АСТМА-тема 33

• 85 992
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Честито на рожденика, да е много здрав и това да е последния му спазъм  bouquet

Този месец сме много редовни на плажа, 4та баня правим  Laughing още 2-3 и ще закривам сезона.
И моя син прокашля сухо, казва че нещо му дразни на гърлото, като пие вода или се нажабури и поотминава, после почва пак .Вчера прави само физ.р-р инхалация и млъкна..

Явно го дразни нещо, не е съвсем затихнала алергията, но така или иначе в понеделник включвам вече Ксизала, че да се подготвим малко, преди да се натресем в Трявна, обикновено на балкан винаги стига да спазъм , а сега се е закрепил 4ти месец чист .

# 241
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми е на 7 години.Това е третия и спазъм за 6 месеца.
На планина я водим няколко пъти годишно,на плаж ходихме 10 дни,имуностимуланти пи,климатик не пускаме заради нея ...
И пак се повтори ,че и този път по-сериозно.
Тази бактериална инфекция сигурно на площадката я е лепнала.
Много бързо стана,закашля се вечерта преди да се легне и след няколко часа се започна 3-4 часа се дави,едвам си поемаше въздух...
Педиатърът ни каза,че при момиченцата астмата се отключвала точно в тази възраст- предпубертета. smile3516

# 242
  • Варна
Здравейте! Не съм писала отдавна, караме спокойно лято засега. И всъщност досега, защото от днес дъщеря ми е с хрема и съсредоточвам всичките си усилия в опазване на бебето. Чудя се дали да вадя инхалатора и дали разделянето в различни стаи ще ни спаси този път. Уви, скептична съм, като знам как се развиват събитията.
Искам и да се консултирам с вас - правех си планове да отидем в Трявна през октомври за десет дни. Четох теми за санаториума и тамошната градска болница, но честно казано - само се обърках повече. Някой със скорошни впечатления? Стои ми като опция и да не го подлагам на нищо там, а само да прекарваме колкото се може повече време навън, ще го мисля.

Аз имам много проблеми напоследък - първо направих тежка алергия от една боя за коса, после слънчевата ми създаде доста главоболия, а миналата седмица бях с неизяснена контактна алергия. Много ми е криво, че най-вероятно и децата ми ще патят по същия начин...

# 243
  • Варна
И аз да се консултирам нещо с вас .. От няколко дни детето се закашля през деня -единични закашляния, пие вода, или пък сок, сменя стаята, излиза на балкона -отминава .. Говоря за не повече от 5-6 закашляния за целия ден. Обаче прокашлянето не е съвсем суха, малко го чувам като влажно ...Детето казва, че му дразни нещо на гърлото, и после минава .

Какво да го правя ? Само физ.р-р инхалации, или да вадя пулмикорта, новата седмица ще пътуваме в чужбина, ще ми сервира нещо в последния момент, а сега е в такова положение, че нито ми се вижда толкова зле за Пулмикорт, нито пък да го оставя съвсем без нищо..
Няма хрема, не го сърби нос, само тия закашляния...тича, спокоен е, спи добре..

Тайга, ние в Трявна няма да сме на Санаториум и процедури, просто сменяме климата от морски на планински, и ще стоим 1 седмица, тъй като за повече няма време. Колкото -толкова ...  Simple Smile

# 244
И аз да се консултирам нещо с вас .. От няколко дни детето се закашля през деня -единични закашляния, пие вода, или пък сок, сменя стаята, излиза на балкона -отминава .. Говоря за не повече от 5-6 закашляния за целия ден. Обаче прокашлянето не е съвсем суха, малко го чувам като влажно ...Детето казва, че му дразни нещо на гърлото, и после минава .

Какво да го правя ? Само физ.р-р инхалации, или да вадя пулмикорта, новата седмица ще пътуваме в чужбина, ще ми сервира нещо в последния момент, а сега е в такова положение, че нито ми се вижда толкова зле за Пулмикорт, нито пък да го оставя съвсем без нищо..
Няма хрема, не го сърби нос, само тия закашляния...тича, спокоен е, спи добре..

Тайга, ни в Трявна няма да сме на Санаториум и процедури, просто сменяме климата от морски на планински, и ще стоим 1 седмица, тъй като за повече няма време. Колкото -толкова ...  Simple Smile

Ние сме в същото положение.

# 245
  • Варна
Момичета, може ли да има хрипове без кашлица? Поне до момента не ни се е случвало, но сега имам подозрения, че развръзката няма да ми хареса. Тръгна днес един безцветен сопол, естествено в почивен ден, а аз никога не успявам да го застопоря на ниво хрема.

# 246
  • Варна
В крайна сметка направи само физ.р-р инхалация и мина. Днес нищо не му дразни . Почнах с Ксизал пак, няма да имам смелостта съвсем да го оставя без нищо.

Тайга, случвало се е при нас да има остатъчни хрипове, след като е минала кашлицата.
Ти ли ги чуваш тия хрипове ?
Не знам дали ще е удачен съвета ми, но аз вече предпочитам да действам превантивно , отколкото да ходим на дежурен в почивните дни, или пък нощем на спешен и бих направила инхалации вентолин, ако ги чувам ясно хриповете ...
Почти винаги случваме на едни специалисти, че общо взето аз съм по-наясно в картинката от тях, те най-много да ми доизпишат някой сироп, или АБ към вентолин-пулмикорт коктейла .

# 247
  • софия
Здравейте,
искам да ви попитам дали през август е подходящо да се ходи в Сандански, мисля да заведа дъщеричката ми за 10 дена, знам че е много топло, оглеждам се за хотел, засега Медите и Панорама, моля да ми препоръчате ако имате впечатления за подходящ хотел.
Знам че беше дискутирано по назад във темата, но не се ориентирах

# 248
Моля за инфо за лекар за преглед в Бургас?
Съмнения за бронхит къмто пневмония - за 1 ден буквално от първото изкашляне.  #Crazy

# 249
  • Най-красивата страна
И при нас така се получи-за 1 ден.
Вече сме добре,но отменихме рождения ден,лекарката забрани да водим детето в мола,в закрит детски кът,батути....Сега не може да сложи и ваксината.
Ще ходим септември на алерголог и той щял да прецени дали да се ваксинира детето. Confused

# 250
А какво е лечението?
Кашля ли нощем?

# 251
Цвети, ако сте в Медите не става за ежедневна разходка из града, защото се пада почти извън него, на едно нагорнище. Ние сме били в Панорама и съм много доволна - точно до парка е, басейна е супер, с минерална вода. Ние си изкарахме чудесно, но сменихме дестинацията с Трявна последните години и не сме ходили повече.

Да оздравяват болничките  Hug

# 252
  • Най-красивата страна
А какво е лечението?
Кашля ли нощем?

Да,така започна всичко-събуди се посреднощ със зверска кашлица,не можеше да поеме въздух.
Сутринта отидохме на лекар.Бронхоспазъм.Направиха ПКК.Показа бактериална инфекция.
Изписаха антибиотик,вентолин,АЦЦ,витамини.
10 дни ги пихме.
Педиатъра каза,че е почти сигурна,че се е отключила астма,но ще продължим с изследванията-алерголог,пулмолог.
Сега заминаваме за 15 дни в Троянския балкан.Надявам се детето да се възстанови. Praynig

# 253
Благодаря за отговора.
Бъдете здрави!

# 254
  • Пловдив
Цвети, ако сте в Медите не става за ежедневна разходка из града, защото се пада почти извън него, на едно нагорнище. Ние сме били в Панорама и съм много доволна - точно до парка е, басейна е супер, с минерална вода. Ние си изкарахме чудесно, но сменихме дестинацията с Трявна последните години и не сме ходили повече.

Да оздравяват болничките  Hug
А къде в Трявна ходите?

Общи условия

Активация на акаунт