Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 626
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
В събота си правих обременяване с глюкоза за ГД и днес видях, че резултата не е добър, но имам съмнения, че може от лабораторията да са сгрешили. Ако утре пак си направя обременяване в друга лаборатория дали ще е много голямо натоварване за организма и може ли да се отрази на бебето?

Дай да видим стойностите ти какви са.
На гладно 4,16
на 1ч 8,33
на 2ч 8,27
Успях да се свържа с ендокринолога и каза да не правя ново изследване и да му занеса резултатите, но чакам и друг резултат и тогава ще ходя при него.

# 511
Ендокринолога е прав. Не са ти лоши резултатите. Само на 2 час ти е близо до горна граница. Той ще ти каже какво да правиш. Не гледай референтни стойности на лабораторията. При бременност и обременяване с глюкоза са други. Аз така се бях психясала, но моя ендокринолог ме успокои.
Той ми каза, че референтните стойности са:
на гладно до 5,1
на 60мин. до 10
на 120мин. до 8,5

Леко бременеене.  Peace

# 512
Ендокринолога е прав. Не са ти лоши резултатите. Само на 2 час ти е близо до горна граница. Той ще ти каже какво да правиш. Не гледай референтни стойности на лабораторията. При бременност и обременяване с глюкоза са други. Аз така се бях психясала, но моя ендокринолог ме успокои.
Той ми каза, че референтните стойности са:
на гладно до 5,1
на 60мин. до 10
на 120мин. до 8,5

Леко бременеене.  Peace
Мерси много, успокои ме! Hug
Ще видим моят док какво ще каже, поне до тогава ще ми е по- спокойно!

# 513
Здравейте !

Въпросите ми са свързани около епилацията

- на горна устна   правя фотоепилация , като последно съм правила  преди да забременея  , сега съм в 11 гс  -  дали има противопоказания да направя подържаща процедура , че има вече израстнали косъмчета ?

-за класическа  цяла кола маска на триъгълник ? - редовно правя и  са  редки   се изскубват много лесно , но все пак си е "дърпане " в интимната зона -   дали мога  ?  

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 15:22 от sladka_torat_vkusna

# 514
  • София
За кола маска, аз си ходя и няма проблем, единствено ако много те боли не е препоръчително, но аз ходя от години и не ме боли. За фотоепилацията не бих ходила, но се консултирай с гинеколога си  Peace

# 515
Аз ходих на лазерна епилация, но ми казаха дори и в лазерния център дерматолозите, че по време на бременност е забранена.

# 516
За  триъгълник няма да ме боли - с години само  с с кола са махани са редки .

За фотоепилацията  ще говоря и с лекаря , и в центъра за епилация  за  мнение - исках да знам на други бременни какво е препоръчано . За съжаление ,ако започна пак с кола маска на горна устна се опасявам , че ефекта от направените досега процедури  да не изчезне, ама  другото е по-важно Simple Smile

# 517
Аз имам уреда на Филипс за фотоепилация. В упътването пише, че не се прилага по време на бременност и кърмене. Така или иначе от хормоните космите могат да загрубеят или да се разредят. След раждането пак се променят. Така, че и да правиш процедурите не е ясно какво ще стане накрая.

# 518
И аз сега се замислих за нещо от както съм разбрала, че съм бременна съм на утрогестан, после направих в 7ма седмица кръвоизлив. Сега след два дена влизам в 20та седмица, а от няколко дена спирам утрогестана по схема и от днес забелязвам, че пак започват да ме болят зърнага на гърдите. Дали да ме притеснява това  Tired

# 519
Аз даже не знам защо трябва да те притеснява, че те болят зърната на гърдите. Мен постоянно ме боляха гърдите, много ми се увеличаваха, отвсякъде ме боляха, усещах парене и никога не съм се замисляла задълбочено по въпроса.

# 520
При мен препятствията продължават, сутринта имах леко зацапване и веднага отидох до болницата. Прегледаха ме двама доктори и хем ми казаха, че няма нищо страшно, хем че имам изглаждане на шийката...
В крайна сметка трябва да пия но шпа и биолектра, и повече лежане. Но това със шийката ме притеснява, някой имал ли е подобен случай?
В 32 г.с. съм аз.

# 521
  • Бургас
Някой имал ли е запушване на канали по време на бременност и как е процедирал?

# 522
Аз даже не знам защо трябва да те притеснява, че те болят зърната на гърдите. Мен постоянно ме боляха гърдите, много ми се увеличаваха, отвсякъде ме боляха, усещах парене и никога не съм се замисляла задълбочено по въпроса.
Незнам и аз, явно съм много наплашена вече, че то какво ли не стана откакто забременях и се вглеждам във всяко нещо, което не ми се е случвало.

# 523
Здравейте!Доста съм притеснена.Имам доста завишени еретроцити в урината.Лекарката ме прати на нефтолог.Утре ще ходя.Ако някой е имал подобен проблем нека пише.

# 524
Здравейте!Доста съм притеснена.Имам доста завишени еретроцити в урината.Лекарката ме прати на нефтолог.Утре ще ходя.Ако някой е имал подобен проблем нека пише.
И аз съм имала отклонения, но съм с хроничен цистит. Ще ти изпишат лечение и ще се оправят. Аз даже вече ходя само на хомеопат, но незнам сега доколко е добре да се взима хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт