Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Поне си направи един тест за потвърждение, и ако е положителен се обади на АГ за болките. Можеш да пиеш но-шпа 3×1, няма да ти навреди.
Успех  Hug

# 136
х. Това което бях написала в едната тема е че съм яла и пак ми къркорят червата. А в другата писах за киселини че имам и дали е нормално и как да ги спра киселините. И къркоренето дали е нормално. В пети месец съм сега юни ставам шести. Също те тревожа лекарката каза че бебо било по голямо с една седмица от последната ми менструация това какво значи и възможно ли е заради това да родя цезерово. Плюс имам течение и гъбички лекува ги но ми каза че пак ще се появявт заради тези инфекции и че бебо бил по голям значи ли че ще раждам цезерово.
** търся бързи отговори **

# 137
Това, че ти е казала, че бебето е по-голямо с една седмица, означава просто, че бебето е по-голямо с една седмица. Моет о върви с две седмици напред, това е по размери просто. Не означава, че ще раждаш секцио. Няма да излезе 10 кг

# 138
Май не съм много за тази тема, но да си питам. След бременност случвало ли ви се е да отключите алергия? Никога съм нямала към нищо, и сега изведнъж кихам, сърби ме небцето, имам лека прозрачна хрема. Имам ли шанс да отшуми след кърменето?

Аз след първото раждане, от стрес отключих алергия към препарати ( шампоан, сапун, веро и т.н.) Ходих при дерматолог и дълго време се мажех с медицинска козметика и не пипах препарати. Оправих се, но иска търпение.
Отиди при алерголог или УНГ.

# 139
Момичета, мисля, че съм бременна, но още не ми е закъсняло и ме боли силно корема ниско долу и кръста. Последния ми цикъл беше на 3, 4, 5 май, като от 2 седмции насам имам доста симптоми, но болките ме притесняват. Незнам дали е нормално да ме боли вече повече от седмица. А искам да изчакам още поне седмица, за да ми закъснее и да ходя на лекар.  Sad
С първата бременност доста време ме боля ниско долу ( все едно ще ми идва цикъла). Нормални са подобни болки - матката се разширява.

# 140
Аз съм вече в шести месец. Не съм изпитвала болка от растежа на гърдите. Да попитам в кой месец от разширяващата се матка някоя мама е изпитала болка и в кой месец почват контракциите преди тези истинските на самото раждане нали имало период на контракции
Ами доктора каза че било нормално бременна да прояви инфекции и ги лекуваме и ако после пак се появат пак ще ги лекуваме аз съм в шести месец и ако не ги излекуваме навреме ще трябва ли да раждам секцио за да не стане нещо на бебо много ме тревожи това защото аз попринцип нямам инфекции и сега се лекувам но пак се появават а е възможно да родя по рано от термина или по къъсно и ако още съм с инфекции.. не ми се мисли

# 141
Иванинче, не е нужно да ми пишеш ЛС, за да ми казваш, че пиша глупости - темата е за дискусии. Медицинско лице ли си, че знаеш от какво боли матката ниско долу в ранна бременност, щом не е от разширяването й? Матката се разтяга, нали в нея се имплантира зародиш и се образува плоден сак.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 11:55 от Анонимен

# 142
  • София
Момичета, мисля, че съм бременна, но още не ми е закъсняло и ме боли силно корема ниско долу и кръста. Последния ми цикъл беше на 3, 4, 5 май, като от 2 седмции насам имам доста симптоми, но болките ме притесняват. Незнам дали е нормално да ме боли вече повече от седмица. А искам да изчакам още поне седмица, за да ми закъснее и да ходя на лекар.  Sad
С първата бременност доста време ме боля ниско долу ( все едно ще ми идва цикъла). Нормални са подобни болки - матката се разширява.
Успокои ме, че се случва и при други жени  bouquet благодаря  Heart Eyes

# 143
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз съм вече в шести месец. Не съм изпитвала болка от растежа на гърдите. Да попитам в кой месец от разширяващата се матка някоя мама е изпитала болка и в кой месец почват контракциите преди тези истинските на самото раждане нали имало период на контракции
Ами доктора каза че било нормално бременна да прояви инфекции и ги лекуваме и ако после пак се появат пак ще ги лекуваме аз съм в шести месец и ако не ги излекуваме навреме ще трябва ли да раждам секцио за да не стане нещо на бебо много ме тревожи това защото аз попринцип нямам инфекции и сега се лекувам но пак се появават а е възможно да родя по рано от термина или по къъсно и ако още съм с инфекции.. не ми се мисли

Жена, ти за пунктуация чувала ли си?  Shocked

Едно смислено изречение не можах да извлека от цялата тирада.  ooooh!

# 144
Пак, че не те нарича "идиот", защото си й обърнала внимание за това. Естествено на "лични"...

# 145
Момичета, въпросите ми могат да ви се сторят много глупави, но трябва да питам. На преглед съм другата седмица, а до тогава искам да се консултирам с по-опитните майчета.
Аз не живея в БГ и тук следенето на бременност е много различно.
Та първия ми въпрос е: Има ли някаква закономерност, че гърдите трябва да ме болят през цялата бременност и да наедреят много? Моите, не ме болят и вече не са толкова напрегнати, а според акушерката това е странно.
Второ, аз съм бременна в 20+5, с предна плацента, първа бременност и още не съм сигурна, дали усещам бебето. Ако има мами с предна плацента, може ли да ми кажете, кога усетихте бебето и всеки ден ли го усещахте?
Благодаря Ви предварително за отговорите.

# 146
Момичета, въпросите ми могат да ви се сторят много глупави, но трябва да питам. На преглед съм другата седмица, а до тогава искам да се консултирам с по-опитните майчета.
Аз не живея в БГ и тук следенето на бременност е много различно.
Та първия ми въпрос е: Има ли някаква закономерност, че гърдите трябва да ме болят през цялата бременност и да наедреят много? Моите, не ме болят и вече не са толкова напрегнати, а според акушерката това е странно.
Второ, аз съм бременна в 20+5, с предна плацента, първа бременност и още не съм сигурна, дали усещам бебето. Ако има мами с предна плацента, може ли да ми кажете, кога усетихте бебето и всеки ден ли го усещахте?
Благодаря Ви предварително за отговорите.

Не мисля, че гърдите трябва да те болят пистоянно. Мен ме боляха много в началото и бяха много напрегнати. Сега са станали много меки. А за наедряването им, при всяка е различно. За плацентата не мога да коментирам, моята е задна.

# 147
В 20 седмица е нормално да не усещаш бебето, а с предна плацента още повече. Спокойно, скоро ще питаш нормално ли е да рита толкова силно Wink. За гърдите също е индивидуално, но не е необичайно да нямаш напрежение.

# 148
  • София
Аз съм с предна плацента и усетих "късно" бебчето, някъде след 21-22 седмица, даже в началото въобще не бях сигурна, че е това Grinning Сега вече си рита стабилно Grinning
За гърдите, мен почти не ме боляха само в самото начало, няколко седмици, но пък се увеличават сериозно като размер Simple Smile

# 149
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Пак, че не те нарича "идиот", защото си й обърнала внимание за това. Естествено на "лични"...

И на лични ми писа   bowuu

По темата:

Tommi, не знам какво й се струва странно на акушерката. Не е задължително гърдите да те болят непрекъснато или да да наедряват ( даже моите този път видимо се смалиха, само не ме питай как и защо  hahaha )

На мен уж ми е трета бременност, пък бебето го усетих чак  в началото на 23та седмица, така че имаш време, споко.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт