Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 674
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Томова не е кардиолог. Ехокардиография правих в "Надежда" при Маринов. В Трата градска също има специалисти за това изследване. Ето я темата, за който се интересува http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=496697 .

+1 за Маринов в "Надежда"
В трета градска съм ходила при д-р Велковски.

# 451
Здравейте, вчера бях на ултразвук, 6 та седмица съм и гинеколога каза че вижда сърдечна дейност, но има малко отлепяне. Предписа ми но-шпа и утрогестан 3 пъти по 1 табл.за две седмици, струва ми се много 🤔. Вчера ми беше вторичен преглед с направление в св.София(бивша Тина Киркова). Попитах при следващия преглед в началото на август да идвам ли с ново направление, отговори че не може и ще си плащам. Някой запознат ли е с прегледите в Св.София как стават? 

# 452
Не се притеснявай, не е много!  Wink
Аз си мислех, че моето е много: 4х1 но шпа (за 2 седмици) и 3х2 утрогестан (за 4 седмици).  Crazy Но го обсъдих с момичетата от отчетната и те казаха, че и такива количества са нормални и да не се притеснявам. Безвредни са за бебчо и успокояват мускулатурата на матката. Пий си ги спокойно и си почивай!  bouquet

А за направленията - личната трябва да ти издаде за записване по програма Майчино здраве (или нищо подобно) - да е за изобр на лекар и се дава само веднъж, но важи за цялата бременност. Не е като направление за първичен и вторичен преглед. Но зависи дали доктора при когото ходиш работи по ЗК в тази програма. Ако не - ще трябва да си плащаш всичко. По-добре е да посещаваш лекар, който работи с касата за проследяване на бременност - така ще имаш някои прегледи и изследвания безплатно, а ако искаш повече вече си доплащаш. Успех!  Hug

# 453
Томова не е кардиолог. Ехокардиография правих в "Надежда" при Маринов. В Трата градска също има специалисти за това изследване. Ето я темата, за който се интересува http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=496697 .
Тя самата ми каза, че е детски кардиолог.

# 454
Да, прави сте, грешката е моя, кардиолог е. Всички лекари, които правят ФМ са АГ, кой да предположи  Rolling Eyes. Дали практикува, някой знае ли?

# 455
Здравейте, отдавна не бях влизала във форума и виждам, че всичко е доста различно откъм изглед. Извинете ме предварително, ако това не е мястото за моя въпрос.
Миналата седмица научих, че съм бременна, но тази (вероятно 7г.с.) вече получих зацапване. Вчера отидох на гинеколог и след преглед ми изписаха Утрогестан (2x2). Лекарят не уточни как се пие, така че аз 2 приема имам перорално, но от довечера ще започвам да слагам таблетките вагинално. Днес продължава зацапването, та се чудех няма ли да спре?  newsm78 Снощи ми сложиха мускулно и инжекция, но не мога да се сетя как се казва  Embarassed В неделя тръгваме на семейна почивка към морето. Дали пътуването може да ми окаже някакво негативно влияние  Thinking Докторът каза да почивам и да лежа повече. Ще се радвам, ако получа няколко съвета от вас  newsm51

# 456
Не се притеснявай, не е много!  Wink
Аз си мислех, че моето е много: 4х1 но шпа (за 2 седмици) и 3х2 утрогестан (за 4 седмици).  Crazy Но го обсъдих с момичетата от отчетната и те казаха, че и такива количества са нормални и да не се притеснявам. Безвредни са за бебчо и успокояват мускулатурата на матката. Пий си ги спокойно и си почивай!  bouquet

А за направленията - личната трябва да ти издаде за записване по програма Майчино здраве (или нищо подобно) - да е за изобр на лекар и се дава само веднъж, но важи за цялата бременност. Не е като направление за първичен и вторичен преглед. Но зависи дали доктора при когото ходиш работи по ЗК в тази програма. Ако не - ще трябва да си плащаш всичко. По-добре е да посещаваш лекар, който работи с касата за проследяване на бременност - така ще имаш някои прегледи и изследвания безплатно, а ако искаш повече вече си доплащаш. Успех!  Hug

Много ме успокои, благодаря ти  Hug ти защо пиеш утрогестана? Къде е отчетната, искам да се включа и аз? Как да разбера даден лекар дали работи по програма за Майчино здраве?

# 457
Viarvam 2010 аз на твое място направо бих отменила почивката, докато лекаря не каже, че няма опасност. Вибрациите на колата само усложняват положението, да не стане по -голямо отлепването после. Само лежане и спокойствие се препоръчват при отлепяне, особено ако има и кървене.

# 458
Viarvam2010, аз бих отменила почивката... Ако се касае до отлепване, само лежане и пълен покой биха помогнали, а пътуването определено би усложнило нещата.

# 459
Здравейте аз съм  31 г .с. и корема ми от дни слезе надолу , чула съм ,че това е знак за скоро наближаващо раждане , дали е така ?

# 460
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Не е задължително. На много жени коремът има "пада" още в 8ми месец, а раждат на термин.

# 461
viarvam2010, звънни му и го питай дали да ги пиеш или да ги слагаш във влагалището. Би трябвало да има сходен ефект, но щом ти продължава зацапването - аз бих се обадила да го информирам каква е ситуацията и дали не трябва да се предприеме нещо друго. Също не бих ходила на почивка... но прецени сама.  Wink

mystery_girl, http://www.bg-mamma.com/index.php?board=372 - тук можеш да откриеш съответната тема спрямо месеца, когато се очаква да се роди бебчо и там се обсъждат всякакви актуални въпроси  Wink
Започнах да пия Утрогестана, защото ми се появиха болезнени спазми в коремната област. За щастие нямам зацапвания, а само спазми. Спазмите могат евентуално да предизвикат отлепване на ембриона, а утрогестана до колкото знам спомага ембриона да остане закрепен за матката. Затова го пия. А но шпа намалява самите спазми, така че също е полезен в случая.
А за лекарите - ако се чудиш за някой конкретен - най-лесното е да се обадиш и да питаш - или в болницата, в която работи или лично... Можеш и да потърсиш тук из форума - за много лекари пише. Също така на сайтовете на болниците може да го пише. Или го пусни в Гугъл - с име на лекар и ЗК/Женско здраве.
В коя г.с. си?

# 462
Някой знае ли номера на д-р Росен Билчев?
Благодаря!

# 463
Лисичка., много ти благодаря за отчетната и веднага се включих към Мартенчета 2017 Simple Smile 6,1г.с. съм, следващият ми преглед е на 3 август и май тогава ще съм 8г.с. Ще се опитам да намеря нещо из Google за Женско здраве. При мен понамаляха болките, надявам се и при теб да е така. При кой лекар ходиш за следене на бремеността и доволна ли си?
viarvam2010, аз отказах почивката, която ми предстои заради малкото отлепяне. Консултирай се с лекаря най-добре

# 464
При безпроблемно протичаща бременност,не би имало защо да пропускаш пътуване. Но в случая имаш отлепване и препоръки да лежиш. Изобщо не е време за път.

Общи условия

Активация на акаунт