ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 96 458
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Трябва да минат социални у вас за интервю, след това още около месец и след това започваш да получаваш интеграционни. Аз моите може би август ще ги видя.
У нас не са идвали за интеграционните. В социалните го направиха интервюто. След това си правят някакъв доклад и ги отпускат.

Здравейте на всички детето ми е с  бронхална астма и искам да ходим до Сандански моля ако някой е ходил скоро там нека сподели как се резервира и как да се свържем с тях предварително Благодаря хубав ден

# 196
  • густо майна Филибето
Лошото е, че при интеграционните не плащат със задна дата.

# 197
Здравейте,

Попадна ми тази статия, не знаехме за такава помощ. Някой може ли да разясни, ако има срок или се е възползвал?

ПРЕВЕЖДАНЕ НА ЕДНОКРАТНА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА ДО 600 ЛВ. ЗА ПРЕУСТРОЙСТВОТО НА ЖИЛИЩАТА НА ЛИЦА, ИМАЩИ ТРАЙНИ УВРЕЖДАНИЯ

Още за Превеждане на еднократна финансова подкрепа до 600 лв. за преустройството на жилищата на лица, имащи трайни увреждания

http://social.framar.bg/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0% … D0%BD%D0%B8%D1%8F
Аз съм се интересувала за тази помощ,но ми обясниха,че за нея се взема дохода-трябва да е минимален(около 100 лв)и куп др.изисквания и ми сопделиха,че за област Варна само на един човек е отпусната такава. Което само по себе си не изключва възможността да ви я отпуснат.Аз питах за баща ми,че имам пълномощно,а той е пенсионер и 100% има с ч.п.,но ме попариха.

# 198
Освен всичко имам подозрения,че НЕ желаят да отпускат такива помощи,сякаш от джоба си ги плащат,ама това е мое лично наблюдение.

# 199
Здравейте,мами Wink искам  да попитам нещо.Когато дадат на дето ЧП задължават ли родителя,да посещава детската градина с детето?Или е по преценка на директора и родителя,според потребностите на детето?

# 200
  • София
Здравейте,мами Wink искам  да попитам нещо.Когато дадат на дето ЧП задължават ли родителя,да посещава детската градина с детето?Или е по преценка на директора и родителя,според потребностите на детето?

Какво е ЧП?

# 201
Чужда помощ  Wink

# 202
  • София
По принцип персонала би трябвало да може да се оправя с деца със СОП, но зависи какво е увреждането и как е физически и психически.

# 203
По принцип персонала би трябвало да може да се оправя с деца със СОП, но зависи какво е увреждането и как е физически и психически.
С аутизъм е,няма физически увреждания проблема ни е че е говори.А телка му е доста нереален.С психолога и логопеда сме на мнение,че той има нужда да има социална среда извън семейната за да бъде провокиран говор и да стане някой ден самостоятелен човек.Учителките и лелите са минали обучение,но им е по лесно родителя да отиде  да си го гледа.Затова искам да знам дали по закон могат да ме задължат да ходя,което няма  да е в негов интерес?И ходенето ще е до обяд,не цял ден.

# 204
Не съм чула за закон, който да ви задължи  Crazy

# 205
И аз не знам дали има закон, но същото нещо ми го е казвала на мен директорката в нашата детска градина.

# 206
Момичета, помагайте. Трябва ли на направление 119 да пишат нещо от хотела, да слагат печат или нещо друго? Тук не знаят дали трябва да се пише нещо и какво. За добавката за рехабилитация става въпрос. На фактурата нужно ли да пише брой процедури и какви, или може само физиотералия примерно?

# 207
Момичета, помагайте. Трябва ли на направление 119 да пишат нещо от хотела, да слагат печат или нещо друго? Тук не знаят дали трябва да се пише нещо и какво. За добавката за рехабилитация става въпрос. На фактурата нужно ли да пише брой процедури и какви, или може само физиотералия примерно?
На зеленото направление отзад лекарят пише дата на постъпване и какви процедури е препоръчал.Не е нужно да се пише брой процедури. Ако искаш подробно ще прочета какво пише на направлението на децата и ще пиша.

# 208
Моля те, напиши подробно какво са писали, че се опасявам да не би да не ни изплатят. Печат и подпис на лекаря къде трябва да има? На фактурата къде пише, че сме на свободен прием и че съм придружител? И още нещо, в хотела остава ли екземпляр от направлението?
В "Камена" Велинград сме, той отговаря на наредба 30 и съм изумена, че не знаят. Останах с впечатлението, че лекарката за първи път вижда направление 119. Пита какво искаме от нея и дали трябва да пише нещо на него.
Да пише откога докога са правени процедури ли?

# 209
  • София
С аутизъм е,няма физически увреждания проблема ни е че е говори.А телка му е доста нереален.С психолога и логопеда сме на мнение,че той има нужда да има социална среда извън семейната за да бъде провокиран говор и да стане някой ден самостоятелен човек.Учителките и лелите са минали обучение,но им е по лесно родителя да отиде  да си го гледа.Затова искам да знам дали по закон могат да ме задължат да ходя,което няма  да е в негов интерес?И ходенето ще е до обяд,не цял ден.

В случая всичко е до конкретния персонал и човек. Както се уговориш с тях - така ще е.

Общи условия

Активация на акаунт