ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 270
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • България
Да.

# 586
  • по света и у нас
Здравейте! Записвам се да ви следя, за да съм информирана и в крак с промените.Отскоро сме с ТЕЛК 50% и онзи ден подадох за първи път необходимите документи в социалните.По въпроса за винетката ми казаха, че имало ограничение в кубиците и конските сили на колата.Ровя се тук и там , но не намирам въпросното ограничение. Дали наистина има такова?

# 587
  • в полите на Балкана
Ако отворите темата за винетки в същия раздел може и да прочетете каквото ви интересува. Peace

# 588
В другата тема четох, че не трябва да е повече от 2000 кубика, за КС не знам  Rolling Eyes

# 589
Здравейте! Днес ми казаха,че на децата с ТЕЛК се полагала някаква еднократна годишна помощ от общината което не ми се вярва Simple Smile Но да попитам и вас дали вярно и евентуално изискванията ако има такъв вид помощ

# 590
Ако има такава помощ наистина, то това си е решение на съответната Община и трябва да си попитате. Това не е национално решение /закон, наредба, постановление/ и да важи за всички  Peace

# 591
Пак съм аз Simple Smile , дадоха на детето 11% инвалидност и следва обжалване. Казаха ми да го пиша в свободен текст, гледах примерна жалба в сайта на НЕЛК ,но да пиша само ,че обжалвам ТЕЛК решение ном. еди кой си, или да пиша и защо обжалвам? На всичко отгоре са ОБЪРКАЛИ в ТЕЛК решението,писали ляв крак,а детето има проблем на десния!

# 592
Ами щом са ти казали свободен текст - действай свободно. Напиши всичко, което считаш, че е нередно. Приложи копие на ТЕЛК-а, приложи си копия на епикризи и всичко що мислиш, че е важно. Те ще си изискат документацията, но нищо не пречи и ти да си пратиш твои копия  Peace

# 593
Момичета има ли значение къде ще се подават документите за телк? Постоянният ми адрес е в друг град.

# 594
Има значение, да - документите се подават по адрес в лична карта  Peace. В него и район си ходите на комисия.

# 595
  • софия
Някой подавал ли е декларация за намаляване на годишните данъци на родителите на деца с Телк или тази опция е отпаднала вече?

# 596
  • Габрово
Аз подавах миналата година ама сега съм по майчинство и няма да подавам и незнам дали е актуално би трябвало да е

# 597
На мен ТРЗ-то ми дадоха вече да попълня Декларациите за тази година  Peace

# 598
  • по света и у нас
lovermim, ако съпруга ви е на трудов договор може той да я пусне декларацията!

# 599
Аз подавах миналата година ама сега съм по майчинство и няма да подавам и незнам дали е актуално би трябвало да е

Това какво общо има? Може да подаде мъжът ти/бащата на детето. Аз миналата година подавах, сега попълних на ММ да подаде, от него видяли и колежките му и всички подали за 1-ви път, не знаели, че се полагат такива пари. То за дечица без ТЕЛК е 20 лв., но пак си е нещо, още повече, ако са 2 броя.
Та подавайте, все още си е актуално  Peace

Общи условия

Активация на акаунт