ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
А на колко години е? На мен досега не са ми искали също бележка, но не знам как е за горен курс  Rolling Eyes

Тогава беше на 16 навършени.

# 361
На коя дата се превеждат помощите за дете с увреждане? Документите са подадени на 03.10. Благодаря!

# 362
  • в полите на Балкана
Ноември ще имате превод.

# 363
Момичета, а какъв е размерът на детските при две деца в семейството, едното от които има ТЕЛК - т.е. неговите са 100лв., на другото колко се полагат и обвързани ли са с дохода?

# 364
  • София
На другото са обвързани с дохода, да.
Аз например, никога не съм взимала нормални детски, тъй като ММ се осигурява на цяла заплата и тя е със 60 лв повече от дохода за детски. Close

# 365
Благодаря ти  bouquet Ние май ще се вместим, но ми е интересно каква е сумата.

# 366
  • София
Благодаря ти  bouquet Ние май ще се вместим, но ми е интересно каква е сумата.

Има тема за детските, потърси я. 350 лв бруто на член от семейството май беше.

# 367
Ейджънт, имах предвид сумата, която се получава, а не пределния доход, за него знам. Абе чак толкова спешно не ми е, все ще разберем като дойде момента. Аз питах тук, защото предполагам, че има хора в подобна ситуация.

# 368
  • София
Има я даже на темите с картинки на заглавната страница на форума.

# 369
  • София
Рали, аз не получавам детски за детето без ТЕЛК поради надвишаване на доходите, но мисля , че сумата трябва да бъде 50 лв. Двойният размер е само за детските на децата с ТЕЛК.

# 370
  • в полите на Балкана
Ние надвишаваме дохода с 6 стотинки и няма детски... Делим доходите на трима, защото синът ни с увреждане е пълнолетен. Нищо, че сме едно домакинство. 
Вече са 37лв за едно дете и 85лв за две. Само за децата с увреждане са 100лв.

http://bg-baba.net/visok-prag-detskite-dobavki-iuli-2016g/

# 371
  • София
Явно информацията ми е съвсем остаряла  Embarassed

# 372
Ейджънт, имах предвид сумата, която се получава, а не пределния доход, за него знам. Абе чак толкова спешно не ми е, все ще разберем като дойде момента. Аз питах тук, защото предполагам, че има хора в подобна ситуация.

Здравейте! Чета темата отдавна, но не съм писала. Бих искала да отговоря на дамата, защото съм в същата ситуация. Детето с ТЕЛК получава 100лв. детски, а другото дете получава 42,50лв. детски (половината на 85лв.).

# 373
  • София
Да допълня, че прага за детски за член от семейството е 400 лв. Peace

# 374
Много ви благодаря на всички  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт