Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 219
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Аз доколкото схвана Яни не са ги викали никъде...те са отишли.
И щом е дала направление защо да го преглежда детето. Или Хоп срешнем доктор що да не ни прегледа й той. Аз не виждам смисъл от два прегледа за едно и също нещо. Само детето ще се изнерви.

Ами жената си е поискала направление за педиатър, защото тази мързеливата е отказала да го прегледа. Искала само да го мери и да го тегли. Можела е тя да го прегледа и назначи лечение, но е предпочела да пише мерки и теглилки вместо това. И понеже все пак трябва да бъде прегледано това дете, се е стигнало до направление.

# 541
Точно така!
Звъннах на педиатърка на детето за час за преглед и тя каза,че няма часове за днес и поради тази причина ще ни препрати при другата педиатърка.Каза и,че тоя месец е за мерки,да идем друга та седмица.Днес не го е теглила.А в интерес на истината никой нямаше преди и след нас т.е. при желание от нейна страна можеше да го прегледа и назначи лечение,поне да не ни разкарва.
Хоуп,как така ще пише на направлението с каква диагноза ни изпраща като не го е прегледала?Може да няма смисъл от два прегледа,ама това си е реда според мен.

# 542
  • София
danaeka, благодаря  bouquet
iani87, и аз се чудя на тази педиатърка, та прегледа отнема минути. При нашата винаги има много чакащи, но дори и само за консултация да сме били, като и кажа да прегледате детето, го прави. Преглежда гърло, преслушва гърди.

# 543
Имам чувството, че си представяте ЛЛ - като някакво щесторъко божество, което отгоре на всичкото е длъжно да е в кондиция нон стоп. И само затова че минавате през кабинета му е длъжно да ви прегледа.

Може и секунди да отнема прегледа....лично /не я познавам жената/. Няма час - часовете са свършили. хората са предценили, че за да бъде адекватен един доктор може да приеме днес 10 човека. И жената я е препратила Яни към друг колега. Тоест тя си е свършила работата - лично според мен по най-добрият начин.

Това с никой няма преди и след нас, що не ме погледнат за 20 минути, ама как така при друг. Чудя се що не влезете във фризьорски салон и да седнете на стола...щото фризьорката има едни 10 минути. И що не станете с подстригана една страна. Що не застанете в коридора на фризьорският салон ей така за малко да ви резнат от косата в движение..... и в примера ми става въпрос за коса....не за дете.

# 544
момичета, имахме инцидент, толкова съм не на себе си, че дори нямам сили да ви споделя в детайли.
Скрит текст:
в момента съм в голяма дилема дали да сложим ваксина против бяс - верораб. в болницата много подробно ми разясниха страничните ефекти при децата, особено наблегнаха на високия риск от развиване на автоимунно заболяване (синдром на гилен-баре) в по-късна възраст. поставянето на ваксината си било чист пусков механизъм на заболяването. и просто ми казаха да си преценим... ако смятаме, че животното не е било бясно, да не я слагаме. само че животното е безстопанствено, избяга и не може да бъде открито и наблюдавано, т.е. нищо не можем повече да разберем за него. не знам какво да правя  Cry

# 545
  • София
Е, Hope, явно има лекари, които дори и не шесторъки нямат против един преглед за минутки. И го правят. Това не са фризьори. Има разлика между болно дете и неподстригано такова, което не е кой знае какво да се препрати към друг, или да се подстриже следващата седмица.

sylviana, ужасно. Не знам какво да те посъветвам.

# 546
Като всичко друго мога да си представя един лекар, ама ще е далеч, далеч от споменатото божество Joy
Не че адвокатствам на Яни, защото и сама може да обясни, и неведнъж го е правила тук, ама си говорим конкретно за нейната лекарка, а не по принцип за ЛЛ, или за моята педиатърка. А нейната ЛЛ, по-точно тази на детето й, подхожда доста непрофесионално..като пример ще дам само, че при обаждане за болно дете, тя отсича, че нямало свободни часове за деня...да дойдели друг ден. Shocked Не е редно такова поведение, лекар няма право да отпарти пациент с оплаквания, еле пък болно дете...И какво значи часовете са свършили, детето да ляга и да мре ли Shocked Никога, никога моята педиатърка не ме е отпращала...винаги ме е вмъквала..
Съгласна съм, че е по - добрия вариант в случая е да прати детето на специалист...и без това от нея самата не може да се очаква много, поне не днес...утре може да е по-двободна Grinning

Силве, сестра ми е хапана от куче като малка. Помня, че й биха някакви инжекции доста дълго време..надупчиха и направо з....ка. Няма ли алтернатива на тази ваксина? честно казано съм изненадана, лекари да твърдят, че ваксина е опасна-те по принцип нали са винаги "за" ваксините? поразпитай ЛЛ, някой познат лекар също...събери информация. какви са алтернативите също, ако не се постави? последващи варианти и лечение възможно ли е? Hug

# 547
sylviana обади се в противобесният.

Доколкото знам в София бяс няма от години.

Противобесен център в София има изграден в I МБАЛ ( Първа градска болница )
Бул. "Патриарх Евтимий" №37. Кабинетът работи денонощно. Телефон за връзка: 02 8059304
Интернет: http://www.1mbal.com

miamim  лекарката е изпратила детето при специалист. Нито го е прегледала за минутки/нещо което обикновено нас майките не ни устройва/, нито е било безхаберно поведението от нейна страна.
Имам огромно желание здравеопазването ни да стане платено.  Ще ми е интересно как за няколкото минутки ще платите 50 лева и ще се чувставате удоволетворени.

# 548
Е разбирам Хоуп,ама това е всеки път.Никога няма часове,независимо какво му е на детето.Добре,съгласявам се на направление,но ако детето не е в състояние да го размотавам какво прави м?!Нали за това му е лична.Като не се справя с бройката си пациенти да не го е поемала като такъв.Иначе на месец сигурно си получава някаква сума,че му се води лекар,ама колко му е лекар само аз си знам!
С и друг път съм писала,че към едни роднински деца отношението й е друго.Имам база за сравнение и затова говоря така за нея.За тях веднага намира час,отзовава се и никога не ги отсвирва както прави с нас.И не,не са близки с нея.Просто я търсят и в почивни и празнични дни,тя ходи,кихат й пари и всички са доволни.От нас полза няма,защото дори и потребителска не взема,понеже нали на децата не се взема и тъй...Правете си изводите.

# 549
Тете, и лекарите са против, и педиатърът. казаха, че трябвало да се прецени полза-вреда спрямо риска. последващи варианти за лечение няма, просто нямало лечение на тази болест. но като разбрах и алтернативата с усложнението, съвсем се обърках.
Хоуп,
Скрит текст:
то там се развива действието

# 550
  • София
Hope, сигурна съм, че ако беше платено, щеше да се окаже, че ЛЛ на iani87 има половин час време да прегледа детето, а не минутки. И въобще нямаше да ги препрати към друг специалист.

# 551
За да е бясно кучето...обикновено е агресивно, лае много, има пяна около  устата..такива работи знам аз. Къде го намерихте това куче...в центъра ли. Да не е било чипирано или не?
Незнам как да помогнем...освен с въпрос и насоки....Колко време трябва, за да се разбере има ли бяс човек? Няма ли изследване, за да се установи, дали детето е прихванало? В какъв срок трябва да се постави тая пуста ваксина? То сигурно всичко си питала, ама знам ли...

# 552
Точно така!
Звъннах на педиатърка на детето за час за преглед и тя каза,че няма часове за днес и поради тази причина ще ни препрати при другата педиатърка.Каза и,че тоя месец е за мерки,да идем друга та седмица.Днес не го е теглила.А в интерес на истината никой нямаше преди и след нас т.е. при желание от нейна страна можеше да го прегледа и назначи лечение,поне да не ни разкарва.
Хоуп,как така ще пише на направлението с каква диагноза ни изпраща като не го е прегледала?Може да няма смисъл от два прегледа,ама това си е реда според мен.

Не е казала ,ч е няма да го прегледа а че ще го препрати при друга педиатърка.

Яни и нашата преглежда у дома и си плащаме. И за мен това е нормално.  
Интересно ми е ти искаш ли да ти лекува детето или не? Щото от прочетеното в постовете ти имам чуството, че не изпълняваш това което тя предписва.

А изводите са , че в живота безплатен обяд няма. Интересно ми е ако фризьорката /сори за сравнението/ отвори салона и ви подстриже в извън работно време, вие ще очаквате същата цена или ще платите по-скъпо?

# 553
miamin ама пък Яни не я устройва платеното  Laughing

# 554
  • Варна
Аз като чета оставам с впечатлението, че има време да се постави ваксина, нали ако кучето може да се открие се поставя под наблюдение за 10 дни или там някъде и ако е живо и здраво след това значи не е заразено и не се бие ваксина... Ситуацията е патова, наистина. Силве, в града ли я ухапа куче? Ако е в града, а не нейде сред полето реално не би трябвало да има вероятност да е заразено и все пак... Така говоря от позицията на страничен човек, ако ми беше на главата нямам идея как бих постъпила Tired
Тет,
заразни са преди да проявят симптоми за съжаление Confused

Общи условия

Активация на акаунт