АСТМА-тема 33

• 85 979
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • София
да се е случвало при децата с астма следното-както са добре,няма спазъм,няма нищо-да почне да киха няколко пъти и да се задъха след кихането?

Моят така киха, но според мен това значи, че нещо го дразни - прах, мухъл, някакъв полен и т.н.
Но пък моят си е и с целогодишен ринит, направо не знам с какво да отпушвам носа вече.

# 226
Здравейте, включвам се иаз в темата. Синът ми е на 3,8г и също е астматик. Проблемите започнаха след прекаран бронхеолит. В момента сме на лечение със Сингюлер, флексотид и Вентолин при необходимост. , Искам да попитам майки, ако децата посещават детско заведение , какъв документ представяте пред сестрата, че детето е с Астма. И как ви поставиха диагнозата  - какви  изследвания направихте?

# 227
  • Пловдив

Моят така киха, но според мен това значи, че нещо го дразни - прах, мухъл, някакъв полен и т.н.
Но пък моят си е и с целогодишен ринит, направо не знам с какво да отпушвам носа вече.
[/quote]

A задъхва ли се,изпитва ли недостиг на въздух ,засвирва ли му след кихането?

За тестуването-гледах в сайта на една лаборатория че за доста алергени може да се тества с кръв,а лекар ми е казвал че малко неща обхващали кръвните .Аз искам да му направим изследване за недостиг на витамин Б12 ,заради тиковете и ще помисля като му вземат кръв дали да не пусна и за алергии.

# 228
Ох много ми е притеснено...В понеделник пътуваме за море, а аз от вчера чух лекото просвирване. Днес го водих да  го чуят и вече се чува мн лек спазъм. Почнахме веднага инхалации пулмикорт и вентолин + зиртек капки. Направо ще се побъркам. Много ме е страх да тръгнем така...На година и 2 месеца е и до сега никъде не сме излизали извън града понеже ме е страх да не се обостри нещо. Тъкмо вчера прибрах инахатора в багажа и то се почна. Иначе няма нищо друго нито кашлица, нито сополи. Най ме притеснява, че в Созопол няма болница, нямали дори поликлиника, а само някаква здравна служба със съмнително кадърни лекари. До сега когато ми е прави спазми го карахме всекидневно да го слушат. Нямам идея как ще я караме и дали изобщо да тръгваме при това положение...Утре ще го водим пак тук контролно да го чуят. Според лекарката е мн лек за сега и при положение, че ще включваме терапия може да тръгнем, но...на мен си ми е едно свито такова....От друга страна си казвам, че ако го мисля така никога никъде не трябва да ходим. Направо не знам...

# 229
Ако се наложи ще прескочите до Бургас или Несебър.

# 230
беба28  Hug как сте, с инхалатора в чантата и всичко ще е наред! На морето може и да размине по-бързо дори Peace опитай да си по-спокойна, доколкото можеш Hug а смяната на климата определено ще се отрази за по-натам да е по здраво детенцето ти Simple Smile а и Бургас е на 30км , но дано не се налага да ходите до там  Praynig

# 231
  • Най-красивата страна
Здравейте.Много съм притеснена.
От снощи дъщеря ми е много зле.Направи тежък бронхоспазъм.Днес я заведохме на лекар и казаха,че най-вероятно е астма.Утре ще пуснем ПКК.Сега дадох Вентолин.
Детето спи до мен и диша тежко ,а аз рева. newsm45 newsm45

# 232
  • Пловдив
 Hug
Не реви,само ще тревожиш повече детето.Да не е алергична реакция от нещо Rolling Eyes Само вентолин ли ви изписаха?Идете да ви сложат инжекция поне.

# 233
  • Най-красивата страна
Изписаха ни Зефацет и АЦЦ, освен вентолина.И на алерголог ще ходим също.
Изобщо не очаквах да е астма .
Детето до вчера тичаше на площадката ,а сега едвам диша....
Посъветваха ни,като се пооправи да заминем за 20 дни на планина.

# 234
  • Пловдив
Виж...от един спазъм никой не може да заключи,че е астма...не бързай да се тревожиш.Потърсете и второ мнение.

# 235
  • Варна
veni35, спокойно, не плачи повече ...Пак ще тича детето ти.
Дори и да не е астма, всяко дете с бронхит, пневмония или ако има нещо по-сериозно от тези състояния диша тежко, отпаднало и без тонус. Е някои са , като изстребители, но това е друга тема  Wink

Давай лекарствата, като се стабилизира дроба и дишането ще е ОК.

Моето дете е с Астма по документи, за да вземаме лекарствата по ЗК, според алерголога неговото си е алергичен ринит и ларингит, коитоо се усложняват , слизайки към дробовете, когато не се лекува-т.е. когато не съм знаела какво е, и са ни изписвали сироп за кашлица и капки за нос.

Лекувайте се и се стремете да не повтаряте-бронхити, пневмонии и тн . Simple Smile

Средата на август и ние потегляме за Трявна, да видим тая година как ще я изкараме

# 236
  • тук и там
От един спазъм не може да се прави заключение че е астма.Не се тревожи.
На моята дъщеря и действаха много зле всички отхрачващи сиропи и прахчета обаче ,и до сега е така..от тях кашлицата и се засилва и повръща още повече секрети.   Peace

# 237
  • Най-красивата страна
Излязоха резултатите от ПКК.Не са добри,показват бактериална инфекция.Спазамът още не е преминал напълно,но детето изглежда по-добре и диша по-спокойно.
Въпреки това,лекарката ни е убедена,че това е астма и ни праща при пулмолог и алерголог.
 smile3516

# 238
Излязоха резултатите от ПКК.Не са добри,показват бактериална инфекция.Спазамът още не е преминал напълно,но детето изглежда по-добре и диша по-спокойно.
Въпреки това,лекарката ни е убедена,че това е астма и ни праща при пулмолог и алерголог.

Вени, на колко е детето? Първо, дори и да има астма, не е толкова фатално-но за майката е тежко, докато приеме диагнозата(всички сме преминали през този етап)  Hug
Но според мен от 1 спазъм не може да се говори за астма, по принцип е добре да се консултирате с пулмолог и алерголог, но диагнозата я поставят след 3 пристъпа в рамките на по-малко от 6 месеца.
Тук може да прочетеш, а и на 1 страница в темата има информация  Peace
http://asthma-bg.com/info-whatis.html

# 239
  • София
Айде и ние в кюпа със спазъм, а не беше правил от миналата година, даже от миналия юни сме спряли пулмикорта..  ooooh!

Да не би някакъв вирус да се вее напред назад? Бяхме на море 2 седмици и бях на тръни, щото предишни години е правил спазъм там, и всичко беше перфектно...
От 2 седмици сме си в София, и явно по жегите като пускаме климатици и сме го простудили... започна с кихане, сополи и на 2-3 ден сухото подкашляне, докато вчера като се прибрах от работа вече беше с учестеното дишане, хлътване на корема и т.н.

Сега сме на вентолин, пулмикорт, ериус... стандартните неща...

А днес е рожденник.... ама няма за кога да отменям партито, той така или иначе си беснее, в настроение е, просто ще му направим инхалацията преди партито, и като приключи пак ще го черпя една инхалация по график  Mr. Green

Айде и вас виртуално да почерпя с една тортичка  party023

Общи условия

Активация на акаунт