Искам да кажа ... (78)

• 76 203
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Ооо, Тонка, някак си ги бях забравила тези репетиции. Вярно че много репетирахме. И изобщо много ни мъчеха да маршируваме. Освен манифестациите имахме и някакви състезания по маршируване, нашият клас никога не печелеше.

# 31
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз съм на манифестацията в Пловдив. 1-2 сина ще дефилират.

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

След някоя друга година: 2-3. Joy Joy

И аз имам хубаво чувство на 24-ти май. Живея току срещу училище и празникът при мен е 100-процентов. Детските гласчета ме вълнуват и изпълват с щастие. И ме връщат в спомените, дааа. Много обичам този празник. И е може би единственият плазник, който не празнуваме с ядене и софри, а ей тъй, с душата.
Когато бях дете, много го обичах. Аз учех в т.нар. Девическа гимназия във Варна. Униформата ни, особено лятната, беше истинска красота - бяла плисирана пола, бяла галанка (така се наричаше блузата) със синя моряшка яка. И бяла баретка с развяващи се лентички, като на моряшка шапка. Най-красивите бяхме ние. Joy И като раздвижат тия плисета тъничките момичешки крака в стройни редици - наистина много красиво. Още преди да тръгна на училище, харесвах униформата. (Живеех срещу училището и цялата подготовка се извършваше пред очите ми, докато си играя в нашия двор.)
Но най-хубавият ми спомен е сладоледът, който се изяждаше, докато ти дойде реда. Във Варна винаги е страшна жега на този ден (а в София почти винаги вали дъжд Joy). Сладоледчии с колички кръстосваха местата на чакането. Сладоледът представляваше две квадратни вафлички с размер на половин от по-малките смартфони, между вафличките разкошен истински ванилов сладолед (за съжаление не мога да опиша фантастичния вкус, бедни са думите да го предадат Joy). - по-тъничък - 5 ст и двоен - 10 ст. Изяждахме сладолед за всичките пари, които ни даваха за деня.

И после, след манифестацията, най-големият кеф - Морската градина. Балони, топли фъстъци на количка и, ако имаме късмет, панаирджийски вафли - едни такива вафлени рула, пълни с розов белтъчен крем.
Приятно вспомнить Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 09:31 от svetal4o27

# 32
Слизаме пред библиотеката, поднасяме цветя, знаменца си вземаме, въобще празнично ми е, но от нашето време така сме научени. Сега децата нямат училищни ангажимерни за 24 май, поне училището в което беше синът ми. Свързва датата с неучебен ден и това е. Обичам празниците и винаги го водим, да му остане някакъв спомен, а не 3 почивни дни в хотели.

# 33
  • дядовата ръкавичка
И за мен е необяснимо защо в повечето училища не се отбелязва по никакъв начин 24 май  Crossing Arms.

Аз съм от поколението на манифестиращите. Слагаха на отличниците едни бели ленти с големи червени букви "Отличник"  bowuu. След манифестация, родителите ми, и двамата учители, ни водеха на ресторант в Кайлъка  Simple Smile.
А този сладолед, Светалчо, никога няма да го забравя. Това е, което най-много ми липсва от соца, истинският сметанов сладолед  Laughing

Стиснете едни палчета на седмокласничката ми. Днес е на изпит  Simple Smile. Дано трудът й бъде възнаграден! Цяла сутрин обикаля нервно из двора. Накрая не издържа и ме натири да тръгваме половин час по-рано.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 11:06 от Айяла

# 34
  • някъде ... тук ...
Късмет и успех на седмокласничката, Айяла  Hug

# 35
  • Sofia
Акаша и Онна, да сте здрави и обичани жени!  bouquet Честит Рожден Ден!
Слънчице грейнало най-сетне  Hug!
Ще поразмърдам телесата на спорт аз.
Айяла, успешна матура на девойката!  Close

# 36
  • София
На всички деца с матури днес - стиснати палци и успех!
Представям си как ще заприпадам един ден на матурите каквато съм лабилна.  ooooh!
Миналата година на 15-ти септември моята мадама както седеше сред новите деца в класа на двора на училището, като в небрано лозе, така в един момент се разплака, защото ме изгубила от поглед в навалицата. И аз като я видях, че плаче имах чувството, че на секундата ще се строполя на земята, прималя ми ужасно. И без това така беше напекло онова ми ти слънце. Едва удържах да не направя шоу пред цялото училище, но съм си такава кекава и много ме е яд на себе си, но тепърва не мога да се променя.

Честит рожден ден на Онна и Акаша. Бъдете здрави и щастливи!  Grinning

# 37
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 И от мен спех на всички, които се потят сега на матури!

И честити рожденички Акаша и Онна!
Живи и здрави да са, да взимат с пълни шепи от живота!

Тонка, със сигурност ще се промениш, поне малко. Човек привиква, приучва сърцето си да отличава истинските стресови ситуации от неистинските, пък и децата растат и си учат урока. Hug

# 38
Успех на всички ученици, които днес са на матури. Мен от сутринта ме е стегнало гърлото, при все, че момчето си е у дома, треперя, а е чак догодина. Много съм куку, притеснявам се за всевъзможни неща сякаш мога да ги контролирам. Вчера синът ми имаше класно, аз естествено се бях притеснила. Той ми се обажда и казва "Мамо, те задачите бяха елементарни". Прибирам се вечерта, питам - кажи, кажи как мина, трудно ли ти беше и той "Абе мамо, какви задачи очакваш да дадат, че нали всички трябва да изкарат, ние да не сме на състезание". Седя и си мисля, детето има право...
Гераците ми се струва трудна тема...

# 39
Успех на децата. Коте, като каза Гераците и се замислих, няма ли да променят най-накрая формата на тези зрелостни изпити. Едно и също от 40 години насам. Не може всичко да се развива, а образованието да си седи  непомръдващо във времето.

Нямам нищо против БГ класиката, много обичам повечето изучавани автори, но ми се струва, че децата имат нужда от по-голямо разнообразие, а и писането на есета, доклади и подобни е далеч по-полезно и приучава към самостоятелно мислене и анализиране.

Сватя, сигурна съм, че и на сватбата ще рониш сълзи Simple Smile.

Аз съм ходила само на една манифестация, но не помня по какъв повод беше, а имаче на 24 май, когато бях малка ходехме в градът от който е майка ми и винаги гледахме. Много беше хубаво и заредено с емоция.

# 40
Успех на децата. Коте, като каза Гераците и се замислих, няма ли да променят най-накрая формата на тези зрелостни изпити. Едно и също от 40 години насам. Не може всичко да се развива, а образованието да си седи  непомръдващо във времето.

Не ми говори, не ми говори, че ме чака среща с Баба Илийца  след 30 годишно прекъсване.
Още отсега се секлетясвам...

Sick

# 41
  • София
Сватя, сигурна съм, че и на сватбата ще рониш сълзи Simple Smile.
Дай боже, цял водопад ще излея!  Mr. Green

# 42
А така, Гераци, Баба Илийца, а аз учих за Рада Госпожина и Хаджи Ровоама миналата седмица Joy
Не ми се коментира въобще образованието, че само ще си разваля деня...
Стискам палци на децата, че и на тях не им е лесно.

# 43
Успех на всички, които са на матура днес. Стискам палци.

На мен ми едно хубаво такова, усмихнато.
Все още е студено времето, ама идва затопляне. Обичам пролетта, но най-обичам лятото .

Скрит текст:
Вече почти седмица, откакто замина моята приятелка. Надалече. Чуваме се по телефона, когато можем. Знам, че с времето ще се разредят обажданията, но важното е да сме живи и здрави. Пък някой ден, може пак да се съберем. Надявам се ...  Simple Smile

# 44
Руми,  Hug Една от най-близките ми приятелки живее в Щатите, кумата ми в Англия (тя поне си идва от време на време). Липсват ми ужасно, въпреки, че се чуваме.

Честит рожден ден на Акаша и на Онна, много здрави и обичани жени!

Успех на децата на матурите днес!

Така преядох на обяд, че рязко ми се доспа...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт