АСТМА-тема 33

• 85 977
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Първата зима ни го изписаха Пулмикорта за профилактика, но вече трета година Бъчварова го изписва при нужда и ефекта е уникален, поне при нас. Преди да го има на бг пазара Коки има 2 ларингита, които лекувахме с урбазон (по схема на хапченца). След това не сме стигали до болница и до урбазон, слава Богу! Идеален е за ларингит  Peace

Последна редакция: сб, 26 ное 2016, 16:11 от megan@

# 601
Titit, пулмикортът е стандартно лекарство за ларингит, на много деца го изписват именно за това  Peace

# 602
Здравейте. интересува ме дали някой от вас е давал като поддържащо лечение този сироп на растителна основа - Bresol http://www.himalayawellness.com/products/pharmaceuticals/bresol.htm. В много чуждестранни форуми има добри отзиви, много често даван заедно със Септилин. Според описанието се препоръчва за проблеми с респираторния тракт на алергична основа - алергичен ринит, алергичен бронхит, бронхиална астма, поленова алергия. Септилинът го давам вече втори месец и съм много доволна - ходим без прекъсване на детска градина, което досега не се е случвало. Може и да е съвпадение, но по-скоро сиропчето действа добре, според мен. Дъщеря ми е правила 3-4 бронхоспазъма за тази година и ни предписаха Ефира, но ми се иска да подпомогна организма да се справя с инфекциите с възможно по-малко химия. Естествено, ще се консултирам с личния й лекар дали да давам и Bresol, но ми се иска да попитам дали някой има опит с него.

# 603
Да така е.Пулмикорта е и за Ларингит.Добре чее сме на Пулмикорт, първите две седмиции на месеца ми направи от червено гърло Ларингит в последствие и направи много гадна стържеща кашлица като едната сутрин при вдишване  също се чуваше гадният стържещ звук...та без Пулмикорта можеше и ларингоспазъм да направи. Иначе ни е изписан за астма.

# 604
  • Пловдив
И ние сме на пулмикорт и в момента със зелени сополи. Свило ми се е сърцето, дали ще направи спазъм. Интересно ми е, колко време сте на пулмикорт и не би ли трябвало при инхалиране достатъчно време да не се стига и до ларингит?

# 605
Здравейте,искам да попитам някой може ли да ми каже мнения за два инхалатора OMRON Comp Air C28P  и Omron A3 Complete . Немога да реша кой от двата е по-подходящ за малко дете,което доста често боледува и е с бронхиална асма на лека основа.

# 606
  • София
Здравейте,искам да попитам някой може ли да ми каже мнения за два инхалатора OMRON Comp Air C28P  и Omron A3 Complete . Немога да реша кой от двата е по-подходящ за малко дете,което доста често боледува и е с бронхиална асма на лека основа.
Вижте тук, коментирано е за двата модела: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=882847.165;topicrefid=20
Аз ползвам С28Р .

# 607
и ние сме с този:)

# 608
Аз ползвам този - Omron NE-C801KD, имам го от пет-шест години, преди го ползвах често с баткото за ларингити а сега с малката. Нямала съм никакви проблеми. Има две маски, различни размери и един насочващ струята накрайник, който е мн. полезен когато децата се дърпат и ги е страх. Пускам детско или някоя книжка взимаме и аз държа насочена към нослето чашката, това докато бяха по малки. Вече са свикнали и сами си стоят на него.
Забелязвам, че разликата е времето за разпръскване на течността. От 0,3 до 0,7 мл. в минута, като единия от моделите, които обсъждате, може да се избира на три нива. Мисля, че тази марка е добър избор, без значение кой е модела.

Последна редакция: пн, 28 ное 2016, 11:34 от Анонимен

# 609
Ние сме с ларингити от две години май, септември, октомври, може би по 2 на месец прави, и също имаме назначена профилактика с пулмикорт. Помага определено, но сега почнахме успешно да ги борим с хомеопатия.

# 610
Ние сме с ларингити от две години май, септември, октомври, може би по 2 на месец прави, и също имаме назначена профилактика с пулмикорт. Помага определено, но сега почнахме успешно да ги борим с хомеопатия.

Давате ли хомеопатични с пулмикорта или сте го спрели?

# 611
  • София
Да се оплача, моето момче без видимо да е болно, от няколко дни има пристъпна, суха кашлица...
Не е бил болен скоро, дори и сополи няма....

Снощи се събуди от кашлица и не се успокои близо час. Дадох ериус, дори и инхалация направих с пулмикорт, и чак след това лека полека се успокои. Понеже сме на климатик, обвиних сухия въздух, пуснах една машинка да овлажнява въздуха... да, ама не, тая вечер след голяма игра, се разкашля леко, после засили, и пак така около час буха, и пак направих същото.. А от миналата година лятото сме спрели профилактиката с пулмикорт, нямахме никакви проблеми, даже тайничко си мислех че го е израстнал  Sad

Чудя се дали да не направя 10 дни пулмикорт.... или направо да го мятам при пулмоложката, и без това не го е виждала от миналия ноември .... Cry

# 612
  • Варна
Аз като започна с Пулмикорт, дори и на следващия ден да е добре не го спирам, минимум правя 5 дни.
Пулмолога е хубаво да го чуе, но нали знаеш какво ще ви каже - пак Пулмикорт. Както са почивни дни сега, аз бих си го задържала вкъщи детето и да си прави 2пъти на ден инхалациите.

Щом няма никакви други симптоми ,като за вирус -секрети, червено гърло, отпадналост, Т, вероятно нещо го е провокирало инцидентно. При нас е подобна ситуацията с климатиците, чистим ги по-често , а там където спят децата не ползваме климатик.

Бързо да се оправяте  Simple Smile

# 613
Какви овлажнители ползвате? Ние сме на камина с водн риза и парно и е доста сух въздуха. Моля препоръчайте подходящ.

# 614
Миналата година се опитахме да спим на климатик и резултатът беше потресаващ, здраво нощни кашлици, без други признаци през деня. Тази година не съм си правила такива експерименти, но резултатът е почти същия, нощем се събужда, подсмърча и кашля по 1 час, после заспива и само подхърква носа. В началото си мислех, че се разболява и даже не го оставях да спи на градината, но не, стои си на същото положение. Почнахме пак сингулера средата на октомври и противоалергичното, но Флексотид нямам намерение да давам повече.

Общи условия

Активация на акаунт