Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 289
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
С първата бременност се мазах с какво ли не, най-доволна бях от Веледа и Палмърс. Сега се примазвах чат-пат, най-вече корема и гърдите, открих и едно масло от ДМ на много добра цена. Стрии нямам.

# 616
Иванина, мила, изглежда пишещите в момента не знаем дали може да се предаде такава алергия от теб на бебето Tired

# 617
Възможно ли е понеже аз имам алергия към шоколад, предадена ми от баща ми,когато родя и детето ми да има?
Иванина не съм сигурна, но мисля, че алергиите не са наследствени. Аз имам няколко алергии, даже и ми се обостриха, а бях забравила за тях, но акушерката ви каза, че единствения проблем може да бъде да се появят с пълна сила по време на бременност, но това засяга единствено мен, няма нищо общо с детето. Но за всеки случай щом е към храна можеш да говориш с алерголог за да си информирана.

# 618
Момичета може ли да ми кажете какво приемате в случай на главоболие?

# 619
Аз си го търпя докато мога, ако стане нетърпимо взимам едно но шпа.

# 620
  • София
Момичета може ли да ми кажете какво приемате в случай на главоболие?
Парацетамол саше.

# 621
Аз съм приемала парацетамол.

# 622
Ако се приема Утрогестан без да имам кръвно изследване, че прогестерона ми е нисък може ли да навреди на бебето или да го убие?
В 7 г.с. съм и направих мисед. АГ ми даде да пия Утогестан без изследвания 2х2. За втори път ми се случва. Пиех по 14 хапчета на ден по негово предписание.
ФК - 2 т.
Утрогестан 2х2
Аспирин протект 1 т
Но шпа 3х2
Пренатал вит. 1 т.

Това не е ли прекалено? Sad

# 623
  • Стара Загора
Аморе утрогестана няма да ти навреди то си е превенция на бременноста. Прогестерона е ваоен за износване на бебенцето няма как да го убие точно обратно- пази го! Но шпа  ми се вижда много. Болки ли си имала?

# 624
  • Варна
Съжалявам искрено за случилото се. На въпросите ти  не може утрогестанът да причини мисед. Търси причината другаде, особено щом не се случва за първи път. Какво казва лекарят ти? И защо точно е назначен аспиринът, другите неща горе-долу са ми ясни. Витамини преди 4-ти месец също рядко съм чувала да изписват, повечето АГ-та гледат да намалят до максимум химията през първия триместър, чак такъв недостиг на витамини не може да се получи за 3 месеца. Но и те не могат да причинят това, друга е причината...

# 625
Аспиринът също ми го изписа "така, за всеки случай" без изследвания, оплаквания и т.н.

# 626
  • Варна
Аморе, не съм изобщо спец по тези въпроси, попитай в Рискова бременност, там има тема за аспирин протект, фраксипарин и т.н., момичетата може да ти дадат насоки. Не съм сигурна, че е ок да се изписва "за всеки случай"... Кой е този лекар, който ти изписва терапия на око, изследвания някакви пускали ли сте за инфекции и други подобни? Нещо се изпуска според мен, смени лекаря, ако трябва.

# 627
Никакви изследвания не ми е назначавал. И двата пъти ме тъпче с едни и същи лекарства без изследвания. Започвам да си мисля, че аборта го е превърнал в бизнес.

# 628
  • София
Здравейте, аз съм в 10 г.с и от два дена усещам пристягане в корема,предполагам, че са контракции. Пия но-шпа. Малко се притеснявам дали са нормални и опасни в случая, да не предизвикат аборт. Да търся ли доктор по спешност или да изчакам до понеделник. Аз се оказах без гинеколог след последния преглед, защото ме препрати към Женска консултация, в случая още нямам такава.

# 629
Аморе защо не направиш консултация и с друг АГ. И аз до 20та сесмица бях на Утрогестан 3х2, но шпа 3х1, герикапс 2х1, фолиева киселина по 1 на ден, а сега съм на феро-фолгама и магнерот, витамини и но шпа ако имам болки. На предния преглед гинеколожката каза нещо за аспирин протект от този месец ава и аз май не искам да го пия, а и не разбрах за какво се пие.

mia един преглед никога не е излишен, дори и само за твое успокоение да е, ако чувстваш някакво неразположение лекаря най - добре ще прецени.

Общи условия

Активация на акаунт