ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 236
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Габрово
ОК Благодаря ви  bouquet

# 601
  • София
Здравейте минавам само да кажа че се явихме на ТЕЛК с моя син днес във Втора градска София,но решение чак след седмица и то евентуално,защото имали много работа,това нормално ли е,просто питам. Не можах да разбера нищо повече относно решението.

# 602
  • София
Седмица е доста,  но те винаги след дни го дават. Ние сме на 10 януари и се интересувам как мина,  колко доктора бяха,защото миналия път бяхме в Пета градска..

# 603
Здравейте, да попитам, че моя казус е сложен,  имам дете с увреждане с чийто баща съм разведена, той може ли да подаде за облекчаване на данъците, тъй като аз бях две години по майчинство с второ дете? И колко възстановяват?

# 604
За детето с увреждане се подават две декларации и се възстановяват 220 лв. /общо/. За детето без увреждане 1 декларация - 20 лв.
По казуса - щом сте разведени, правата за децата на кого са дадени? Предполагам на майката, т.е. на тебе, а пък има точки където се попълва това и се записва бащата дали е лишен от родителски права или не му е предоставено упражняването на родителските права в случаите на развод .
И все пак си мисля, че и бащата ще може да подаде декларацията, като ти попълниш тази, която е за отказ, т.е. че няма да ползваш ти облекчението, но.... това е мое мнение  Rolling Eyes

# 605
Мишолина спокойно Peace
И аз чаках там седмица за решението преди два месеца.Имате ли точна диагноза в епикризата?От любопитство питам.моят син няма пише неуточнена(не може да говори още)дадоха  му 55% с чужда помощ. Hug

# 606
За детето с увреждане се подават две декларации и се възстановяват 220 лв. /общо/. За детето без увреждане 1 декларация - 20 лв.
По казуса - щом сте разведени, правата за децата на кого са дадени? Предполагам на майката, т.е. на тебе, а пък има точки където се попълва това и се записва бащата дали е лишен от родителски права или не му е предоставено упражняването на родителските права в случаите на развод .
И все пак си мисля, че и бащата ще може да подаде декларацията, като ти попълниш тази, която е за отказ, т.е. че няма да ползваш ти облекчението, но.... това е мое мнение  Rolling Eyes
Къде се подават документи в данъчното ли? Извинявам се, ако е коментирано.

# 607
Ще отговоря с цитат от миналата тема "За правата на децата ни":
Всъщност ако ще ги подаваме чрез работодателя, трябва да попълним декларациите /по чл.22в и чл. 22г/ и да ги подадем на работодателя в срок 30 ноември - 31 декември 2015 г.
Ако ще си ги подаваме сами пред НАП срока е до 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден), като се подава заедно с годишната данъчна декларация за 2015 г.
Значи разликата от миналата година и сега е годината 2016 и срока за пред НАП - до края на Април 2017 Peace

# 608
  • София
Лекарката беше само една,минахме за 15 мин. някъде,попълни си някакъв документ,зададе ми няколко въпроса относно състоянието на детето,опита се и с него да говори,но той не обели и дума ,диагнозата е Изоставане в психическото развитие-неуточнено. Силно се надявам на поне 50% защото съм с по-мало бебе и нямам възможност в момента да го водя на психолози и логопеди в предвид размера на майчинството за втората година.

# 609
Днес ходих до социалните и ми дадоха молба за детските да я подам през януари 2017г. Няма нищо ново доколкоо разбирам,нали уж щяха да отпадат ? Rolling Eyes
Ние сме с 50%

# 610
  • София
Много бързате пак. Бюджета го гласуваха тази седмица, докато спуснат наредбите до ДСП, има време...

Да се оплача. Нямаме право на винетка, защото колата ни е 2.2 кубика.

Иначе ММ ще подава декларации при неговия счетоводител. Да знаете, че ако имате две деца, едното здраво, се подават две различни декларации и се взимат 2 по 20 и един път 200 лв.

# 611
  • България
Днес ходих до социалните и ми дадоха молба за детските да я подам през януари 2017г. Няма нищо ново доколкоо разбирам,нали уж щяха да отпадат ? Rolling Eyes
Ние сме с 50%

Според служителите в министерството на труда и бюджета за 2017г който е приет окончателно от парламента на 01.12.2016г.,и обнародван днес в държавен вестник, от 01.01.2017г., всички помощи се обединяват в една и няма смисъл да подавате молба за детски през 01.2017г. Също трябва да се има предвид, че помощите се изплащат с месец назад тоест - февруари ще се взимат помощите за януари по новият закон.

Аз имам въпрос към хора които са минали по този път, помощите за деца с увреждания до колко години се взимат, защото една майка е писала, че след навършване на 16г. на детето и са и спрени по чл.8д.и детските, а пък в закона пише до 18г.?

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 21:40 от juspar

# 612
Ние сме с 50%

Според служителите в министерството на труда и бюджета за 2017г който е приет окончателно от парламента на 01.12.2016г.,и обнародван днес в държавен вестник, от 01.01.2017г., всички помощи се обединяват в една и няма смисъл да подавате молба за детски през 01.2017г. Също трябва да се има предвид, че помощите се изплащат с месец назад тоест - февруари ще се взимат помощите за януари по новият закон.

Аз имам въпрос към хора които са минали по този път, помощите за деца с увреждания до колко години се взимат, защото една майка е писала, че след навършване на 16г. на детето и са и спрени по чл.8д.и детските, а пък в закона пише до 18г.?
тогава по тази логика,ние ще подаваме за детски само за 1м.-за януари,защото детските са ни до края на м.Декември.
Тези от нашето социално са много заспали явно-люлин,софия ooooh!

# 613
  • България
Ние сме с 50%

тогава по тази логика,ние ще подаваме за детски само за 1м.-за януари,защото детските са ни до края на м.Декември.
Тези от нашето социално са много заспали явно-люлин,софия ooooh!

Не, не ме разбра щом детските са Ви до края на декември 2016г., това означава, че януари ще вземете помощи да декември, а февруари ще Ви изплатят обединените помощи за деца с увреждания за януари, по новият закон, които според него, ако получавате по чл.8д автоматично без да се подават молби ще се изплащат.

# 614
  • гр.София кв.Драгалевци
Т.е. няма да подаваме някакви молби,ами от социалните ще започнат да си изплащат според телка на детето,така ли?

Общи условия

Активация на акаунт