Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 176
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Дали 7 или 10 не знам,но не по-малко! Според мен не е толкова фатално и седмица да ги капеш,но то ще си покаже.Ако бързо се повлияе-седмица,но ако подействат чак на петия ден,да кажем,тогава е по-добре десет дни.

# 646
  • София
iani87, благодаря.

# 647
  • shumen
Миамим,за АБ капки аз знам.че се капят 10 дни.Дано се повлияе от тях детенце и да изчезнат скоро.
Хоуп,дано му мине скоро на детенце.

# 648
Ние сме на планина и моята взе да повръща. Влязох да питам какво върлува и видях за ухапването от куче.
Силве, ако на 14ден кучето не е умряло, храни се и пие вода, се счита, че няма опасност. Аз бих пробвала да го потърся. Колко време е минало? А случайно да си видяла дали има маркировка на ухото?
В този противобесен център първо попаднах на една лекарка, която не само че не ми обясни рисковете (аз вече ги бях прочела де, но исках да разпитам още), но ми каза, че листовката не я била чела, а само биела инжекции. На всички слагали по пет независимо от случая. Накара ме да подпиша, че ще сложа всичките пет. Страшно се бях ядосала.
На последното слагане попаднах на друга лекарка, която ми каза това за 14-тия ден и че ако кучето е ок, няма смисъл да слагам последните две. Та, в понеделник ще ходя да го видя.
При мен ухапването беше от планинско куче в район с лисици. Но пък четох в някакви статистики на общината, че лисиците ги ваксинират и последните две години е нямало случай на бяс там.

# 649
Чудя се какво е удачно да й дам да яде? Банан или препечена филия?
Не знам от кофти храна ли стана или от вирус. Няма болки и разстройство. Само повръща през нощта. Сега изглежда добре.

# 650
  • Варна
Солети, обикновени бисквити, препечени филийки... И Борислав повръща миналата неделя 3 пъти, като междувременно си беше съвсем добре, без разстройство и Т. Така и не разбрах какво беше. Давах и пробиотик.

# 651
  • shumen
Дъждец,аз за повръщане давам натриев цитрат или ако нямам малко лимон да хапне така.
Моето пък днеска като стана от сън пак взе да кашля.Погледнах му гърлото и дъгите му са зачервени доста.Дадох Мукоплант и пръснах Пропс и се надявам да го пресека.

# 652
Коремния вирус е доста актуален в момента, поне покрай мен ...  малкия го мина, в ДГ за две деца подразбрах също... Дъждец, каквото и да е, дано да минава бързо...солети хрупа моя тогава, варени картофи...каквото имаш под ръка. Вода да пие е по-важно от храната...

Темата позатихна, което ме радва...

Силве, жива ли си...как си, държиш ли фронта?

Хоуп, как са ушетата?

# 653
  • На брега на реката
Един съвет, който ми даде гастрото - при повръщане да не се дава глутен и плодове. Картофи, моркови и ориз е достатъчно. Пробиотик и течности в изобилие. Натриев цитрат също.

# 654
Как да преборя суха кашлица ?Звънях на д-та сменихме сиропа , но ефект няма -кашля нон стоп сухо влудявам се .Алергична била кашлицата  Rolling Eyes.
Някой беше водил детето в солна стая -може ли да сподели имаше ли ефект и колко процедури е правил ?

# 655
  • София
Това беше Мон. Gd3, даваш ли ериус? Той действа с натрупване и помага да се спре секрета, който евентуално предизвиква кашлянето.

# 656
Това беше Мон. Gd3, даваш ли ериус? Той действа с натрупване и помага да се спре секрета, който евентуално предизвиква кашлянето.
Давам ,но ефект никакъв .. вече 9-10 дена го пие

# 657
  • София
При дъщеря ми имаше ефект от ериуса. Кашлицата намаля доста. Другият вариант за лечение, който ни предложиха, беше с капки назонекс, но аз предпочетох да пробвам първо с ериуса. Трети вариант е кашлицата да не е алергична, а да е вирусна. Последният вид кашляне е бил много упорит като продължителност - поне при нас. Тогава третиране със солни инхалации не ни е помагало.

Да добавя за ериуса: ползвахме доза от 5 мл. вечер и се повлия след 7 - 10 дни.

# 658
  • shumen
При нас също ериуса помага.Аз скоро го свърших и мислех да спра да давам малко,ама май няма да се получи за сега.
Ама и аз го лекувам,а днеска идва умния му баща и със всичкия си понеже малкия поиска да излязат само двамата му дал сладолед.Хем казах,а и той го чу,че кашля и го боли гърло.Сега,ако се разболее му казах,че му го слагам като колетче да го гледа.

# 659
  • София
Трябва да питам, малкия постоянно почти е със задна хрема, няма секрети, но явно го дразнят и кашля. последно изолирахме бактерия от носен секрет, давам му гентамициновите правени капки, 10 дни каза педи. Вчера беше седмия, но започна да му е пак запушен носа и съответно да кашля. Правим инхалации също така. Снощи вдигна Т , а сега пак я меря 38,7. Бях изкарала басейна и се шляпуркахме , та се чудя да е слънчасал ?  До колко време може да вдига Т, ако е това. Най-странното е , че обикновено на тази Т е като парцал, а сега е доста активен.

Общи условия

Активация на акаунт