Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 184
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
  • shumen
Месечинке,да и храна влиза в тия пари.

# 631
Не знам вие къде намирате тези доктори дето ви изписват АБ. Заведох детето на УНГ с идеята как ще му дадат АБ и утре ще е пушка. Вирусно било, нямало да ми изпишат АБ. Ако и тази нощ много го боли ухото да го водя утре пак на преглед. Ако  не в понеделник на контролен.
Иначе вируса докарвал някакъв обрив /образно казано/ върху тъпанчето. Като се пукали балончетата много боляло каза доктора.

И да кажа в Токуда организацията с паркирането е станала ужасна. Три пъти обиколих паркинга докато намеря място. Плаща се на автомат а не на бариерата....поради това чудо , кой видял , кой разбрал...20 минути излизахме от паркинга.

# 632
  • София
Hope, благодаря за споделеното за паркинга.
А доктора изписа ли нещо? За болките какво се дава?

# 633
Изопринозин, отипакс и топло на ухото. Ако има температура нурофен и дъвка да дъвче.

# 634
  • София
Благодаря, бързо оздравяване  bouquet

# 635
Абе вече май не изписват толкова на поразия АБ или поне тези,при които аз попадам...

# 636
Е, за едно ухо чак АБ....то отипакса си е класика в този случай...

# 637
Хоуп, аз за обезболяване давам нурофен или панадол на осем часа, не чакам да се оплаче от болка или да вдигне темп. и преди съм споделяла, действат и противовъзпалително плюс обезболяващия ефект. така карам 3-4 дни и не стигаме до аб. а отипакс, сигурно знаеш де, е хубаво да постои в ушето няколко минути, ако можеш да го придумаш да лежи, за да го хване лидокаина и да не го боли.

# 638
  • София
Хоуп, една педиатърка изписа АБ на дъщеря ми при болки в ухото, но тя не беше УНГ. Аз бях убедена, че инфекцията е по-скоро бактериална и затова с радост дадох на детето да пие АБ. Смъкна темпертурата чак на четвъртия ден от началото на приема.

Моите в момента са на зелено училище 7 дни само с госпожата от ДГ и други деца от градината.  Sunglasses Аз съм в градска отпуска (демек гледам само едно дете). Whistling

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 20:07 от Ashia

# 639
  • shumen
Хоуп,на нас за ухо само АБ не са ни изписвали.Дано утре е пушка вече твоя мъник.
Аш,ооф,искам и аз да нямам дете,да си почина малко,но при нас не съм чула да ги водят някъде от ДГ за повече от един ден.

# 640
  • София
Добро утро.
Вчера след работа заведох детето при ЛЛ. Гърди - чисти, гърло - чудесно. Само сополите били и от тях покашля. Изписа капките на тета  Mr. Green, които започнах веднага. + промивки с ФР и чистене на носа. Не смятам да прекалявам с промивките. Може би само вечер. Вече се надявам с тези АБ капки нещата да се оправят.
Всички болни да оздравяват  bouquet

# 641
Миамим, айде дано ги ликвидирате тези сополи най-накрая, та да си отдъхниш малко... Peace

Сутринта върнаха едно дете, явно са се обадили на майката да дойде да си го прибере...тя дойде и госпожата й каза, че без бележка няма да го приеме. Станах свидетел, защото закъсняхме...както всеки ден Mr. Green Има нова сестра, незнам дали временно или за постоянно, но явно е стриктна. Само не разбрах, дали детето е отсъствало и днес идва за първи път, или нещо е станало сутринта...нещо го болял корем, дано да не е повръщало сутринта в градината, че....не ми се носят легени из стаите пак Sick

# 642
E..днес се сдобихме с АБ за ухото.
Незнам кой лекува децата ви но при отит АБ е нормално лекарство.
Като си знам, че детето ми вдига температура само от бактериална инфекция се чудя защо вчера не настоях за кръвни. След като изкарахме ужасна нощ.
Сутринта цъфнахме в лабораторията...CRP 89....

# 643
В интерес на истината два пъти детето ми е било с отит,и двата пъти пи АБ.Единия път след кръвни изследвания,втория път дори не бяха нужни,защото и двете уши бяха възпалени.А и всеки си познава детето.Моето напоследък вдига Т и при вирусни инфекции.Но аз нямам опит много с отити...

# 644
  • София
Hope, дано бързо се повлияе от антибиотика. Нямам никакъв опит с отит и оттам - никаква представа дали бързо минава, но го пожелавам.
Моля ви, припомнете ми колко време се капеха тези АБ капки в носа - 7 или 10 дни? Забравих да питам ЛЛ вчера  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт