ДЕЦА С ТЕЛК 4

• 95 359
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ма то изобщо как може деца със синдроми да ходят за преосвидетелстване през няколко години,  при положение,  че какво очакват да се промени. Всеки синдром си е със съпътстващите малформации. Факт е,  че едни деца са по- тежко засегнати,  други не толкова.  Ние сме с доказан хипопитуитаризъм вече,  на лечение с растежен хормон от една година, производство 0,45 от хипофизата,  което е нула, на лечение и за щитовидната жлеза,  която също отказа. И мисля да започнем от там.. Хидроцефалия,  Денди Уолкър вариант,  проблеми със сърцето,  очите,  изоставане в развитието,  особено с речта и координацията,  съмнения за автоинфламаторно заболяване, което следим, защото няма доказване,  а е чрез изключване на други неща, с дробовете,  профилактики.... Покриваме генетичен синдром, който е с 60 случая в света и в милата родина не могат да изследват и докажат, открита една мутация засега в растежния хормон рецептор. Ако не ни дадат поне 90% ще се носим!

# 436
  • София, Люлин-8
Анджек де и аз това се чудя, те нещата по-добре едва ли ще станат аз се надявам поне така да се закрепим да не става по-зле, че всяка година по нещо ново излиза,на 2 епилепсията и ХАДВ,  на 3 изоставането, миналата година астмата ни измъчи (която междо другото няма нищо общо със синдрома, просто лош късмет и тя да се лепне), а от тази година и двигателни проблеми, край не му се вижда на това чудо .  ooooh!

# 437
  • София, Люлин-8
Да не говорим за прекрасната ни здравна система, заради която днес платих 194 лв. за кръвни изследвания, защото касата не ги поема, а ние трябва да ги правим на всеки 3 меца. Или за тези 120 лв. годишно за метабулитни, ежегодното ЯМР на което касата не ми поема анестезията, отделно за прегледите от невролог+ЕЕГ, неврохирург, ортопед, офталмолог, алерголог, генетик, нефролог ..... безкрайни са дори няма да ги изреждам. И не на последно място ежемесечните 400 лв. за терапии при логопед, психолог и ерготерапевт, които тъй или иначе касата не поема, пък всеки да се спасява кой както може.  #Cussing out

# 438
  • густо майна Филибето
На мен пък ми е интересно как от 930лв примерно, като навърши детето 16г, изведнъж сумата пада до инвалидната пенсия, която 180лв ли беше? Все едно нещата са се променили за една нощ ooooh! И разликата в сумите по проценти наистина е драстична - от 450 на 930.
С асистентските програми при евентуалното увеличение какво ще се случи? Приключват?

# 439
Да не говорим за прекрасната ни здравна система, заради която днес платих 194 лв. за кръвни изследвания, защото касата не ги поема, а ние трябва да ги правим на всеки 3 меца. Или за тези 120 лв. годишно за метабулитни, ежегодното ЯМР на което касата не ми поема анестезията, отделно за прегледите от невролог+ЕЕГ, неврохирург, ортопед, офталмолог, алерголог, генетик, нефролог ..... безкрайни са дори няма да ги изреждам. И не на последно място ежемесечните 400 лв. за терапии при логопед, психолог и ерготерапевт, които тъй или иначе касата не поема, пък всеки да се спасява кой както може.  #Cussing out
             а на нас вече 2ра година невролога ни отказва да пусне направление за ямр тъй,че ние и него плащаме плюс упойката общо взето ни прецакват от всякъде

# 440
  • София, Люлин-8
И на мен Делиганева тази година ми отказа искане за ЯМР и аз отидох при Божинова да ми пусне искане, в момента чакам потвърждение от касата.  Peace

С асистентските програми при евентуалното увеличение какво ще се случи? Приключват?

Мисля че да, което е следващата тъпотия, какво се случва с осигуровките на тези родители, които не работят и са нон стоп с децата си ???

А това за след 18г. дори няма да го коментирам безумието е пълно!  Crazy

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 14:17 от romanol

# 441
Записвам се да следя темата, че доста се обърках с този проектобюджет 2017, нали първо писаха, че увеличението за децата с 50-70% ще е само с 50 лева, а сега излиза, че даже ще намали с около 20 лева (370 получаваме сега)...

# 442
  • в полите на Балкана
Инвалидната пенсия е 140лв и някакви стотинки. Това е за инвалидите по рождение без трудов стаж и с % 90 и над 90%. т.е това е най високата инвалидна пенсия без стаж.

# 443
  • България
Последно до колко години се взимат помощите за деца с увреждания до навършени 16г и се минава на инвалидна пенсия или до навършване на 18 г?

# 444
  • Sofia
Добре де, на мен ми се стори, че в новия бюджет пише : до навършване на 20 год. Сега просто не ми се чете пак. Някпй да провери.

# 445
Момичета сега прочетох новите промени и те не ми харесаха никак.
http://novavarna.net/2016/10/31/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D … D0%B5%D1%82-2017/
Семействата на деца с увреждане ще могат да получат помощ от държавата, само ако доходът на човек от семейството е до 400 лв. месечно ooooh!

# 446
  • София
Момичета сега прочетох новите промени и те не ми харесаха никак.
http://novavarna.net/2016/10/31/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D … D0%B5%D1%82-2017/
Семействата на деца с увреждане ще могат да получат помощ от държавата, само ако доходът на човек от семейството е до 400 лв. месечно ooooh!

Е, не! Ще се гръмна! Таман успяхме да се свестим и да заведем детето на море и край!

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 22:22 от Free Agent

# 447
Силно се надявам,че има грешка в статията,защото бяха написали,че ще се дава независимо от доходите на семействата и така е било по принцип досега...Грехота е да лишават хората от правото им...Ако въведат тези промени ще лишат много хора...

# 448
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
 Не мисля, че може да са чак толкова нагли!!! Ще си докарат масови протести, ако това е вярно. Няма да им се размине току така!!! #2gunfire

# 449
  • в полите на Балкана
Последно до колко години се взимат помощите за деца с увреждания до навършени 16г и се минава на инвалидна пенсия или до навършване на 18 г?
В момента е до 18г или ако учи до 20г, но не след това. В новия закон не съм чела. То всъщност това трябва да е регламентирано в ЗИХУ и ППЗИХУ. Там не знам да са бутали нещо.

Общи условия

Активация на акаунт