АСТМА-тема 33

• 85 945
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Въпрос към варненски, отново. След 2 седмици сме на почивка край Варна. Къде мога да търся добър лекар за преглед при евентуален проблем? Иска ми се да съм подготвена с информация за подходящо лечебно заведение или координати на частен кабинет на детски пулмолог.
Благодаря!
Ами ако е по спешност ще е късмет да уцелите пулмолог, в смисъл -в детските спешни кабинети са педиатри, но ако е през работно време може и да уцелите пулмолог.

Аз препоръчвам на познатите си мед.център Лисичкова, имат си всичко -денонощни педиатри, лаборатория и рентген. Платен прием .
http://www.lisichkova.com/

Друг частен медицински център, но не е денонощен , е на ген.Гурко, той и в нета така се води , но не съм сигурна дали е денонощен, там може да уцелите в почивните дни детски пулмолог, гастро, алерголог или просто педиатър

Иначе за по спешност ние тичаме освен в Лисичкова, но и в "Св. Марина" , последната ми е доста по-близо и на два пъти попадам на доста адекватни педиатри в детското ...Тази година още не ни се е налагало ...пу -пу

Има спешен детски денонощен кабинет и в Окръжна болница- "Св. Анна", но там доста недоволни познати имам, нямам лични впечателния (все още)

За други не се сещам ...

# 151
Въпрос към варненски, отново. След 2 седмици сме на почивка край Варна. Къде мога да търся добър лекар за преглед при евентуален проблем? Иска ми се да съм подготвена с информация за подходящо лечебно заведение или координати на частен кабинет на детски пулмолог.
Благодаря!
Пулмоложката, при която ходим, винаги ми дава час в рамките на деня. Тоест, ако й се обадиш сутринта, ще ви запише час за 11-12 ч. Приема и платено, и по ЗК: http://www.stela-grancharova.bglekar.eu/index_kontakti.htm

# 152
  • Бургас
Здравейте момичета, синът ми е с диагностицирана астма с преобладаващ алергична компонент.Диагностициран е от д-р Мустаков.  Първите 6 месец.  бяхме на Ефира, Назонекс, Ериус и Пулмикорт при нужда. Сега ни изписаха Серетид, два дена го приема, но му се появи обрив по лицето.Първоначално си мислех, че е от топлината, но вече съм почти сигурна, че е от Серетида.  Моля , ако някой е имал същите или подобни проблеми да сподели.

# 153
  • Северозапада
Г-це Д., Айс спарки, благодаря! И аз се надявам да няма спешни случаи  Peace

# 154
  • Варна
Ice_Sparky, какви са ти впечатленията от д-р Гранчарова?

# 155
  • София
на мен веднъж ми се наложи да ходя по спешност до Варна, мои познати ми препоръчаха баща и син....ама пусто като не помня имената....

бащата е един намусеняк, а сина ми допадна...

не помогнах много....  ooooh!

# 156
  • Варна
на мен веднъж ми се наложи да ходя по спешност до Варна, мои познати ми препоръчаха баща и син....ама пусто като не помня имената....

бащата е един намусеняк, а сина ми допадна...

не помогнах много....  ooooh!
За баща и син, особено пък намусен баща  Laughing  се сещам само за Томов-кожни лекари са

# 157
Ice_Sparky, какви са ти впечатленията от д-р Гранчарова?
Може да се каже добри. Във всеки случай по-добри отколкото от Христов, при когото ходехме в началото (предполагам, че elvirka за него говори). Обяснява, отговаря на всеки въпрос, не бърза да те изгони от кабинета, въпреки че пред него тропат доста чакащи, и това независимо дали сме ходили на платен прием или с направление. Спокойна е и препоръчва лечение вкъщи, а не в болница вероятно защото не работи в такава (Христов и в Лисичкова винаги настояваха за хоспитализация). Това, от което не съм доволна е, че се измъкна, когато поисках да ми напише становище за отлагане на ваксините (става въпрос само за 6 месеца). Та сега се чудя при кой лекар да отида за това или просто да не се занимавам, тоест да кажа, че по своя преценка ги отказвам засега.

# 158
  • Варна
Благодаря. а на ул Чаталджа ли е кабинета и все още ? И има ли опашки пред кабинета и ?

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 14:08 от Saly

# 159
Да, там е. Приемът е с часове, но коридора е много тесен и дори 10-15 мин. да закъснее графика се създава усещане за навалица. Отделно мисля тя единствено прави Манту (в определени дни) и се събират хора извън чакащите за преглед.

# 160
  • София
за Кирязов става дума, сега питах моите варнески дружки къде ме пращаха, като имах нужда ...

# 161
Момичета, от няма месец ни смениха флексотид с пулмикорт ...та питането ми е : предписано ни е 2 пъти дневно по половин дозичка . В момента детето е Ок (пу, пу) и ходи на градина. На вас как са ви го изписвали за поддърждащо? Приятелка ме посъветва за по-лесно да правя цяла доза 1 път дневно (примерно вечер)....за мен ще е по-удобно, но искам да се посъветвам (при ЛЛ имам час др седмица и ще разпитам)

# 162
  • София
Момичета, от няма месец ни смениха флексотид с пулмикорт ...та питането ми е : предписано ни е 2 пъти дневно по половин дозичка . В момента детето е Ок (пу, пу) и ходи на градина. На вас как са ви го изписвали за поддърждащо? Приятелка ме посъветва за по-лесно да правя цяла доза 1 път дневно (примерно вечер)....за мен ще е по-удобно, но искам да се посъветвам (при ЛЛ имам час др седмица и ще разпитам)

почти година по 1/2 респула, сутрин и вечер...
не съм сигурна че може просто веднъж дневно да правиш по веднъж и да има същия ефект  newsm78

# 163
Момичета, при прием на серетид кашлицата трябва ли да спре веднага или е нормално да продължи известен период от време. Питам, защото ние от 20 дни сме на серетид и при нужда салбутамол, но все още покашля. Пристъпи не е правил, кашлицата не е суха или лаеща, но понякога покашля влажно. Примерно се изкашля веднъж влажно, след това може да се изкашля пак след час или два еднократно.

# 164
  • София
Момичета, при прием на серетид кашлицата трябва ли да спре веднага или е нормално да продължи известен период от време. Питам, защото ние от 20 дни сме на серетид и при нужда салбутамол, но все още покашля. Пристъпи не е правил, кашлицата не е суха или лаеща, но понякога покашля влажно. Примерно се изкашля веднъж влажно, след това може да се изкашля пак след час или два еднократно.
Аз мисля, че не е задължително д а спре веднага кашлицата. Даже мисля, че всичките инхалаторни кортикостероиди изобщо не помагат да се спре кашлицата. Може и сополи да кашля, може да го дразни нещо и т.н. 20 дни е кратко за профилактика.

Моят онзи ден пак със спазъм-интересното е, че отмина само за два дни инхалации. Пак сме на профилактика.

Общи условия

Активация на акаунт