Евровизия 21 - размисли, страсти и ново начало

• 187 324
  • 3 232
  •   1
Отговори
# 30
Така е, аз се позиционирах точно по линията на стената и естествено не виждах мултимедията отпред, а това как бутат кубовете напред-назад и Лазерев се катери нагоре-надолу.
Представям си какво шоу щеше да стане, ако беше паднал. Simple Smile

# 31
  • Norge
Tuon,  bouquet Hug

------------------

Видеото с всички победители  bouquet
Ох, какъв стил от 50-те години! (Душата ме боли за него, по-точно от липсата му!)

От по-ново време особено много ми харесват песните от 1993 и 1994:

Едно нищо и никакво двугласие, но о!  Heart Eyes

(не ми дава да вмъкна директно).

И толкова контроверсиалната Кончита....като красива статуя е, а песента - създадена за победител.
Знам, че съм малцинство, но Австрия 2014 ми харесва.

# 32
Русият мъж с кънки е Плюшенко - когато Дима Билан спечели с Believe. Wink[/i][/center]

Ауу, намерих го, бях забравила, че има кънки и цигулка.

Догодина пращаме Поли да пее за мир (понеже вече пя за любов), с Васко Василев да и е цигулка, Албена и Максим отзад да са на кънки и сме ние - Евровизия София 2018та  Mr. Green

И аз харесвам Кончита Simple Smile И песента и, и самата и визия Simple Smile

# 33
  • España
Явно в България също се е следял конкурсът - или поне песните победители !  Имам много жив детски спомен ето от тази песен - https://www.youtube.com/watch?v=AxWxqisw4_g !!!Даже исках такава прическа като на малката певица ,честно !
А, иначе- да, жалко е ,че така се изpодиха нещата през последното десетилетие!!! Прогрес- технически не можеш да го спреш!!! Виж за политиката - място не би трябвало да има там!!!

# 34
  • София
Явно в България също се е следял конкурсът - или поне песните победители !  Имам много жив детски спомен ето от тази песен - https://www.youtube.com/watch?v=AxWxqisw4_g !!!Даже исках такава прическа като на малката певица ,честно !
А, иначе- да, жалко е ,че така се изpодиха нещата през последното десетилетие!!! Прогрес- технически не можеш да го спреш!!! Виж за политиката - място не би трябвало да има там!!!

Забележете, че тогава се е изпълнявало с оркестър на живо. Тоест не се е търсело шоуто, тоалетите, визуалните ефекти, балета, а се е търсело професионалното и качествено изпълнение на песента.

# 35
Явно в България също се е следял конкурсът - или поне песните победители !  Имам много жив детски спомен ето от тази песен - https://www.youtube.com/watch?v=AxWxqisw4_g !!!Даже исках такава прическа като на малката певица ,честно !

Забележете, че тогава се е изпълнявало с оркестър на живо. Тоест не се е търсело шоуто, тоалетите, визуалните ефекти, балета, а се е търсело професионалното и качествено изпълнение на песента.
Точно това е. Плейбеците ги въведоха в правилата след 2012 година.

# 36
  • España
Да, така е ! Много по- истински звучат песните, колкото и наивно, от позиция на времето, да изглежда това сега!  Обаче, за да не изпадаме в ролата на бабите от прословутия виц " какви бяхме- какви статАхме",  няма как да не отметнем фактpa ПРОГРЕС - всичко върви напред ,всичко се развива - и песента на Поли е от  "новата генерация"  - явно че МОЖЕ - "хем да бъдат модни ;хем да бъдат родни" ! Това, което мен ме притеснява е, че има такова стръвно агресивно нахлуване на "други елементи" в този, иначе ,чудесен, като идея и изпълнение, музикален форум!

# 37
  • На топло
Направили са петиция за преразглеждане на резултатите.
https://www.change.org/p/european-broadcasting-union-make-eurovi … 2016#delivered-to
Според мен Украйна не заслужава първото място с тази песен и слуховете околко нея. Всеки друг от 10- ката е по-достоен.

# 38
Да, така е ! Много по- истински звучат песните, колкото и наивно, от позиция на времето, да изглежда това сега!  Обаче, за да не изпадаме в ролата на бабите от прословутия виц " какви бяхме- какви статАхме",  няма как да не отметнем фактpa ПРОГРЕС - всичко върви напред ,всичко се развива - и песента на Поли е от  "новата генерация"  - явно че МОЖЕ - "хем да бъдат модни ;хем да бъдат родни" ! Това, което мен ме притеснява е, че има такова стръвно агресивно нахлуване на "други елементи" в този, иначе ,чудесен, като идея и изпълнение, музикален форум!
Нахлуването на "други елементи" в този конкурс става възможно благодарение на промяната в регламента.

Ако имаш предвид песента, която победи – и за нея се отнася същото. Имало е предварителна консултация с журито дали въпросната песен е допустима там. Журито им е дало зелена светлина. Ако поне един от тях е видял някаква пречка срещу участието на тая песен, да се беше подписал под това решение поне с особено мнение.
Аз не си спомням някой да е роптал след украинската национална селекция. Според мен тогава е бил правилният момент да се реагира аргументирано. Имало е много случаи на дисквалифициране на песни след националните селекции и преди явяването им на полуфиналите – я за плагиатство, я за нарушаване на регламента за неиздаване преди 1 септември и т.н. Причини има много.

За мен тазгодишният конкурс, въпреки всичко, беше най-качественото шоу като материал, разнообразие, вокали и пърформанс през последните години от историята му. За първи път имах повече от 5 фаворита, а това през последните години не ми се беше случвало досега.

# 39
  • DE
Аз гледам конкурса от дете. Откакто има излъчване по телевизията. За мен си е като празник, нареждаме се цялото семейство когато се излъчва. Предадох любовта и на децата си, всяка година с нетърпение очакват да гледаме. Дори откакто се намираме в различни държави с дъщеря ми, пак се събираме онлайн в случая и коментираме, гледаме, забавляваме се  Heart Eyes
Би ми харесало да има жив оркестър, но харесвам и съвременните ефекти с мултимедия, модерна сценография....
Тази година ми загорча от факта, че песента не е запеваема, не се набива в главата от едно слушане. За мен е тежка, натоварваща и не предизвикваща желание да си я пусна отново. Често казано ми се случва за пръв път. Политическата част ми е страшно неприятна. Как се допусна политизиране и откровена манипулация на конкурс за популярна песен.
Както и да е, каквото било, било. Догодина може и да е интересно, защото вероятно ще има отказали се, а и дали украинците ще се справят с организацията и финансирането, а и с безопасността на участниците....

# 40
Моите фаворити бяха Литва, Франция,Русия и Унгария като изключим Българя. Все още не мога да повярвам че тая Джамала спечели нямам думи просто за нея в сайтове чета че може ли да и вземат наградата имало подписки срещу нея от много държави и повечето обмислят да бойкотират следващата евровизия

# 41
Хоп...и аз в темата   bouquet

# 42
Това дори не знам дали да го коментирам, то бива простотия и завист... ooooh!

Скрит текст:
Икебаната към Поли Генова: Приличаше на извънземен гей, само отзад не светеше

Деян Неделчев известен като Икебаната скочи на Поли Генова. Според него колежката му не е заслужила да представя страната ни на „Евровизия”, а народът не трябва въобще да я величае заради четвъртото й място. Освен на нея, той скочи и на известния композитор Дани Милев, който бил препоръчал певицата за конкурса. Ето какво точно написа Деян Неделчев във „Фейсбук” (без редакторска намеса):

"ПО ПОВОД ''ВЕЛИКАТА'' ПОЛИ ГЕНОВА И ''КОМПЕТЕНТНИТЕ' СПЕЦИАЛИСТИ ' В БНТ! НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА САМО ЕДНО НЕЩО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ,ОК,ПОЛИ ГЕНОВА СПЕЧЕЛИЛА 4-О МЯСТО НА ЕВРОВИЗИЯ,ЧУДЕСНО,РАДВАМЕ СЕ,АЗ ПРОГНОЗИРАХ,ЧЕ ЩЕ СМЕ В ШЕСТИЦАТА ,СТАНА ТАКА,НО СЕ ПИТАМ КОЙ АДЖЕБА Я ИЗБРА ТОЧНО НЕЯ,ОТ БНТ ТЯ ДА НИ ПРЕДСТАВЯ?ЗАЩО ТОЧНО ТЯ?ТЯ ЛИ Е НАЙ-КАДЪРНАТА И НАЙ-НАЙ? НЕ Е ,НО КАКТО КАЗВА ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ ЗА НЕЯ -Поли е хибридна певица измислена като гербер...няма нищо свое, няма стил...имитира нея я няма.....ПОЛИ ГЕНОВА...изкуствен продукт, гади ми се като рибата толстолоб....създадена да яде водораслите от язовирите...ама става за ядене ЧУХ ,ЧЕ ДАНИ МИЛЕВ БИЛ КАЗАЛ ,ЧЕ ТЯ ТРЯБВАЛО ДА НИ ПРЕДСТАВЯ ,МА КОЙ Е ДАНИ МИЛЕВ,КАКЪВ Е ТОЙ И ЗАЩО БНТ ЩЕ СЛУША НЯКОЙ СИ ДАНИ МИЛЕВ.?ОСТАВИ ТОВА,АМИ ПОЛИ ГЕНОВА ПОНЕЖЕ 2 ПЪТИ НИ ПРЕДСТАВЯЛА ЗАЯВИЛА,ЧЕ ДОГОДИНА ИСКАЛА ПАК ДА НИ ПРЕДСТАВЯЛА.МИ ОК,ДА НАПРАВИМ ДОЖИВОТ ПОЛИ ГЕНОВА САМО ТЯ ДА ПЕЕ В ЕВРОВИЗИЯТА,ЧЕ ТЯ Е НОМЕР 1.ТА КОЛКОТО И ПЪТИ ДА ИДЕ ТАМ ТЯ НИКОГА НЯМА ДА МОГА ДА Я ЗАОБИЧАМ И ХАРЕСАМ,А И ПОВЕЧЕТО ХОРА СЪЩО,ЗАЩОТО ТЯ ПРОСТО Е АНТИПАТИЧНА КАТО ЛЕСБИЙКА отвсякъде,а после крещят ,че конкурса бил лесбо и гей мафия,ами такъв си е,ОТВСЯКЪДЕ ВИЖДАХ ГЕЙ ЗНАМЕНА, И КАКТО КАЗВАШЕ ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ ЗА ПОЛИ ГЕНОВА-. Генова като извънземен гей я бяха докарали, само гъза й дето не светеше,Ужасно беше този дррпел, дето беше облякла. ОБИЧАМ ГЕЙ И ЛЕСБО ХОРАТА,ТОЛЕРАНТЕН СЪМ КЪМ ТЯХ,ТЕ СА СУПЕР..ГЕНИАЛНИ СА,ВЕЛИКИ СА,КРЕАТИВНИ СА,,, АМА ТОЧНО КАЗАНО ЗА ПОЛИТО,АБЕ ПАРОДИЯ,И ДОКАТО ИМА МОНОПОЛ НАД ЕВРОВИЗИЯ ЩЕ СИ ПРАЩАМЕ САМО ПОЛИ,А НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА-ТРЯБВА ДА ИМА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНИ , А НЕ МОНОПОЛ.ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.ТРАГЕДИЯ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ... ЖАЛКО ,МНОГО ЖАЛКА БНТ !МОНОПОЛ! КОМУНИЗЪМ!"

# 43
И аз харесвам Кончита Simple Smile

И аз, и аз!    Heart Eyes

# 44
  • София
PURE, като цъкнах на скрития текст и видях "Икебаната", веднага го затворих. Дори няма да обяснявам защо.

Общи условия

Активация на акаунт