ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 224
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Леле! Явно пак ще има проблеми! От хотела ми казаха, че пишат на една фактура процедури и храна, а нощувката-на друга. А от Соц. подпомагане-че не е нужно да се пише какви са процедурите.Тоест така те откъде ще знаят има ли ефект, подходящи ли са и пр. дивотии. Че то за нас никакви процедури не са лечебни-диагнозата е Аутизъм, но от ни е отпусната тази добавка!
Относно картите-нали казах, че е на детето тази карта, ползва се от него и придружаващия го..

# 76
  • София
Снимки на детето искат ли за издаване на карта за ГТ?

Каква е тази карта за градски транспорт?Аз попитах дали има намаление за картите на деца с ТЕЛК и направо ме отрязаха,Става въпрос за Плевен ,карта за тролей.
Би трябвало навсякъде да е еднакво. Закона е един. Ние сме в София,  карта за дете с двама придружители,  които се вписват и могат да я ползват. За цялата градска мрежа е 6 лв.на месец. Условието е, че двамата придружители не могат да я ползват заедно, разбира се.  Иначе не е задължително детето да е с вас, все пак малко ли тичаме по институции,  здравни каси, фондове и какво ли още не.
Искат снимка на детето,  да.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 08:30 от lycia

# 77
Снимки на детето искат ли за издаване на карта за ГТ?

Каква е тази карта за градски транспорт?Аз попитах дали има намаление за картите на деца с ТЕЛК и направо ме отрязаха,Става въпрос за Плевен ,карта за тролей.
Би трябвало навсякъде да е еднакво. Закона е един. Ние сме в София,  карта за дете с двама придружители,  които се вписват и могат да я ползват. За цялата градска мрежа е 6 лв.на месец. Условието е, че двамата придружители не могат да я ползват заедно, разбира се.  Иначе не е задължително детето да е с вас, все пак малко ли тичаме по институции,  здравни каси, фондове и какво ли още не.
Искат снимка на детето,  да.
Да и като попитах преди време ми измърмориха ,че даже щяло да ми излезе по скъпо ако тръгна да вадя такава карта.А към кого да се обърна,за да разбера има ли детето право все пак на такава карта,защото може да е общинска политика и да няма намаление за Плевен?

# 78
За картите за градския транспорт не е за цялата страна. Това доколкото знам се решава на местно ниво. Честно казано дори не знам дали го има в друг град освен в София  Rolling Eyes. При нас определено го няма, а не е като да не съм питала.
Би трябвало навсякъде да е еднакво. Закона е един. ..
В кой закон е упоменато за Градския транспорт?

# 79
  • София
Не, незнам. Мислех, че навсякъде е така . Но като се замисля наистина си е по - скоро решение на общинско ниво.

# 80
http://www.gtvarna.com/uploads/docs/83/nar_transport.pdf     това намерих за Варна за картите за ГТ

# 81
  • в полите на Балкана
Картите за градски транспорт, таксите в детски градини и ясли са решения на общините. Някъде има привилегии някъде няма. Същото важи и за данък сгради и такса смет.

# 82
Картите за градски транспорт, таксите в детски градини и ясли са решения на общините. Някъде има привилегии някъде няма. Същото важи и за данък сгради и такса смет.
Да и аз това исках да го напиша за таксите за детските градини, но не исках да разводнявам, тъй като ставаше въпрос за картите да градски транспорт. За таксите за градини - на места не се плащат изобщо, на други таксата е наполовина, на трети - няма облекчения  Crazy

# 83

daria_30, нали ти отговорих за Плевен! 24 лв. за цяла градска, с телка иди в Автокомбината и това е

# 84
  • sofia
Някой скоро дали е обжалвал телк решение? След колко време има яснота по решаване на проблема? Къде мога да подам жалба онлайн срещу лекар, държал се арогантно на телк комисия с мен и детето ми? Тъй като, според него детето ми на 12г с диагноза аутизъм (от 3 годишен) няма нужда от чужда помощ и от телк изобщо...  ooooh! Явяване то на комисията беше на 2 юни, на 9ти трябва да взема телк решението, тъй като още не било подписано от педиатър, какъвто изобщо не присъстваше на самата комисия...???!
Става въпрос за София, 3та градска б-ца и доктор психиатър, които не благоволи дори да се представи.

# 85
Поля, фактурата е на името на детето когато е на 16 и повече години. До тази възраст е на името на майката, като детето се вписва във фактурата и се пише, че процедурите и нощувките са за него. Кремче е обяснила добре, как се пише фактура за по-малките.

1. Правно основание: Добавка за балнеолечение и рехабилитация, която се изплаща веднъж в годината на лица с трайни увреждания с над 90% загубена работоспособност, на деца до 16-годишна възраст с трайно намалена възможност за социална адаптация, на военноинвалиди. Добавката се ползва и от придружителите на лицата с определена в ЕР чужда помощ. Тази добавка е до трикратния размер на ГМД, но не повече от действително направения разход, удостоверен с оригинален разходооправдателен документ;

Трикратния размер на ГМД в момента е 195 лева.

2.Правото за ползване на тази добавка трябва да е вписано в социалната ви оценка.
3.Направление от джипито ви (зелена бланка МЗ 119) в 2 екземпляра. На него трябва да пише, че се нуждаете от балнеолечение и рехабилитация, нищо повече. Направлението ви е нужно за социалните служби и важи 1 месец, до тогава трабва да сте ползвали услугата.
4.Хотела трябва да има рехабилитационенн център, обикновен хотел не става.
5.Взимате фактура от хотела. В нея трябва да има опция рехабилитационни и/или балнолечебни процедури, вид, брой, цена и стойност. те са само за вас. На придружителя се полагат само ношувки и храна.
6.Фактурата задължително е придружена от фискален бон,
7.Подават се в социалната служба следните документи:
- Молба за отпускане на добавката (бланката се взема от социалните служби).
- Декларация за съгласие за ползване на вашите данни (бланката се взема от социалните служби).
- Направлението от джипито.
- Фактурата от хотела
- Копие от ТЕЛК/НЕЛК
- Копие от социалната ви оценка.
8.Документите се подават до 1 месец след ползване на услугата.
9.Получавате заповед за изплащането на средствата, които ви се превеждат в края на следващия месец.

Точно така,от ЛЛ вземате зелен талон,в който ви насочват за балнеолечение и само го прилагате към фактурата после.Ние не правихме никакви процедури на моето дете,просто отидохме на почивка и да се радваме на хубавата вода-плуването е достатъчно.

# 86
А какво писаха за процедури във фактурата? Защото и ние не сме за. процедури? А от хотела казаха, че няма да ни дадат фактура, ако не прави процедури.А детето е с аутизъм

# 87
Аз съм обжалва решение на телк -първи състав първа градска.
Взимаш си решението и подаваш жалба на иларион макариополски. От там те го изпращат в нелк -намира се в центъра по хигиена. После чакаш да ти определят дата за явяване. Аз подадох жалбата на 23.11.2015 а дата ни беше определена 7.04.2016.
Като се явиш в нелк има преглед от лекари в зависимост от проблемите на детето. Всички недоумяваха как може тия от телка да пишат такова решение. В крайна сметка получих това което исках и което си беше самата истина.
Сега  на есен мисля да заведа дело за обезщетение и нанесени вреди срещу първи състав. Материалните щети са в размер на  стойноста на неполучените пари от социалното около 2000лв, а според адвокатката нематериалните щети почвали от 20 000лв.
Принципно не съм заядлив човек, но ми писна да се подиграват с мен и проблемите на детето ми.

# 88
  • София
Аз съм обжалва решение на телк -първи състав първа градска.
Взимаш си решението и подаваш жалба на иларион макариополски. От там те го изпращат в нелк -намира се в центъра по хигиена. После чакаш да ти определят дата за явяване. Аз подадох жалбата на 23.11.2015 а дата ни беше определена 7.04.2016.
Като се явиш в нелк има преглед от лекари в зависимост от проблемите на детето. Всички недоумяваха как може тия от телка да пишат такова решение. В крайна сметка получих това което исках и което си беше самата истина.
Сега  на есен мисля да заведа дело за обезщетение и нанесени вреди срещу първи състав. Материалните щети са в размер на  стойноста на неполучените пари от социалното около 2000лв, а според адвокатката нематериалните щети почвали от 20 000лв.
Принципно не съм заядлив човек, но ми писна да се подиграват с мен и проблемите на детето ми.

Колко процента ви дадоха Телк?

# 89
Дадоха ни 100%  от датата на раждане. Всъщност аз  обжалвах дата на инвалидизация. В решението на телк беше от датата на подаване на документите. А в нелк ни дадоха от дата на раждане

Общи условия

Активация на акаунт