АСТМА-тема 33

• 86 009
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря  Simple Smile

# 571
  • Пловдив
Здравейте! Някой може ли да сподели как протича първи преглед при доктор Мустаков?

# 572
Здравейте! Някой може ли да сподели как протича първи преглед при доктор Мустаков?
Ние ходихме при него преди две седмици. Обясних му за какво се притеснявам. Той го преслуша. Предложи ни да направим кожни тестове за алергии, като ме увери, че не били опасни, въпреки че е толкова малък. (По между другото, всички деца, които бяха там, бяха подложени на такива.) Направихме ги, чака се 20 мин. После ги вижда и коментира, ако има нещо. При нас нямаше. Изписаха ни само имуностимурираща терапия за три месеца и така.

# 573
  • Пловдив
Благодаря за отговора. Ние два пъти сме правили кожни тестове. А кръвни предложи ли ви?

# 574
Момичета, голямата ми е с ларингитна кашлица. Док изписа 1/2 ампула Пулмикорт сутрин и вечер, но сега като чета Долива, че го смесва с 1 мл. Ф. Разтвор.... Всички ли правите така или инхалирате само с 1 мл. Пулмикорт?

Не знам обаче аз съм отчаяна вече. Скоро беше с херпангина. Веднага след нея беше с повръщане, разстройство и висока Т. Буквално веднага след това започна една суха кашлица, която се обърна в ларингитна и съвсем ми се изправи косата.... Е, може ли от месец насам само болна и то какво ли не беше...
С херпангината и чревния и малката се зарази, а аз само с чревния засега, пък да видим. Моля се бързо и леко да минават вирусите и да се видим здрави занапред.
На всични болнички бързо оздравяване. Simple Smile

# 575
  • Пловдив
Задължително смесвам поне с 2 мл. физиологичен разтвор. Ако инхалирам 1мл., смесвам с 3 мл. ФР.

# 576
Аз също разреждам Пулмикорта с физ,ако е цяла респула слагам 1 мл.,а ако е половин слагам 2мл.

# 577
  • София
на нас винаги ни изписват 1/2 респула с 1 мл физ.разтвор

# 578
Ако е цяла респула я слагам без ФР, ако е половинка - с 1-2 мл. разтвор.

# 579
Аз ,ако е цяла респулка слагам 1мл физ.разтвор, ако е половинка 2мл.
Но,ако кашлицата е сериозна винаги правя цяла респулка, докато се овладее Hug Бързо оздравяване!

# 580
Момичета, голямата ми е с ларингитна кашлица. Док изписа 1/2 ампула Пулмикорт сутрин и вечер, но сега като чета Долива, че го смесва с 1 мл. Ф. Разтвор.... Всички ли правите така или инхалирате само с 1 мл. Пулмикорт?

Не знам обаче аз съм отчаяна вече. Скоро беше с херпангина. Веднага след нея беше с повръщане, разстройство и висока Т. Буквално веднага след това започна една суха кашлица, която се обърна в ларингитна и съвсем ми се изправи косата.... Е, може ли от месец насам само болна и то какво ли не беше...
С херпангината и чревния и малката се зарази, а аз само с чревния засега, пък да видим. Моля се бързо и леко да минават вирусите и да се видим здрави занапред.
На всични болнички бързо оздравяване. Simple Smile
Общият разтвор в инхалатора трябва да не е под три милилитра, а една ампула пулмикорт е два, значи трябва да доливаш два мл. физ.разтвор. Това на мен ми каза докторката, доколкото знам чист пулмикорт не се инхалира. Дано съм ти била полезна.
Ако е с ларингит и прави инхалации само с физ.разтвор, естествено прави си и пулмикорта по график. Физ.разтвор се отразява много добре, последния път сина ми цял ден на инхалатора и до вечерта ларингитното дрънчене беше изчезнало.

# 581
И ние направихме ларингитна кашлица. Направих инхалация 1/2 пулмикорт 2 мл фр сутрин и вечер и за 1 ден се оправи. Сега на моменти и е леко дрезгав гласа. Мисля да давам хомеовокс. Предполагаме че е вирус. Двамата с баща и стщо сме болни. Моят глас и той падна. Ние все сме с вируси от септември насам. Подсилваме имунната система и сме ограничили контакти с деца. При нас е свързано със зъбеникнене. Миналия месец изкара 4 кътника, сега наред са кучешките...

# 582
И ние направихме ларингитна кашлица. Направих инхалация 1/2 пулмикорт 2 мл фр сутрин и вечер и за 1 ден се оправи. Сега на моменти и е леко дрезгав гласа. Мисля да давам хомеовокс. Предполагаме че е вирус. Двамата с баща и стщо сме болни. Моят глас и той падна. Ние все сме с вируси от септември насам. Подсилваме имунната система и сме ограничили контакти с деца. При нас е свързано със зъбеникнене. Миналия месец изкара 4 кътника, сега наред са кучешките...

Ако е ларингит едва ли зъбите са причината, незнам дари имаш момиченце или момченце, но момчетата са склонни и често правят ларингити. Повече инхалации с физиологичен разтвор могат да отърват биенето на урбазон. В началото не можех да овладявам ларингита и не знаех как, после свикнах, а сега вече го израстна и рядко се случва. Успех и на вас.

# 583
  • София
При зъбоникнене пада имунитета - може би от там идва връзката зъби - ларингит.

Не го знаех това за момчетата, а точно синът ми е правил ларингити, докато дъщеря ми никога.

# 584
Ако ти направи криза, трябва да увеличиш влажността в стаята, слагаш на котлона вода да ври или пускаш душа, защото с чешмата не се получава пара.

Общи условия

Активация на акаунт