Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 694
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • ту тук, ту там
Най-добре отиди на масаж, ако имаш възможност. Нищо няма да те облекчи повече от добър масаж.

# 421
И аз съм бременна в 5г.с. и отвреме навреме имам придърпване в корема като теб както и редки болки около пъпа, гинеколога ми каза, че е нормално и с времето ще отшуми. Радвай се на момента и не се притеснявай излишно. Като забременях и все още незнаех това, се лакирах и сега трябва да махна, моля кажете ми лакът опасен ли е и сега с какво да махна лака, лакочистител без ацетот или нещо друго? Бъдещите и настоящи мами, лакирате ли се?
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами,

Преди 4 дни разбрах, че съм бременна и след първоначалния шок сега постепенно ме завладява вълнението, с което обаче идват и много неизвестни  Shocked Първа бременност ми е и от обема информация, с който трябва да се запозная, ми се завива свят  Crazy

Забелязах едно придръпване ниско долу, подобно на менструални болки. На много места прочетох, че било нормално, но съм в 5 г.с. и започва да ме е страх и от най-малкия признак за нещо необичайно. Та исках да попитам доколко е нормално и кога се очаква да отшуми и дали има причина да се притеснявам за бебчо.

Благодаря ви и слънчев ден  baby_neutral Heart Eyes Hug

Аз и преди да забременея и сега си правя само ши лак. Свекърва ми каза, ча бил вреден до третия месец, но аз точно преди да разбера, че съм бременна си бях направила, после един месец бях в болница и като излязох пак си се лакирам, но гледам да е максимум един път в месеца. Миналия месец даже и се боядисах, но боята направо ми се изми за седмица  Tired

# 422
Аската, аз след около 10 дни раждам. Да ти кажа в моя случай- боядисвах се всеки месец, подстригвах се, на ноктите имам акрил за удължения и ши лак. Нищо от изброеното не преча на бебето. В началото се консултирах с няколко лекаря п този въпрос, освен че ми се изсмяха лекичко, друго не видях. Всички ми казаха: бремеността не спира нормалния начин на живот. Така, че от мен съвет: прави си всичко и ще се чувстваш още по-прекрасна, отколкото си. В крайна сметка сме жени.

# 423
ansy 81 и аз така смятам, още повече, че щом лекарите не ни правят забележка, значи няма проблем. Имам приятелки, които всеки път щом се гримирам дори ми обясняват колко е вредно, но според мен сега е периода в който трябва да сме най - красиви, щастливи и да се чувстваме добре в телата си. Hug

# 424
Точно така bouquet

# 425
ansy 81 и аз така смятам, още повече, че щом лекарите не ни правят забележка, значи няма проблем. Имам приятелки, които всеки път щом се гримирам дори ми обясняват колко е вредно, но според мен сега е периода в който трябва да сме най - красиви, щастливи и да се чувстваме добре в телата си. Hug
Joy Ооо, ми кажи им всички бременни да ходим без лак, грим, да не се боядисваме, да не си слагаме кремове, че знае ли се какви химии има и в тях, парфюми и дезодоранти също, душ гелове и сапуни също са съмнителни, така че къпане само с вода и да се заточим в гората на чист въздух.

# 426
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Не забравяйте и , че по последни форумни данни не трябва да ядем кажи-речи нищо  Joy

# 427
Svetlina сега ме подсети, че и за парфюмите има забележки, тях ги изтървах  hahaha
Винаги обаче ми е правило впечатление, че жените, които правят забележки за тези неща и преди да родят и след това пак не ги използват много.
Kalei хапвам каквото ми се яде, без червено цвекло, че бях още от 7 седмица на легло два месеца, заради кръвоизлив и ако видя нещо червено ще припадна, но даже приятеля ми не ми дава да излизам, и сватбата отменихме да не рискуваме, но за храната никой не може да ме спре, че и той миличкия взе да ми купува каквото му дойде на акъла, чак аз някой път се чудя да го изям ли това  Blush

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 17:56 от Askata

# 428
И аз съм бременна в 5г.с. и отвреме навреме имам придърпване в корема като теб както и редки болки около пъпа, гинеколога ми каза, че е нормално и с времето ще отшуми. Радвай се на момента и не се притеснявай излишно. Като забременях и все още незнаех това, се лакирах и сега трябва да махна, моля кажете ми лакът опасен ли е и сега с какво да махна лака, лакочистител без ацетот или нещо друго? Бъдещите и настоящи мами, лакирате ли се?
Здравейте мили настоящи и бъдещи мами,

Преди 4 дни разбрах, че съм бременна и след първоначалния шок сега постепенно ме завладява вълнението, с което обаче идват и много неизвестни  Shocked Първа бременност ми е и от обема информация, с който трябва да се запозная, ми се завива свят  Crazy

Забелязах едно придръпване ниско долу, подобно на менструални болки. На много места прочетох, че било нормално, но съм в 5 г.с. и започва да ме е страх и от най-малкия признак за нещо необичайно. Та исках да попитам доколко е нормално и кога се очаква да отшуми и дали има причина да се притеснявам за бебчо.

Благодаря ви и слънчев ден  baby_neutral Heart Eyes Hug

Аз и преди да забременея и сега си правя само ши лак. Свекърва ми каза, ча бил вреден до третия месец, но аз точно преди да разбера, че съм бременна си бях направила, после един месец бях в болница и като излязох пак си се лакирам, но гледам да е максимум един път в месеца. Миналия месец даже и се боядисах, но боята направо ми се изми за седмица  Tired
Askata,само не разбрах какви са тези ши лакове, да не би на марката S-he? Какъв кръвоизлив си получила, каква беше причината? Извинявай, че много питам. Всичко ме интересува свързано с бремеността, от лекарите получавам оскъдна информация, та тук ми е надеждата.

# 429
Ами бях с 95% отлепяне на плодното сакче още в самото начало. Имах постоянни болки и смених 5 лекаря, че моя го нямаше и никой не го видя #Cussing out. Накрая си стана кръвоизлив и си постъпих в болница, там лежах 1 месец плътно на легло, после 1 в нас и сега ми дават да ставам и да поседя седнала, но за щастие се позакрепих.
А за лаковете моята маникюристка работи с различни марки гел лакове и ши лакове, като ши лака издържа повече, но и съсипва ноктите понякога повече, не мога да се сетя обаче с какви марки точно работи. Утре като отида ще погледна  Mr. Green
И mystery girl аз също доста чета форума, но честно да си призная на моменти, особено ако имам някакъв проблем се поспирам, защото понякога така се филмирам, че не мога да се оправя после. Настоявай си пред лекарите да ти обясняват, ти затова си плащаш. Аз ако не съм съгласна даже си и споря и си питам докато не разбера каквото ме интересува. Преди и аз все сама се информирах, но от много ходене се научих да си питам, ако искат и да се сърдят понякога. Така вдигнах нервите и на едно софийско "светило", което отказа да ми обясни рисковете при стимулация без никакви изследвания. Когато става дума за здравето ни не трябва да ни е неудобно.
Много се разписах май  Blush

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 18:23 от Askata

# 430
 Момичета , Пиете ли кафе ????
Аз когато разбрах че съм бременна го спрях , много ми се пие , преди обичах кафето , но от както съм бременна ми е любим аромата на кафе .. и от 3 днес си правя една малка лъжичка  нескафе с много мляко ... и става нещо като мляко с малко кафе. В 11 г.с.съм
Вие Пиете ли , смятате ли че много навреждаме на своите бебче като пием кафе??? 

# 431
  • ту тук, ту там
Пия. Никога не съм го спирала. Излишно се вглеждате в някои неща!

# 432
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Пия. Никога не съм го спирала. Излишно се вглеждате в някои неща!

+1  Peace

Като изключим първите седмици, когато просто ми ставаше лошо от кафето, не съм спирала да пия.
Освен ако нямаш изрична забрана, от едно кафе нищо няма да стане на теб или бебето.

# 433
Тук във Франция даже ми се смяха като попитах дали е проблем  Laughing Аз също си пия по едно на ден и просто не мога без него, защото само то ми подпомага перисталтиката  Mr. Green

# 434
  • ту тук, ту там
Малко спам, ама ще споделя: много се смях едно момиче като попита дали може да си мие косата с хининов шампоан, дали пък няма да навреди на бебето!

Общи условия

Активация на акаунт