инхалаторни, смятам че са доста по-безобидни от всички лекарства през устата или венозно.

Флексотид и Пулмикорт -по начало са еднакви, но се твърди ,че Пулмикорта е една идея по-пречистен препарат от Флексотида .

Профилактика се назначава от пулмолог, може и алерголог.Някои правят почивки, други -не. Обикновено се започва началото на есента (действат с натрупване), и в началото на лятото, когато се смята, че не е сезона на вирусите, както и че повечето полени са прецъфтели вече може да се направи почивка.

НИе започнахме средата на август 2015, говорихме с пулмолога за началото на юни да направим почивката, но на контролата ще прецени.

Общи условия

Активация на акаунт