АСТМА-тема 33

• 85 936
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Здравейте мами,
може ли да препоръчате хотели или места за настаняване във Велинград или Сандански. Мислим на пролет да заведем детето с цел профилактика и ще съм благодарна на положителни отзиви от места където сте били, че и добрата цена е важна, защото се препоръчва дълъг престой . Пулмоложката каза , че няма нужда от някакви специални процедури, а само да се разхожда сутрин под бял бор в периода на цъфтежа му. 
Благодаря Simple Smile

# 676
Сали има тема "Хайде пак на Сандански",там ще намериш инфо.
Моето астматиче от декември 2014 беше без спазъм,е сега е със  Sad.Явно още не е трябвало да го пускам на градина,ще си остане пак с мен в нас ,а толкова му харесва с децата #Cussing out !

# 677
Здравейте! Искам да попитам колко дълго време децата ви са на профилактика с Пулмикорт?

# 678
  • София
Моето дете - повече от 2 години на Пулмикорт, сега вече 2 години на Симбикорт (подобен). за съжаление все още прави спазми, не много остри, но прави редовно Sad

# 679
  • Северозапада
Дъщеря ми беше повече от година на Пулмикорт, като 1 година + Сингулер. Сега от есента приема само Сингулер. Започнахме го след бронхит + спазъм през октомври. До сега беше добре, но от вчера е със спазъм.
По повод сегашния спазъм да питам. Снощи имаше лека Т до 37,5 и, след инхалация с Вентолин, сама падна. ММ я е завел на лекар, но е казал, че вдига Т и тя е изписала АБ. Мисля да почакам с него и да го давам, ако вдигне по-висока Т и я видя, че не е добре. Чела съм, че понякога само с инхалации се овладяват нещата. Мнения?

# 680
Според мен опитай за сега с инхалациите и следи за температурата.

# 681
  • Ловеч
Има ли някое детенце на инхалации със серетид? Вече 2 години сме на пулмикорт без особен напредък и май ще го сменяме. Запознати ли сте със страничните ефекти? Знам каква е разликата между двата препарата и малко се притеснявам с колко много лекарства блъскам детето си без видим резултат.

# 682
ant G, може разбира се да мине само с инхалации, антибиотик е абсолютно излишно при 37,5 - за какво го изписват?!!! дано мине леко!

# 683
  • Северозапада
Мерси! И аз така мисля.
Изписала го е жената, щото таткото и е казал, че вдига Т, но не и колко е вдигнала. А му бях написала какво що трябва да каже  Mr. Green

# 684
Мерси! И аз така мисля.
Изписала го е жената, щото таткото и е казал, че вдига Т, но не и колко е вдигнала. А му бях написала какво що трябва да каже  Mr. Green
Най-кофти така, искат да се презастраховат, но така вместо да помогнем на детето го тровим, ако се налага естествено,че ще пие антибиотик, но за ниска температура в началото на заболяването.....  Thinking следете я и ако се наложи на пулмолог отидете, ако нещо те притесни  Hug Praynig  подсилвай имунитета с нещо и дано мине леко!!!

# 685
Искам да попитам, лекар ми каза, че бронхо спазъм не може да се чуе. Ако чувам свирене е от трахеята. Вашият опит какъв е?

# 686
  • Северозапада
Чувам много ясно аз. Понякога ми наподобява на ходене по сняг. Горе-долу се научих да "слушам". Снощи например като се допрях ухото на гърба, сверкането се чуваше само в ляво, в дясно го нямаше това просвирване. Специфично на мен ми се струва, че "свиренето" е при издишане.

# 687
Чувам много ясно аз. Понякога ми наподобява на ходене по сняг. Горе-долу се научих да "слушам". Снощи например като се допрях ухото на гърба, сверкането се чуваше само в ляво, в дясно го нямаше това просвирване. Специфично на мен ми се струва, че "свиренето" е при издишане.

А сегашния спазъм лекар ли го диогнистицира или на база свиренето, включихте вентолина?

# 688
  • Северозапада
Нощта направих инхалацията, защото имаше всички признаци на спазъм - затруднено дииане, сенки под очите (тези неща ги забелязах преди да легне), а през нощта дочух и свирукането. След инхалацията дишането се подобри, една лека Т имаше, тя спадна, а свирукането спря. Днес е прегледана от лекар и е потвърден спазъма. За първи път правя инхалация с Вентолин преди да е потвърден спазъма от лекар. Не си мислете, че с лека ръка и давам това силно лекарство, но ето че интуицията не ме е подвела. И преди съм била сигурна, че е за лечение, но не ми достигаше смелост, а детето се влошаваше бързо, все пак малка е.

# 689
  • София
Записвам се и аз при вас, за съжаление. Синът ми от вторник на пулмикорт (за 1 месец) и 3 месеца на Сингулер. Ходихме при Райчева. Снощи го намзах с един крем за атопична кожа по краката и се обрина през нощта. Сега не знам дали е от крема или от Пулмикорта. Обадих се на пулмоложката, според нея е много малко вероятно да е от Пулмикорта, а е от крема. Но каза да спрем Пулмикорта, а той още кашля.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт